Jump to content

Moto Zajednica

busenje cilindra na 300ccm

Recommended Posts

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Znam da je investicija od oko 170€ velika ali mislim da je bolje kupiti kit no busiti iz jednog prostog razloga, na kitu su deblji zidovi cilindra i malo su drugacija vremena preliva ...nema pregrevanja , bolja je kriva snage. E, sad......

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kolko sam ja shvatio nemce i njihovo pisanje - cilindar se busi. Verovatno su i pravili cilindre od 300 ccm, al cistio sumnjam da se to jos moze naci. Ono sto sam nasao u RTZ-u je cilindar od 250 ccm, ali sa pet kanala kojim se dobija 26 konja. al cena mu je 183 evra. Sto se tice kanala u cilindru koji se pomeraju po visini prilikom busenja cilindra, to se lako resava podmetanjem debljeg dihtunga pod cilindar !

• Zainteresovan, 599 postova

da jedan moj kolega slaze masinu 300ccm pa je dao nekom drugu da mu izreze laserom taj dihtung od aluminija i napravio mu ovaj 8 kom pa mi je rekao ako trebam da ce mi dati jedan dva

ma sad se stalno dvoumim sta da radim dal da busim ili ne prvo se zagrijem za to busenje pa me odgovori kolega a kad kog njega sve mora biti org ako nije onada to nevalja i slicno :D :D

al cu vjerojatno pricekat kad on slozi tu masinu pa da bas vidim kolika je razlika i dal se to isplati raditi

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

al cu vjerojatno pricekat kad on slozi tu masinu pa da bas vidim kolika je razlika i dal se to isplati raditi

Najbolje, pa onda prenesi utiske i nama !  ;D  ;D  ;D

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Koliko ja znam , a i video sam u katalogu ima 300 ccm, i ima mesta samo za jedno busenje!

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Cilindar 301=170 eu

klipovi=75,5, 76, 76,5 = 15 eu

77, 77,5 18 eu

klipovi  normalno sa karikama, bilcni i osiguraci

karike za sve velicine 1 eu 1 komad.

• Zainteresovan, 599 postova

e sad jedino da mi je znati u cemu je taj org 300 cilindar drukciji osim sto je veci po promjeru prelivni i to el ima posebna i glava cilindraa i malo je puno 170 e el to njemacka proizvodnja ili

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500E

Dal neko razmišlja o bušenju,odavno nije pisano u temi.Nije valjda da samo Vuja ima 300 cm3?

Radi li to neko po sistemu,oteram motor - ostavim pare i dođem po motor kad bude gotov (nemam ni garažu, ni alat, nema ljudi spremnih da eksperimentišu a i nisam neki majstor za takve prepravke).

Skoro godinu ipo nisam primio platu,sudio se sa firmom i sad treba da legne neka kinta.Malo za još jedan motor,jedino može da dođe neka zamena za MZ-a + doplata,al mi nekako žao Plave Ptice.

• Podržavam 2

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Ja bi razbusio cilindar na 300 pod uslovom da ima neki kraci klip a ne onaj ogromni mislim da je predugacak sigurno se dobije na obrtnom momentu a na snazi malo Dali je to klip bas za MZ ili neki koji je odgovarao za MZ cilindar

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Jako dugo mi vec stoji jedan obradjen cilindar uparen sa klipom i obradjenom glavom , naravno sve na 300 ccm ! mozda te zanima ?

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Ja opet pitam daji je to originalan klip za mz 300 ili od nekog drugog dvotakta moze se naci od raznih kroserica (dvotakt) raznih mera klipova

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Ja opet pitam daji je to originalan klip za mz 300 ili od nekog drugog dvotakta moze se naci od raznih kroserica (dvotakt) raznih mera klipova

Koliko sam upoznat ima original klip za 300 samo ima dve karike i koliko sam cuo kraci je.. a cilindar po slikama isti kao 250 samo razbusen.. 0stabre.gif (nema deo koji upada u glavu na vrhu cilindra) 1zvizduk.gif

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

Koliko sam upoznat ima original klip za 300 samo ima dve karike i koliko sam cuo kraci je.. a cilindar po slikama isti kao 250 samo razbusen.. 0stabre.gif (nema deo koji upada u glavu na vrhu cilindra) 1zvizduk.gif

Osim pomenutog, klip je i lakši i to dosta. Cilindar za 300 ccm ima hilznu većeg prečnika i debljine zida.

• MZ Rider, 4141 postova

Osim pomenutog, klip je i lakši i to dosta. Cilindar za 300 ccm ima hilznu većeg prečnika i debljine zida.

Gresis.. 1zdravo.gif (u vezi cilindra) Ima istu hilznu kao i 250 samo razbusenu.. 0takoje.gif

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

Gresis.. 1zdravo.gif (u vezi cilindra) Ima istu hilznu kao i 250 samo razbusenu.. 0takoje.gif

C

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F

Moj predlog je da oni koji su vec razbusili cilindar na 300 ccm da napisu malo o tome kako se motor ponasa,dali je potrosnja porasla i koliko,koliko ide i kako ubrzava.Imam u planu da i moj razbusim na 300 ccm i stavim veci prednji lancanik ali ne nameravam da ga mucim vec hocu da dobijem na putnoj brzini.Motor mi je razbusen na 69.50 i otvarao sam ga par puta i malo sam sumnjicav oko busena cilinra na 75 tj. ima li dovoljno prostora za to,cini mi se da su zidovi malo tanji,ispravite me ako gresim.0stabre.gif

• MZ Rider, 4141 postova

Moj predlog je da oni koji su vec razbusili cilindar na 300 ccm da napisu malo o tome kako se motor ponasa,dali je potrosnja porasla i koliko,koliko ide i kako ubrzava.Imam u planu da i moj razbusim na 300 ccm i stavim veci prednji lancanik ali ne nameravam da ga mucim vec hocu da dobijem na putnoj brzini.Motor mi je razbusen na 69.50 i otvarao sam ga par puta i malo sam sumnjicav oko busena cilinra na 75 tj. ima li dovoljno prostora za to,cini mi se da su zidovi malo tanji,ispravite me ako gresim.0stabre.gif

samo je 1 motor razbusen na 300ccm ovde koji se vozi.. Vujin, ideee, pa ekstra, skoro kao neki 4t od 400-500ccm.. 0takoje.gif a trosi, e to samo Vuja zna koliko..

Ako hoces vecu putnu brzinu, kupi drugi motor! MZ-u je putna brzina 90km/h!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja