Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Skytown 125 2025

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Kymco Skytown

Kupio sam novi SkyTown, pa da podelim prve utiske, možda nekom bude značilo. Prešao tek oko 500 km i nikada nisam vozio ni skuter ni motor, pa moje reči uzmite sa rezervom.

20251219-081043.jpg

Kočnice: Po meni odlične, mada im još uvek ne verujem u potpunosti. Nije bilo problema, ali sam i pažljiv. Nema ABS već CBS, to mu je možda i najveća mana.

Performanse: Do 60 preleti, lako si ispred kola na semaforu, do 80-90 malo sporije, ali još ne otvaram do kraja. Videću ovo posle 1000km da bolje proverim, trebalo bi da jedan od živahnijih u svojoj klasi. Brzinomer naravno laže nekih 10%.

Komfor: Ja sam 185cm i 90kg žive vage, spakujem se i teram, ne znam kako drugima izgleda kad me vide ali bi mi sigurno više odgovarao nešto gabariitniji model. Ne mogu da se opružim na onim skijama, mada nije mi neudoban za po gradu. Možda mi je korman malo nizak, ali ne osećam neki problem još uvek oko toga. Pošto sam vozio i zimi kad je bilo suvo i temperatura u plusu, kolena se dobro smrznu, zaštita od vetra mu tu nije baš sjajna. Izbegavam još uvek da se provlačim jer sam nesiguran, ali rekao bih da vrlo je agilan. Ima centralni štender i ćopavu sa prekidačem. Točkovi 14 napred 13 nazad, šta reći osim da bi valjali veći.

Buka: Bučan je, i to ne na neki prelep način, i vrlo je specifičan zvuk - prosto znaš kad Kymco 125 prođe pored tebe. Iskreno meni se ne sviđa.

Vibracije: Pre prvog servisa je više tresao, najviše na viziru, dok na kormanu i sedištu nije bilo primetnih vibracija. Posle servisa je dosta bolja situacija. Lagan skuter veoma, nekih 120kg, pa se bočni udari vetra lepo osete.

Kvalitet izrade: Ne vidim ovde neke mane za cenu koštanja, plastike su tanke ali na svojim mestima, displej je pregledan, retrovizori dovoljni, sedište udobno i ne klizi. Levi pretinac je sa poklopcem ali je bravica krš, mada koliki prostor je i nije baš za upotrebu - može kabl punjača i pakovanje maramica da stane. Ima USB A i C konektore u desnom pretincu, rade. Nikakve džida-bidže ne poseduje, spartanski.

Fabrički vizir: Izgleda da je pogođen - nosim full face kacigu i ne osećam neke udare koji bi smetali.

Fabrički kofer: Dovoljan za kacigu, rukavice, ceradu, mislim da je 33 L.

Prostor ispod sedišta: Staje moja kacija u L veličini, malo nategnuto ali staje. Nisam uspeo da je spakujem u neki drugi 125 (qj atr, sym, voge sr1 i piaggio neki sam probao). Druga kaciga nema šanse pored da se ugura. Staje torba ili ranac sa 14računarom, mini kompresor, sitnice pride. Vrlo zadovoljan prostorom uglavnom.

Potrošnja: Malo manje od 2.5 litra čep metodom, rezervoar 7 litara mislim, nisam testirao domet.

Zašto sam kupi obaš ovaj: Dobio sam ga 2800e na zimskloj akciji, sa vizirom i koferom, znači meni bez daljih ulaganja, a mogu da stavim torbu za na posao, kacigu kad siđem - vrši mi posao gde drugi ne, a za dobru cenu. Uzeo sam ga u radnji na Padini, momci su profesionalni i u radnji i u servisu. Kymco bije glas da je pouzdan, a važno mi je da se ne kvari, ne zeza i da me ostavi negde ili da moram kolima na posao. Vazdužno je hlađen, manje delova da pravi probleme. Upalio mi je CEL nešto na početku, bez primetnih anomalija, sam se ugasio posle 50-100km, greška kaže senzor brzine na točku, očišćeno i resetovano u servisu bez većih intervencija. Akumulator je iza fara, ali to je cena velikog prostora ispod sedišta, valjalo bi izvesti konektore na neko pristupačnije mesto za momenat kad aku počne da izdaje. Model nije nešto planetarno prisutan koliko vidim, nema zamenskih delova niti šminke po kineskim sajtovima, barem ja nisam našao.

Servisi se rade na 500km pa na 3, 6, 9000. Prvi je koštao oko 7500.

Uglavnom, nemam neke veće zamerke, radi magare posao vrlo dobro, mogu da ga preporučim bez problema. Valjalo bi mi nešto veće i jače, ali to možda u nekom sledećem izvlačenju.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4911 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 7 minuta, wazzuu je napisao:

Buka: Bučan je, i to ne na neki prelep način, i vrlo je specifičan zvuk - prosto znaš kad Kymco 125 prođe pored tebe

To je zvuk agregata sa 2 ventila. Kymco još koristi takav dizajn na jeftinijim modelima. Čuju se malo kao traktorče ebiga, ali su ekonomični, dobro potežu na niskim obrtajima, jednostavni su i pouzdani. Magare, kao što si sam i rekao.

Inače, ima SkyTown tema već ovde https://forum.bjbikers.com/topic/228762-kymco-skytown-125-cc/#comment-3091790

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja