Rilex01 0 Napisano Utorak u 13:53 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Do sada sam proverio: Stator (pobudni namotaj): 384 Ω Napon sa pobudnog namotaja pri kiksanju: oko 47 V AC Pickup: 114 Ω Bobina: proverena, primar oko 1,3 Ω, sekundar oko 2,2 kΩ Proveren kontinuitet žice od CDI do bobine (oko 0,7 Ω) Probao sam originalni Thundergen CDI i novi AUMO RC17017 AC CDI – ni sa jednim nema varnice. Bez priključenog CDI-ja na crno-crvenoj žici imam oko 47 V AC. Kada priključim CDI, na toj žici više ne mogu da izmerim napon. Motor se nije gasio uz trokiranje ili pucanje, već je jednostavno ostao bez varnice. Pre kvara je primećeno da je jedan kabl kratko varničio. Da li je neko imao sličan slučaj na 139FMB? Da li je verovatnije da je: pickup neispravan iako meri 114 Ω, CDI nije kompatibilan, ili postoji neki poznat kvar karakterističan za ovaj motor? Hvala unapred na svakoj pomoći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8622 Napisano pre 20 sati Ne silazi, 1683 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si merio napon pobude sa statora digitalnim voltmetrom, ne moze. Osciloskop, il kazaljkas dobar, al nisam siguran kazaljkas dal ce pokazati. Znaci moze biti da je progoreo kalem pobude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...