Crow 1 Napisano juče u 11:29 U prolazu, 1 post Lokacija: Srbija Nis Motocikl: Suzuki Marauder VZ800 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima i srecni praznici, vozim VZ800 Maraudera 97' uvezen iz Svajcerske pre par godina. U saobracajnoj je zaveden da ima 29kw sto je manje od "standardnog" modela. Krupniji sam lik i svakako osecam u voznji da masina u visim obrtajima gubi snagu znatno. 90km/h maksimalno gura bez neprijatnih vibracija. Posle pregleda motocikla, jedina fizicka restrikcija na koju sam naisao je bila gumena membrana koja je prekrivala usis na filteru na vazduh (na oba). Nakon skidanja istih i promene prednjeg lancanika sa 15 na 16 zuba, osetio sam blago rasterecnje u radu ali nista znacajno. U daljoj proveri, ustanovljeno je da obe svecice daju slabiju varnicu na visim obrtajima. Bobine ispitane i dobre. Svecice iridiumske nove i ispitane. To mi je odvuklo paznju na CDI i nakon malo kopanja po netu, naisao sam na info da je CDI restrikcija moguca pogotovo za A2 CH trziste i da sumnjam na to. Ako se ispostavi da je CDI, operacija tu staje jer je Marauder i onako redji motor, pogotovo na Balkanu tako da ne bi davao stotine eura za drugi (ne blokirani). Po netu takodje pise da je moguce da se postojeci prepravi fizicki, navodno nije komplikovano za nekoga ko se razume u elektroniku. Moja malenkost nije dovoljno strucna u tome, a drugi motor nemam, tako da bi ga radije terao i tako nego nikako ahaha. E sada, ako neko ima neke informaije o ovome, ili neki savet, zahvalan sam unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 840 Napisano juče u 11:54 Zainteresovan, 508 postova Prijavi odgovor kao problematičan Do koliko obrtaja on moze recimo u prvoj brzini ili leru? Ako tu puni do kraja onda nije CDI u pitanju. Ne znam konkretno za njega, ali japanci tih godina su mahom imali restriktore na usisnoj grani(ne samo filteru, nego samoj prirubnici prstene koji suzavaju protok), restriktore na samim membranama(da siberi ne mogu da se podignu do kraja) itd. Mada ako si nasao kako se prepravlja onda je moguce da ima i cdi, ali prvo proveri ove stvari. Ako u leru puni do kraja onda sa cdi-ja skidaj sumnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7361 Napisano juče u 15:25 Ne silazi, 6718 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da tu ima blokada u CDI jedinici...a to može lako da se proveri, jednostavnim ubacivanjem u pretragu kataloškog broja koji je na njemu. Danas, kod naše braće sa dalekog istoka samo fale od popa uši..pa tako, trebalo bi pretražiti malo dubine interneta i iskopati neku njihovu zamenu za original. To verovatno neće dugo trajati, ali svakako može da bude relativno jeftin put da se poboljšaju performanse. Ako rezultat bude zadovoljavajuć, možda se lakše odlučiš da nađeš i nešto originalno. To su jako dugovečni motori. Treba proveriti i dizne u karburatorima..možda je potrebno staviti koji broj veće. Sve mora da piše u radioničkoj (originalnoj) knjizi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...