Jump to content

Moto Zajednica

SYM Joyride 300 iskustva?

Recommended Posts

• Drug član, 1298 postova
  • Motocikl: NEMAM
@Rolle2010 samo Sym prati, nismo drugo razmatrali, mislim da je najbolja kupovina.

@slobasuper9 da li jet 50 cm³ ima nosac za kofer, tj. da li kolega moze da kupi kofer da odnese da mu namontiraju kad stigne skuter, kao sto sam ja za SR, ili mora dodatno nesto da se kupi/ budzi? Da zna sta da radi.
Eh, da, i nestrpljiv je, kada stize otprilike (mislim da su mu rekli sredinom marta ako se ne varam)?

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

Za jet 14 50 se dokupljuje posebno nosač kofera, poručene su već neke količine od SHAD-a a svakako i imamo i mi na stanju još možda neki komad. Cena je nešto oko 10 000rsd.

Što se tiče isporuke, ne znam sad iz glave. Dosta je skutera poručeno, moram da vidim u kom kontigentu je JET 14 50. Mislim, da je ETA datum kraj Februara da budu u Rijeci.
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 475 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125
Za jet 14 50 se dokupljuje posebno nosač kofera, poručene su već neke količine od SHAD-a a svakako i imamo i mi na stanju još možda neki komad. Cena je nešto oko 10 000rsd.

Što se tiče isporuke, ne znam sad iz glave. Dosta je skutera poručeno, moram da vidim u kom kontigentu je JET 14 50. Mislim, da je ETA datum kraj Februara da budu u Rijeci.
Hvala, prenecu mu, ako mu odgovara da poruci na vreme.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Sym ADX 125

Prekasno se uključujem u temu, promaklo mi nekako... Ja sam sad već bivši vlasnik Joyride 300 (onaj prethodni model, ne ovaj najnoviji), prešao sa njim oko 10000 km po Beogradu i Srbiji, po suvom, suncu, snegu, kiši, po temperaturama od -10 do +50 stepeni.

Prvo - jedna jedina stvar koja može da bude potencijalno problematična za nekoga je položaj sedenja i položaj nogu. To jednostavno mora da se proba i da vidiš da li ti odgovara ili ne. Da je idealno - nije. Da je "deal breaker" - opet nije, bar u mom slučaju, sa mojih 192 cm. Kažu da je kod novog modela malo bolja situacija, pa vredi otići i probati ga u salonu.

Idemo dalje - skuter ima napred 16'', što je super. Samo mu zameniš gume i miran si. CST su dobre za suv asfalt i za toplo vreme, ali ja vozim 365 dana u godini, pa mi baš i nije bila opcija da ih zadržim.

Ima relativno dobar prostor ispod sedišta, ja sam tu stavljao ranac sa laptopom + još neku sitnu opremu i alat. Kofer je u svakom slučaju poželjno dodati, ako redovno vučeš sa sobom ciradu, kišnu opremu i slično - to već ne bi sve moglo da stane pod sedište. I na kraju, kad smo već kod prevoza svega i svačega, ogroman plus je ravan pod.

Motor je isti (ili skoro isti, nisam 100% siguran) kao kod ADX 300 i Joymax Z 300.

Vizir je meni bio odličan. Ima dva položaja, samo je zeznuto što ti treba alat da ga pomeriš. Dakle, nije elektronski, pa čak ne može ni da se prosto pomeri rukama (kao recimo kod ADX TG 400), neuporedivo je bolji nego kod ADX 300, ali je malo lošiji nego kod Joymax-a. Čak bih se usudio da kažem i da je mnogo bolji nego kod TG 400, pogotovo pri većim brzinama - mnogo je čvršći, manje se uvija i vibrira i na kraju krajeva - mnogo bolje štiti od vetra, što mu valjda i jeste namena.

Imaš na mom kanalu na YT gomilu klipova i recenzija sa njim - Beograd, oko Beograda, autoput, krug po Vojvodini od 300 km, noćna vožnja... ima svega: https://www.youtube.com/@vladimirtomic/search?query=%23joyride

Odličan je za grad, lepo se provlači kad treba, još bolje povuče na semaforu, lep je osećaj voziti ga po otvorenom putu... Za autoput nije najbolje rešenje ikada, tu bih se pre opredelio za Joymax, Zontes 350E ili nešto u tom fazonu, mada ni na ovom mi ništa nije preterano smetalo.

Q & A:

- Ok, ako je stvarno toliko dobar, zašto si ga prodao i prešao na ADX 125?

- Jednostavno, nije mi bila potrebna tolika snaga (kako god to nekome zvučalo smešno). Vozio sam ga 80-90 magistralom, 100-110 autoputem (jer meni jednostavno ne prija veća brzina), nisam skoro nikad koristio njegove mogućnosti do kraja.

• Drug član, 1241 postova
  • Motocikl: Maca

Hajde da se nadovežem iako me niko nije pitao a vezano za visinu.

Upravo sam posle Vladine recenzije otišao u salon sa namerom da u pretprodaji na početku godine kupim upravo ovaj skuter jer je Vlada rekao da je dobar za 192cm što je upravo i moja visina...i onda hladan tuš u salonu.

Čim malo zaokrenem volan odmah mi udari u butine. Kad kažem malo mislim bukvalno malo, ne 45 ili 90 stepeni. Tako da računajte da smo svi drugačije građeni i ako spadate u višlje obavezno otiđite i bar sedite na skuter. 

Da ne bude zablude, ne krivim Vladu nizašta, čak naprotiv među prvima je napravio lepu recenziju skutera, jednostavno nismo svi pravljeni u istom kalupu.

• Ne silazi, 4106 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
14 hours ago, vtomic85 said:

Q & A:

- Ok, ako je stvarno toliko dobar, zašto si ga prodao i prešao na ADX 125?

- Jednostavno, nije mi bila potrebna tolika snaga (kako god to nekome zvučalo smešno). Vozio sam ga 80-90 magistralom, 100-110 autoputem (jer meni jednostavno ne prija veća brzina), nisam skoro nikad koristio njegove mogućnosti do kraja.

Pozdrav pre svega, gledam i pratim tvoj kanal i zaista mi se sviđa.. Normalan, kulturan, svakodnevni pristup jednog korisnika skutera.. 

Vezano za tvoju promenu motora... ADX125 je stvarno lep paket, mislim da trenutno ne postoji bolji 125, sve su skockali.. 

E sad.. U inženjerskom smislu, ne postoji idealno, postoji uvek kompromis u odnosu na namenu. Lično smatram da je 300cc bolji kompromis za to kako ti koristiš skuter, jer vidim da i putuješ s njim (gledao sam poslednji dolazak do NSa). Reč je o tome da 125cc to može, ali ga voziš konstantno u gornjim granicama njegovih mogućnosti... Svi agregati koji imaju velike pređene kilometraže imaju zajedničko to što su svi stekli velike kilometraže relativno brzo, u 5-10 godina, i da su svi voženi svakodnevno duge ture, na optimu radne snage, 40-60%... 300cc je tu u prednosti jer je na otvorenom rasterećen... Možemo i u detalje ako želiš..

Inače, taj 125adx je zaista neverovatan, skidam im kapu. 👍👌 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja