marko.transalp 22 Napisano Septembar 28 U prolazu, 13 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, Planiram na zimu da sredim karburatore na mom TA XL650 (2006) za koje sumnjam da nikad nisu pipnuti. Gledacu da se pozabavim i stelovanjem ventila, ali svakako su mi karburatori primarni fokus. Trazio sam po netu setove, ali nesto nisam imao srece da nadjem kod nas, pa me interesuje ako biste me posavetovali gde bi bilo pametno da porucim a i sta. Moja pretpostavka je da su karburatori zaprljani i da im svakako treba ciscenje, a moguce je i da su membrane popucale. Detaljnije cu znati kada ih budem otvorio ali bih voleo da imam materijal kod sebe pre toga. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8814 Napisano Septembar 28 Ne silazi, 3751 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savet da ih rasturis i kupis samo ono sto treba a to su sigurno samo membrane, dizne ne dirati, rasturis, operes, ako treba membrane i lepo nazad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko.transalp 22 Napisano Septembar 28 U prolazu, 13 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan pa i meni tako deluje, najvise sumnjam na membrane, eventualno o-ringove ali videcemo. provericu na xmoto posto su u Srbiji, ali na kraju mogu da potrazim i makinaparts, oni su u Grckoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8814 Napisano Septembar 28 Ne silazi, 3751 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam kod drugara otvarao Varadera 125, unutra sve cisto i gumice ok a jos je dugo i stajao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko.transalp 22 Napisano Septembar 28 U prolazu, 13 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan ovaj je 20 godina star, a posto ga bije glas da je masina koja je neunistiva, mislim da su se tako i ophodili prema masini. eto kada ga budem otvarao, bas cu da slikam i podelim, mozda bude nekom od koristi. meni ce svakako biti interesantno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8814 Napisano Septembar 28 Ne silazi, 3751 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan U inter karsu imaju membrane, dve su ti oko 50e, zaboravih marku, set nekih gumica 1000 din. Tako da ako neces aliexpres verziju membrana imas i ovo kod nas za dva dana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 930 Napisano Septembar 28 (promenjeno) Drug član, 733 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan membrane sa alija su ok. Set dihtunga i oringa... desava se da su za nijansu tanji. Dizne ti uglavnom ne trebaju. Promenio Septembar 28 član JoeD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko.transalp 22 Napisano Septembar 28 U prolazu, 13 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan za dizne i mislim da bi im trebalo ciscenje i nista vise. ali gumice bih svakako menjao. a sto se tice alija, moracu da vidim koliko bi mu trebalo da stigne, nadam se da nije vise po dva meseca. hvala svakako na preporuci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ševa iz Noćne More 6 Napisano Septembar 29 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 1993 Honda NTV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, marko.transalp je napisao: za dizne i mislim da bi im trebalo ciscenje i nista vise. ali gumice bih svakako menjao. a sto se tice alija, moracu da vidim koliko bi mu trebalo da stigne, nadam se da nije vise po dva meseca. hvala svakako na preporuci Ja sam membrane sa Alija čekao tačno 16 dana i za sad mogu reći da sam zadovoljan. Stare su se bukvalno pretvorile u plastiku i to je baš uticalo na potrošnju i paljenje na hladno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko.transalp 22 Napisano Septembar 29 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Ševa iz Noćne More je napisao: Ja sam membrane sa Alija čekao tačno 16 dana i za sad mogu reći da sam zadovoljan. Stare su se bukvalno pretvorile u plastiku i to je baš uticalo na potrošnju i paljenje na hladno. mene zivo interesuje kakve su moje jer TA ide dobro, cak mu ni potrosnja nije alarmantna. ali jedna stvar koju sam primetio je da se prilikom ubrzavanja zatrese agregat, doduse ako ga napnem malo jace. i doduse te vibracije se javljaju ispod 4k rpm. iznad toga i kada je brzina ustaljena, ide mirno. obrni okreni, ja mu to menjam sad na zimu. edit: ako bih ubrzavao postepeno, to sam bas probao da otklonim sumnju da se vibracije desavaju na odredjenom rpm, vibracije se ne bi osetile. Promenio Septembar 29 član marko.transalp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ševa iz Noćne More 6 Napisano Septembar 29 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 1993 Honda NTV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Relativno lagan posao. Meni je trebalo ukupno 10ak minuta za obe membrane, a nisam ni morao tada da skidam karburatore sa motora. Bitno je samo da pozicioniraš onaj mali jezičak sa otvorom na dnu karba. (I naravno da napravis sam otvor kao na originalnoj membrani) Promenio Septembar 29 član Ševa iz Noćne More Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko.transalp 22 Napisano Septembar 29 U prolazu, 13 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan upravo tako, u potpunosti se slazem. ako nadjem da je neka od membrana ostecena, easy win. cak i kada sam menjao air filter, dosao sam do membrana ali sam gledao samo jednu, i ona je bila dobra. e sad, da sam ja iskusan mehanicar, ja bih znao da li u tom momentu kada skinem poklopce gde su membrane, da li da samo njih menjam, ili da idem u kompletno rastavljanje i ocistim karburatore. bice zanimljivo svakako. reci mi samo, vidim na slici da ti je membrana pocepana malo, kako se manifestovalo u radu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ševa iz Noćne More 6 Napisano Septembar 29 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 1993 Honda NTV 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, marko.transalp je napisao: reci mi samo, vidim na slici da ti je membrana pocepana malo, kako se manifestovalo u radu? Teško se palio motor na hladnom i sa saugom. Potrošnja oko 7-8L/100KM. Nije mogao da ide više od 120-130KMh. Bile su neke vibracije na oko 3-4k A i ubrzanje je je znatno lošije bilo nego sad (Drug sa ER-5 me odere ko vola ) Ja bih ti preporučio da skines i skroz očistiš sve sa nekim dobrim carb cleanerom. JIS šrafciger je spas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko.transalp 22 Napisano Septembar 29 U prolazu, 13 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan ja bas i ne bih mogao da kazem da mi je potrosnja tolika, krece se tu izmedju 5 i 6 litara na 100km. a i kada sam vozio izmedju 110-120kmh, bio je na 5.5k rpm, tako da kapiram da je mogao jos barem 30tak preko. a i da budem iskren, ne trazim ja sad savrsenstvo i da se ponasa mozda kao neki moderniji, moj TA je ipak 20 godina star a mozda je i to karakter masine. vise istrazujem opcije i zanimaciju za zimu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...