Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki XF650 Freewind - slabo vuče

Recommended Posts

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750, Honda VFR 750, Yamaha XJ6, Honda CBR 600, Kawasaki Z1000, Honda Shadow 1100

Pozdrav svima. Imam problem sa navedenim motorom. Dešava se to da pali odlično, radi na leru i prima gas odlično, u prvoj i drugoj brzini kao i uspe nekako da uđe u crveno (7-8k obrtaja) ali od treće brzine pa na gore kao da sam mu zakačio prikolicu. Pun gas i motor jedva uspe da dogura do 5 hiljada obrtaja. Do 100 km/h recimo da mu treba preko 10 sekundi i tu oko stotke zaglavi, možda prebaci koji km/h preko... Pri svemu tome nema štucanja, knedli, stranih zvukova itd, jednostavno nema snage

E sad, navešću šta je sve urađeno i provereno, pa ako se neko seti šta još može biti, neka priča: 

- zamenjen cilindar, klip i karike 

- kompletna mašinska obrada glave, zamenjeni svi dihtunzi (gumice ventila, sve dekle itd)

- uzubljen je, nije preskočila faza, dekompresor ispravan, ventili naštelovani

- zamenjen CDI i bobina 

- nove iridijumske svećice 

- pick up proveren, otpor u toleranciji 

- kablovi neutrala, prve i druge brzine bili popucali u samom prekidaču, sanirano

- karburatori oprani ultrazvučno i naštelovani po fabričkim parametrima (TPS, V.T.V i solenoid, dizne, membrane, vakuum creva, prirubnice...)

- filter vazduha nov, nauljen, air box čist (pokušano i bez filtera za vazduh)

- punjenje ~ 14.4V na 3-4k obrtaja, masa dobra

- auspuh mi je bio sumnjiv, jer je stavljen neki fake Remus koji izgleda poprilično zatvoreno, ali isto se dešava i bez auspuha

- Boja svećica vuče na siromašnu smešu, ali sa podizanjem igle kao i dodavanjem sauha u toku vožnje se situacija ne poboljšava

Trebalo bi da je to to. Ako neko ima ideju, a da nije odlazak u crkvu i molitva, nek' izvoli 😁

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750, Honda VFR 750, Yamaha XJ6, Honda CBR 600, Kawasaki Z1000, Honda Shadow 1100

Nije da je baš perfektno. Trebalo bi to brže da uleti u crveno, ali opet, u prvoj i drugoj brzini i uspe nekako da dođe do crvenog, ali od treće pa na gore nikako. Čak do nekih 3-3.5k obrtaja ima veći obrtni momenat nego iznad toga.

Na samom prekidaču neutrala postoje tri kontakta - neutral koji je vezan direktno za masu i 2 kontakta za prvu i drugu brzinu koji idu u CDI. Mislio sam da to može praviti problem, pa da CDI ograničava obrtaje, ali jok

I da, kvačilo je takođe novo...

• U prolazu, 63 postova

Pre sat vremena, Motorcyclist je napisao:

Da li ti negde airbox ili neko crevo vuce fals vazduh?

Špricao sam start sprej svuda okolo, ne menja rad. Probao sa zapušenim vakuumom koji vodi ka slavini za gorivo i solenoidu. Faktički sam zapušio sve vakuume, na početku, kod samog usisa i ništa. Neverovatan mi je ovakav problem na motoru relativno proste konstrukcije.

Jedino šta još nisam probao je da stavim veće dizne. Mada fabričke su na njemu, ne bi trebalo da je do njih 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 63 postova

Toliko stvari je urađeno, da verujem da je u pitanju neka banalna stvar koja mi je ispred nosa, a preskačem je sve vreme

• Drug član, 725 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

Jel cilindar hilznovan obicnom hilznom?
ili je uzet drugi nov?
Taj motor bi treba da ima nesto slicno nikasilu fabricki

• U prolazu, 63 postova

pre 15 minuta, JoeD je napisao:

Jel cilindar hilznovan obicnom hilznom?
ili je uzet drugi nov?
Taj motor bi treba da ima nesto slicno nikasilu fabricki

Nije hilznovan, nikasil je 

Kupljen je drugi, polovan, u dobrom stanju, ne pokazuje ovalnost. Posle par stotina km nakon montaže sam ga proveravao kamerom. Čelo klipa je čisto, nema naslaga, deluje sve okej 

• Drug član, 725 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

lamele si pretpostavljam proverio da ne klizaju?
Jel ispravno podesen nivo goriva u karburatoru?Na leru i malom opterećenju - gotovo da nema efekta, jer je potrošnja mala i lonce stigne da se dopuni, mada opet, sauh bi pomogao verovatno.

• Integrisan, 3401 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 3 sati, JovanV je napisao:

- zamenjen CDI i bobina

Da nije slučajno CDI od uštrojenog švajcarca ? Šta je sa originalnim ?

• Hvala 1

• U prolazu, 63 postova

pre 18 minuta, JoeD je napisao:

lamele si pretpostavljam proverio da ne klizaju?
Jel ispravno podesen nivo goriva u karburatoru?Na leru i malom opterećenju - gotovo da nema efekta, jer je potrošnja mala i lonce stigne da se dopuni, mada opet, sauh bi pomogao verovatno.

Pa to, sauh ga čak i uguši. Plovak podešen na 13mm po knjizi, pri čemu nivo goriva bude tačno na spoju kadice i tela karburatora (što se opet gađa sa knjigom), a i da dođe do pada goriva, morala bi da se oseti neka knedla pri naglom gasu. Ovako je bukvalno ravna linija koja ima blagi rast.

Lamele sam stavio nove, ne bi trebalo da klizaju, video bih neodgovarajuć rast brzine sa porastom obrtaja. Motor ide npr. 100 km/h u petoj brzini na 4.5-5k obrtaja. Da proklizava,otišli bi obrtaji 

• U prolazu, 63 postova
pre 2 minuta, Blaza je napisao:

Da nije slučajno CDI od uštrojenog švajcarca ? Šta je sa originalnim ?

Mislim da nije, ovaj je Mađar 😁

Original je i on, isti serijski broj 

Stari je posebna priča, imao je hladan lem na kondenzatoru pa sam odradio Sizifov posao - iskopao silikon i prelemio celu ploču. Ispravan je i on sada, isto se dešava i sa njim

• Integrisan, 3401 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Da nije stavljen neki filter goriva (dodatni) sa malim prečnikom ? Sumnjam u manjak goriva na gasu...

• U prolazu, 63 postova
pre 14 minuta, JoeD je napisao:

Nisi li zaboravio neku krpu negde u motoru prilikom sklapanja? :D

Nije da mi nije palo na pamet. Voleo bih da je to 😁

pre 12 minuta, Blaza je napisao:

Da nije stavljen neki filter goriva (dodatni) sa malim prečnikom ? Sumnjam u manjak goriva na gasu...

Nije, nije. Ide crevo direktno sa slavine u karburator. I njega sam zamenio i skidao slavinu da očistim filter/sito unutra. Što se toga tiče, ima pun protok goriva, ne zapinje nigde. Odušak rezervoara takođe prohodan 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   2 članova

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja