Gremlin 24 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prekjuche sam poslom morao do "Kolubare B" da slikam neke islustarciju za mega-giga pricu o energetici na Balkanu, i javim se Lalajku da mi objasni par stvari oko dolaska tamo i sta treba da slikam, kad medjutim Lalajko zove i u goste. Kazem ja, pa kako cu da te nadjem sve zavejano, kad za 5 minuta stizu GPS koordinate, koje je ukucavam u Garmin i posle jutarnje kafice u "La Garage" krecem polako prema odredistu. Situacija na magistrali uglavnom OK, osim par manjih smetova koje je naneo vetar, ali nista strasno, posle oko 40 minuta voznje stizem do Kolubare i shvatam da to sto sam namerio da slikam "ne mere" bez zvanicnog zahteva, slanja molbe, odobravanja od strane nadleznih i tako da ksratim napravim par desetina slika iz kola inkognito i taman sam zavrsavao stize mi SMS sleced sadrzine: "Stavio sam pasulj na sporet. Kupi dva leba" Pogadjate - od Lalajka, te tako ja pod vodjstvom vernoga Garmina krenem do Lalajka, kroz zavejane predele. Nije u redu odbiti, a pretio je pasuljem vec danima. Kupujem hleb i nastavljam dalje, malo van Lazarevca, Garmin me je doveo do oko 50-ak metara od Lalajkove kuce, shto smatram da je OK, zovem Lalajka da mi tacno objasni gde je kuca i nalazim ga kako vredno chisti sneg na prilaznom putu, da gosti ne ostanu u smetovima a i "marketing je chudo" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko zivi na jednom predivnom mestu, na brdu, sneg, zima, chisto i lepo ko u Austriji. Bashta koja se ne vidi od snega, stepenasto uredjena, ima jos puno posla kao i oko svake kuce uostalom, ali je lokacija predivna i raj za odmor od grada. Ulazimo u kuhinju, Smederevac greje ko nuklearni reaktor, Lalajko odmah vadi i proju iz rerne, radi i centralno "za svaki slucaj". Tu se upoznajem sa Lazom, Lalajkovim mackom, na pocetku prilicno nepoverljivim dok nije shvatio da sam ja gremlin a ne Alf i da ne jedem macke. Laza je tipican primer razmazene debele kucne machketine, ali je uplasen mojom pojavom izleteo napolje, pa kad je shvatio da je zima, elegantnim skokom vraca u toplo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dok je pasulj "shaputao" na Smederevcu, odlazimo kod Lalajkovog komsije Ljube da vidimo "chudo od psa", pas koji sedi za stolom...Zove se Reks, zovu ga Keks - a Lalajo ga zove Kekule...cim smo seli pas zauzima svoje mesto za stolom, i pocinje ritual druzenja sa Lalajkom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan I tako prichi nikad kraja, krecemo polako nazad kod Lalajka gde se pasulj nalazi u zavrsnoj fazi, te ga Lalajko lagano i dijetalno zaprzava, secka proju, hleb, kupus kiseo (apsolutni vrh, kaze nikad nije bio takav - mora da je neshto zahebao ;D) Hleb se seche domacinski, na otprilke 7-10 cm debljine, da se ne troshi noz bezveze ;D Sve vruce i sveze, dok se miomiris shiri sa smedervca, Lalajko postavlja i iznosi serpu od najmanje 5+ litara punu pasulja, i tu je prichi kraj, barem na kratko - dok jedemo po 3 tanjira za redom, apsolutna je tisina - jel jel'te nije lepo da se prica sa punim ustima. Sve u svemu, ovo je bilo jako prijatno sluzbeno putovanje spojeno sa druzenjem, Lalajko je pravi domacin, a i kuva extra, jedino je nesto zahebao kiseli kupus ;D ;D ;D Naravno, jedina mana je sto nisam isao motoro nego kolima, ali zbog vremenskih prilika je to bilo ipak malo preambiciozno i pomisliti na tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Februar 21, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kad se dobri ljudi slože svaki susret je mali praznik NAdam se da će i ostali veseli akcijaši nekad osetiti čari lazarevačke kuhinje...kad-tad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Februar 21, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Lepo bogme! NAdam se da će i ostali veseli akcijaši nekad osetiti čari lazarevačke kuhinje...kad-tad Ostaje nam da se nadamo. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mio 57 Napisano Februar 21, 2009 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: ČaČaK Motocikl: zgodni BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan A slaninica prste da poližeš, ali -keks- je najači koristi li kašiku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Fotka gde se Lalajko i Kekule gledaju sa uvažavanjem je apsolutni V R H :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan ovo moze da se prebaci u humanitarne bjb akcije----ipak si dostavio hleb zavejanom lalajku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6143 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 3021 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ko dve prije kad ogovaraju . Lalajko, ovo sve izgleda... samo miris jos nisu naucili da pustaju preko neta. A i ukus bi dobrodosao... Uf, kad ce prolece da probamo ovakvo pasuljce... i kupus, ako preostane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Kad videh Lalajkov pasulj potece mi voda na usta i ako nisam gladan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ko dve prije kad ogovaraju . ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4762 Napisano Februar 21, 2009 Ne silazi, 5557 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U slast i u glas!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Februar 21, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Kad videh Lalajkov pasulj potece mi voda na usta i ako nisam gladan. Uh bre!!! Danas ce vecera biti ranije! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuuuu..........pa bre, hocete da "umrem" ovde na ovoj vrucini u Gabonu gledajuci ove predivne slike ......... Gremline, odajem ti visoko priznanje sa medaljom "zlatni ananas sa ukrstenim bananama" (Gabonsko odlikovanje) za ovu predivnu pricu - slikovnicu. Lalajko, tebi "Zlatna kasika" sledi...........pa nemogu da verujem kako je lepo........sneg, zivotinje..........PASULJ. Jos 2 meseca i 6 dana i krecem na odmor odavde, stizem u Srbiju 02. maja i da znas Lalajko zovem te da se vidimo ..........uz neko "meze" negde gde se dogovorimo............. Auuuuuuuuu.............pa "riknucu" do maja.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1874 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Posto si jeo pasulj a nisi zaradio za casu ladne vode javi se ako moze da se pomogne imam ja nekih fotografija i filmova o energetici. Ovo je iz TENTa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Februar 22, 2009 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko ti Laza ste se bas nasli :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 23, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Jos da je u zemljanom loncu, e to bi bio pravi dozivljaj ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Februar 23, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, zeznuli ste me, gledajuci slike tako mi se najedanput ptrijeo pasulj da sam morao hitno do prve kafane i normalno otkinem se od pasulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Ne kazu za dzabe da je posao foto-reportera lep ali nadasve opasan... treba to preziveti covece ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Posto poznajem i Gremlina i Lalajka, a uzgred znam kako su mlatili onaj pasulj na davanju krvi u Bgd-u, sumnjam da je od pasulja ista ostalo... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Februar 24, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Posto poznajem i Gremlina i Lalajka, a uzgred znam kako su mlatili onaj pasulj na davanju krvi u Bgd-u, sumnjam da je od pasulja ista ostalo... ;D kad bre...meni uzese tj.dadoh krv, jeo sam krekere ,bonzitu i sokic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Februar 24, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto poznajem i Gremlina i Lalajka, a uzgred znam kako su mlatili onaj pasulj na davanju krvi u Bgd-u, sumnjam da je od pasulja ista ostalo... ;D kad bre...meni uzese tj.dadoh krv, jeo sam krekere ,bonzitu i sokic To je bilo Majsko krvoliptanje...ovo zimsko je predvidjeno da bude holesterol free.... Posto poznajem i Gremlina i Lalajka, a uzgred znam kako su mlatili onaj pasulj na davanju krvi u Bgd-u, sumnjam da je od pasulja ista ostalo... ;D Zato Lalajko kuva pasulj u vesh-loncu, kaze da treba malo da ostane i za veceru... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Uh tek sad vidim da se nisi salio u onom svom postu kad si mi rekao da cu, ako dodjes kod mene i odemo u MB, morati da porucim kilce jage po osobi... ;D. A i nikako da ti iskrsne posao na ovoj strani, a da znas kakva je jaga sad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uh tek sad vidim da se nisi salio u onom svom postu kad si mi rekao da cu, ako dodjes kod mene i odemo u MB, morati da porucim kilce jage po osobi... ;D. A i nikako da ti iskrsne posao na ovoj strani, a da znas kakva je jaga sad... Josh jedno mesc-dva i onda ce biti prava jaga....A mislim da cu dolaziti kod naseg kolege vulkanizera Mate da menjam gume u nekom momentu kad se otopi ovaj sneg, pa eto prilike. A ako ti dolazis u BG, moze ovo: http://www.trpeza.co.rs/index_files/Page488.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...