VLAD81 2311 Napisano juče u 09:24 Drug član, 546 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Potreba za stenderima je uvek prisutna pa tako dođe i to na red da se izradi. Za početak ću uraditi prednji za oslanjanje na trokutu a kasnije i zadnji koji ću probati da izvedem kao univerzalni, odnosno da može da se koristi i kao prednji za oslanjanje na(pod) štapove. Pa da počnemo. Koristim kutijaste crne cevi 25*25 i 30*30 jer su dovoljno jake da nose potreban teret a lepo pasuju jedna u drugu. Upotrebio sam i 20*30 za jedan deo ali o tome nešto kasnije. Malo L- profila 15*15, po koji šraf, podloška i osiguravajuća matica, te još par sitnih komada metala prilagođenih potrebama. Sečem na mere, varim i pripremam Ona cev 20*30 koju sam pominjao je upotrebljena za postolje iz razloga što meni treba tako da bih mogao da koristim štender na stolu za podizanje motora. Kasnije sam je produžio na istu dužinu kao i druga strana što je zbog stabilnosti kada se koristi na podu(ne može se uvek svega setiti). Pripremam dalje Iz drugog ugla Pa onda Da bi to bilo ovo 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2311 Napisano juče u 13:27 Drug član, 546 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nema mi nigde nekih slika pa ćemo ovako S'leva Vertikala koja će se podešavati po visini(25*25) zavarena za gornji nosač, ujedno vođicu. Zatim vertikala koja će biti zavarena za postolje(30*30) i u koju ulazi ova prva. Dve poluge od L-profila. Manja vođica(30*30) na koju su zavarene "ušice" na koje idu ove dve poluge(biće probušena na sredini zarad štelovanja visine) i poluga za podizanje koja će kasnije biti skraćena na adekvatnu dužinu. Da dodamo i ovo Još par šrafova, podloški i matica pa to sve na gomili izgleda ovako Kada se to delimično i sastavi, već može da se nasluti kako će izgledati 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2311 Napisano pre 10 sati Drug član, 546 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kada se sve to spoji u jednu celinu Posle farbanja Dodao sam i ovu "zakačku" kao dodatno obezbeđenje od "slučajnog" podizanja poluge mada je zaključavanje takvo da zahteva nameru da se to uradi. Visina podizanja je od 65 do 85cm a trn za oslanjanje je 12/16/20/24/28mm. KLE-a podiže i spušta komotno tako da je i odnos dužina i položaja poluga dobar. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...