Neshke moto 5 Napisano Nedelja u 10:53 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ motor Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav moto svete! Rađa se proleće a sa njim i ideje o budućim putovanjima. Ove sezone su se stvorili uslovi da ostvarim jedno od putovanja sa liste želja a to je Portugal. S obzirom da nemam previše slobodnih dana a i gospođa ne želi da ceo odmor provede na motoru plan mi je da koristim trajekte od Albanije do Španije a onda vožnja nazad. Najduža tura koju smo do sada odvozali je bila do Francuske i nismo nikada koristili trajekt(ne računam one mini). Moja pitanja su da li je po vašem mišljenju realno da to traje oko dve nedelje i ono najbitnije "mora" li se trajekt unapred rezervisati ili može na licu mesta da se kupi karta? Nadam se da sam pogodio forum Veliki pozdrav! Radujem se svakom savetu sem da mi neko kaže ne idi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 27 Napisano Nedelja u 13:04 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio free, Aprilia Atlantic, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Do Krita trajekt plovi 8 sati. Iz Albanije do Španije, da lupim, tri dana. Do Krita pre 7-8 godina koštalo me je oko 200€ auto, kabina i karte za 3 osobe. Ja sam spavao u bioskopu Sad je verovatno duplo. Imam mala iskustva na brodu, po 7 do 10 dana. Morska bolest hvata odmah, ako je neko predodređen. Pusti posle dan dva, ali računaj da se i to može desiti. Za Krit sam uzeo online karte. Bilo je mesta... To nije klasičan trajekt nego liči na brod gde se pramac podiže i ima nekoliko paluba za vozila, čini mi se 7... Mislim da ćeš na motoru za isto vreme stići do Španije i usput videti nešto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 1485 Napisano Nedelja u 13:06 (promenjeno) Zainteresovan, 343 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Od Drača do Ancone trajekt vozi 14 - 15 sati. Iz Ancone pičiš preko Italije prema zapadu u Civitavecchiu. Treba ti manje od 4 sata. Tu ti je trajekt do Barselone, treba mu oko 20 sati. Dakle..u idealnim uvjetima, putovanje do Barcelone mozeš pakovati u 3 dana. Ostaje ti još 10. Attention Required! | Cloudflare WWW.DIRECTFERRIES.CO.UK Promenio Nedelja u 13:17 član Tedybear 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neshke moto 5 Napisano Nedelja u 13:25 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ motor Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Sad razmišljam možda i voziti do Civitavecchi pa na trajekt. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 1485 Napisano Nedelja u 13:44 Zainteresovan, 343 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Neshke moto je napisao: Hvala! Sad razmišljam možda i voziti do Civitavecchi pa na trajekt. Onda razmatraj i vožnju do Genove i tamo trajekt do Barselone. Ali u suštini je skoro isto....razlika je oko sat i po. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8927 Napisano Nedelja u 14:20 Ne silazi, 3636 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Ja tako zamišljam pakao. 4 dana broda. Rađe bi bio 4 dana na motoru. Al ja sam odavno shvatio da sam lud... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neshke moto 5 Napisano Nedelja u 14:24 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ motor Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Andrej_Hotstepper je napisao: Ja tako zamišljam pakao. 4 dana broda. Rađe bi bio 4 dana na motoru. Al ja sam odavno shvatio da sam lud... Za sad mi najbolje izgleda da vozim do Đenove ili Civitavecchia pa trajekt do Barse 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 1485 Napisano Nedelja u 14:53 (promenjeno) Zainteresovan, 343 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: Ja tako zamišljam pakao. 4 dana broda. Rađe bi bio 4 dana na motoru. Al ja sam odavno shvatio da sam lud... Nije tako crno. Od Drača do Ancone vozi od 22:00 do oko 11:00. Onda putuješ motorom do Civitavecchie jedno 4 sata. Ukrcanje za Barcu ti je oko 19:00. Putuješ do kasnog popodneva sledečeg dana. Ako novac nije u pitanju ( a svima nama je ) uzmeš kabinu i odspavaš noč. Dakle od Drača do Barselone dve noči spavanja na brodu, pola dana motora i jedan dan sunčanja na krovu. Sta češ bolje.... Promenio Nedelja u 14:55 član Tedybear Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 27 Napisano Nedelja u 19:33 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio free, Aprilia Atlantic, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Možda voz negde iz Italije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5888 Napisano pre 20 sati Drug član, 1256 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, Neshke moto said: Za sad mi najbolje izgleda da vozim do Đenove ili Civitavecchia pa trajekt do Barse Ovo je neki standardna opcija za odlazak na tu stranu. Još nisam čuo da je neko Iz Albanije uzimao trajekt, pa onda drugi trajekt do Barselone. Što se tiče vremena na raspolaganju, mislim da ti 14 dana neće biti dovoljno. Koliko ti dana treba da stigneš do Portugala, toliko će ti trebati i da se vratiš, imaj to u vidu kad planiraš vreme za put. Kažem to u duhu da je 3 dana do Barselone, još 3 dana nazad, to je već -6. Imaš još 1200km do Porta (gledao sam najbliži veći grad), to ti je u najboljem slučaju jedan dan vožnje, a možda je realnije da je i dva. Ajde da uzmemo worst case scenario u obzir, računaćemo dva dana do Portugala. To mu dođe -4 dana da prođeš kroz Španiju i da se vratiš posle do Barselone = -10 dana, ostaje ti 4 za Portugal, a samo si se vozio i ništa nisi stao da vidiš. Možda Španija bude lepše iskustvo s obzirom da imate 14 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neshke moto 5 Napisano pre 19 sati U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ motor Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Forsberg je napisao: Ovo je neki standardna opcija za odlazak na tu stranu. Još nisam čuo da je neko Iz Albanije uzimao trajekt, pa onda drugi trajekt do Barselone. Što se tiče vremena na raspolaganju, mislim da ti 14 dana neće biti dovoljno. Koliko ti dana treba da stigneš do Portugala, toliko će ti trebati i da se vratiš, imaj to u vidu kad planiraš vreme za put. Kažem to u duhu da je 3 dana do Barselone, još 3 dana nazad, to je već -6. Imaš još 1200km do Porta (gledao sam najbliži veći grad), to ti je u najboljem slučaju jedan dan vožnje, a možda je realnije da je i dva. Ajde da uzmemo worst case scenario u obzir, računaćemo dva dana do Portugala. To mu dođe -4 dana da prođeš kroz Španiju i da se vratiš posle do Barselone = -10 dana, ostaje ti 4 za Portugal, a samo si se vozio i ništa nisi stao da vidiš. Možda Španija bude lepše iskustvo s obzirom da imate 14 dana. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...