Jump to content

Moto Zajednica

Dugo putovanje kod Lalajka na pasulj

Recommended Posts

• Drug član, 2143 postova

Prekjuche sam poslom morao do "Kolubare B" da slikam neke islustarciju za mega-giga pricu o energetici na Balkanu, i javim se Lalajku da mi objasni par stvari oko dolaska tamo i sta treba da slikam, kad medjutim Lalajko zove i u goste. Kazem ja, pa kako cu da te nadjem sve zavejano, kad za 5 minuta stizu GPS koordinate, koje je ukucavam u Garmin i posle jutarnje kafice u "La Garage" krecem polako prema odredistu.

Situacija na magistrali uglavnom OK, osim par manjih smetova koje je naneo vetar, ali nista strasno, posle oko 40 minuta voznje stizem do Kolubare i shvatam da to sto sam namerio da slikam "ne mere" bez zvanicnog zahteva, slanja molbe, odobravanja od strane nadleznih i tako da ksratim napravim par desetina slika iz kola inkognito i taman sam zavrsavao stize mi SMS sleced sadrzine: "Stavio sam pasulj na sporet. Kupi dva leba" Pogadjate - od Lalajka, te tako ja pod vodjstvom vernoga Garmina krenem do Lalajka, kroz zavejane predele. Nije u redu odbiti, a pretio je pasuljem vec danima.

Kupujem hleb i nastavljam dalje, malo van Lazarevca, Garmin me je doveo do oko 50-ak metara od Lalajkove kuce, shto smatram da je OK, zovem Lalajka da mi tacno objasni gde je kuca i nalazim ga kako vredno chisti sneg na prilaznom putu, da gosti ne ostanu u smetovima a i "marketing je chudo"

post-621-12879021356538_thumb.jpg

post-621-12879021357435_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Lalajko zivi na jednom predivnom mestu, na brdu, sneg, zima, chisto i lepo ko u Austriji. Bashta koja se ne vidi od snega, stepenasto uredjena, ima jos puno posla kao i oko svake kuce uostalom, ali je lokacija predivna i raj za odmor od grada.

Ulazimo u kuhinju, Smederevac greje ko nuklearni reaktor, Lalajko odmah vadi i proju iz rerne,  radi i centralno "za svaki slucaj".

Tu se upoznajem sa Lazom, Lalajkovim mackom, na pocetku prilicno nepoverljivim dok nije shvatio da sam ja gremlin a ne Alf i da ne jedem macke. Laza je tipican primer razmazene debele kucne machketine, ali je uplasen mojom pojavom izleteo napolje, pa kad je shvatio da je zima, elegantnim skokom vraca u toplo...

post-621-12879021358307_thumb.jpg

post-621-12879021359079_thumb.jpg

post-621-12879021359942_thumb.jpg

post-621-12879021360902_thumb.jpg

post-621-12879021361745_thumb.jpg

post-621-12879021362602_thumb.jpg

Dok je pasulj "shaputao" na Smederevcu, odlazimo kod Lalajkovog komsije Ljube da vidimo "chudo od psa", pas koji sedi za stolom...Zove se Reks, zovu ga Keks - a Lalajo ga zove Kekule...cim smo seli pas zauzima svoje mesto za stolom, i pocinje ritual druzenja sa Lalajkom...

post-621-12879021363611_thumb.jpg

post-621-12879021364618_thumb.jpg

I tako prichi nikad kraja, krecemo polako nazad kod Lalajka gde se pasulj nalazi u zavrsnoj fazi, te ga Lalajko lagano i dijetalno zaprzava, secka proju, hleb, kupus kiseo (apsolutni vrh, kaze nikad nije bio takav - mora da je neshto zahebao  ;D) Hleb se seche domacinski, na otprilke 7-10 cm debljine, da se ne troshi noz bezveze  ;D

Sve vruce i sveze, dok se miomiris shiri sa smedervca, Lalajko postavlja i iznosi serpu od najmanje 5+ litara punu pasulja, i tu je prichi kraj, barem na kratko - dok jedemo po 3 tanjira za redom,  apsolutna je tisina - jel jel'te nije lepo da se prica sa punim ustima.

Sve u svemu, ovo je bilo jako prijatno sluzbeno putovanje spojeno sa druzenjem, Lalajko je pravi domacin, a i kuva extra, jedino je nesto zahebao kiseli kupus  ;D ;D ;D

Naravno, jedina mana je sto nisam isao motoro nego kolima, ali zbog vremenskih prilika je to bilo ipak malo preambiciozno i pomisliti na tako nesto.

post-621-12879021365864_thumb.jpg

post-621-12879021366786_thumb.jpg

post-621-12879021367897_thumb.jpg

post-621-12879021370448_thumb.jpg

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Kad se dobri ljudi slože svaki susret je mali praznik :D

NAdam se da će i ostali veseli akcijaši nekad osetiti čari lazarevačke kuhinje...kad-tad ;)

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Lepo bogme!  ;)

NAdam se da će i ostali veseli akcijaši nekad osetiti čari lazarevačke kuhinje...kad-tad ;)

Ostaje nam da se nadamo.  :-\ :D

• Drug član, 3021 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ko dve prije kad ogovaraju :D. Lalajko, ovo sve izgleda... samo miris jos nisu naucili da pustaju preko neta. A i ukus bi dobrodosao... Uf, kad ce prolece da probamo ovakvo pasuljce... i kupus, ako preostane ;)

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Kad videh Lalajkov pasulj potece mi voda na usta i ako nisam gladan.

Uh bre!!! Danas ce vecera biti ranije! ;D

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Auuuuuuuu..........pa bre, hocete da "umrem" ovde na ovoj vrucini u Gabonu gledajuci ove predivne slike .........

Gremline, odajem ti visoko priznanje sa medaljom "zlatni ananas sa ukrstenim bananama" (Gabonsko odlikovanje) za ovu predivnu pricu - slikovnicu.

Lalajko, tebi "Zlatna kasika" sledi...........pa nemogu da verujem kako je lepo........sneg, zivotinje..........PASULJ.

Jos 2 meseca i 6 dana i krecem na odmor odavde, stizem u Srbiju 02. maja i da znas Lalajko zovem te da se vidimo ..........uz neko "meze" negde gde se dogovorimo.............

Auuuuuuuuu.............pa "riknucu" do maja..........

• Drug član, 2865 postova
  • Motocikl: strom 650

Posto si jeo pasulj a nisi zaradio za casu ladne vode javi se ako moze da se pomogne imam ja nekih fotografija i filmova o energetici.

Ovo je iz TENTa

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Drustvo, zeznuli ste me, gledajuci slike tako mi se najedanput ptrijeo pasulj da sam morao hitno do prve kafane i normalno otkinem se od pasulja.

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Posto poznajem i Gremlina i Lalajka, a uzgred znam kako su mlatili onaj pasulj na davanju krvi u Bgd-u, sumnjam da je od pasulja ista ostalo...  ;D

• Drug član, 1193 postova

Posto poznajem i Gremlina i Lalajka, a uzgred znam kako su mlatili onaj pasulj na davanju krvi u Bgd-u, sumnjam da je od pasulja ista ostalo...  ;D

kad bre...meni uzese tj.dadoh krv, jeo sam krekere ,bonzitu i sokic

kad bre...meni uzese tj.dadoh krv, jeo sam krekere ,bonzitu i sokic

To je bilo Majsko krvoliptanje...ovo zimsko je predvidjeno da bude holesterol free....

Zato Lalajko kuva pasulj u vesh-loncu, kaze da treba malo da ostane i za veceru...

;D ;D ;D

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Uh tek sad vidim da se nisi salio u onom svom postu kad si mi rekao da cu, ako dodjes kod mene i odemo u MB, morati da porucim kilce jage po osobi... ;D. A i nikako da ti iskrsne posao na ovoj strani, a da znas kakva je jaga sad... :P

Uh tek sad vidim da se nisi salio u onom svom postu kad si mi rekao da cu, ako dodjes kod mene i odemo u MB, morati da porucim kilce jage po osobi... ;D. A i nikako da ti iskrsne posao na ovoj strani, a da znas kakva je jaga sad... :P

Josh jedno mesc-dva i onda ce biti prava jaga....A mislim da cu dolaziti kod naseg kolege vulkanizera Mate da menjam gume u nekom momentu kad se otopi ovaj sneg, pa eto prilike.

A ako ti dolazis u BG, moze ovo:

http://www.trpeza.co.rs/index_files/Page488.htm

;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja