Daniel68 158 Napisano Subota u 16:36 U prolazu, 37 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Apn6s,Jawa350ts,Bmw R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Za prvu pomoć nosim kompresor i ove čepiće. Kakva su vam iskustva, dal ovi čepići ili crvić? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2886 Napisano Subota u 18:44 Drug član, 1264 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ja godinama imam onaj set sa glistama, i zadovoljan sam (samo se mora pravilno upotrebiti a moj sin ima te cepice i tvrdi da su bolji . Ostaje mi samo da verujem mladjima, a da probam pa da se userem necu. Ranije sam nosio na duze ture kompresor, vise ne jer su mi dovoljne ampule da naduvam gumu do prve pumpe. Samo da napomenem da nikad glista (ili crvic kako neki zovu) nije ispala , i guma je tako odradila svoj vek trajanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21373 Napisano Subota u 18:51 Integrisan, 6667 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim i crvice a nekada i sprej za krpljenje. Na vfr u sam okrpio sprejem i nastavio sam voziti nisam nikada ni isao kod vulkanizera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3400 Napisano Subota u 19:51 ODUSTO OD DIJETE, 2946 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam u motoru, da ne ureknem sad - nikad zatrebalo, te šrafiće, pečurkice i crviće. Samo sam na starom skuteru naleteo na šraf i pečurkica rešila problem. Crviće, set sam kupio u Luisu+ampule. Ubacio u torbicu sa njima i šrafiće. Set sa pečurkama+crvići+aku kompresor sve stoji ispod sedišta. Nosim sve varijante u zavisnosti kakva se rupa napravi. Ako se guma raseče, makar i malo, mislim da nema pomoći na licu mesta pomoću ovih pomagala. Jedino vrede kad je rupa okrugla i ne prevelika što u većini slučajeva i bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6342 Napisano juče u 09:51 (promenjeno) Ne silazi, 4669 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 2x probušio gumu u svojoj karijeri na skuteru. Jednom je uletelo trouglasto staklo, napravilo rez oko 1,5 cm, i to na 50m od vulkanizera. Ja reko - spas! Auto vulkanizer nije umeo da skine zadnji točak, kao ni ja falabogu, pa je stavio 4 crvuljka u rupčagu. Držalo je taman toliko da sam posle par kilometara opet stao, i morao da zovem drugara sa kombijem, da dođe po mene. Drugi put sam uleteo u neku gomilu prosutih sitnih eksera na putu, i bar desetak se zabilo u zadnju gumu. Tubeless je držao doduše taman toliko, tj. sporo se ispumpavalo, da stignem do majstora, pošto nisam bio daleko... Sve u svemu, kad te hoče ono te hoče. Meni u 100% slučajeva, ako tako gledam, nikakvi ti setovi nisu mogli pomoći. Dobro je imati telefon pri ruci i parice za šlep\popravku. To pomaže Promenio juče u 09:55 član boza_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2880 Napisano juče u 12:13 (promenjeno) Andragog, 5458 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Lepljenje unutrašnje gume na terenu je uglavnom sa lošim ishodom. Fleka se odlepi vrlo brzo i guma polako ispušta. Kupiti dobre fleke je nemoguća misija. Najbolja opcija je druga unutrašnja. Na Ktm exc se za 40-tak sekundi skine točak. Sve ide brzo, kada znaš da radiš. Naravno na težim motorima je to rock and roll. Promenio juče u 12:15 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3400 Napisano juče u 12:18 ODUSTO OD DIJETE, 2946 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Podržavam ovo za novu unutrašnju. Ja, doduše na bajsu, uvek nosim jednu rezervnu i kad se probuši stara ide u kantu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6342 Napisano juče u 12:58 Ne silazi, 4669 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, srbac je napisao: Fleka se odlepi vrlo brzo E ovo sam doživeo kad sam krpio unutrašnju gumu na ćerinoj bicikli. Kupio sam ovakav set u Dekatlonu, sve je lepo izgledalo tog dana. Komplet za popravku unutrašnjih guma - Decathlon WWW.DECATHLON.RS Zakrpe su osmišljene za popravku unutrašnje gume. A sutra ponovo ispustila. Ponovo sam skinuo gumu, kad ono fleknica se smežurala kao suva grožđica?! Jbt, nije bilo tako u moje vreme, zilion puta sam nekoć krpio gume na svojim biciklama. I onda kupim novu unutrašnju, i još jednu za rezervu. Kaki krpljenje, kaki bakrači... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3400 Napisano juče u 14:00 ODUSTO OD DIJETE, 2946 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan U moje vreme bio onaj komplet Tip top se zvao ako ne grešim. Sa tim flekicama nikad nije bilo problema. Kao klinci krpili sa flekicom od druge gume i tigar lepak, to je isto držalo. 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4509 Napisano juče u 17:43 Ne silazi, 6774 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, ZEMZEM je napisao: U moje vreme bio onaj komplet Tip top se zvao ako ne grešim. Sa tim flekicama nikad nije bilo problema. Kao klinci krpili sa flekicom od druge gume i tigar lepak, to je isto držalo. Rema tip top. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 56 Napisano juče u 18:41 U prolazu, 75 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Koristio sam sprej na gumi bez unutrašnje koja po malo ispusta na letnjoj gumi na automobilu i bilo je sve ok dok nije došlo vreme da se stave zimske. Morao sam da promenim i senzor pritiska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8337 Napisano juče u 18:45 Drug član, 2830 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, ZEMZEM said: Kao klinci krpili sa flekicom od druge gume i tigar lepak, to je isto držalo. Baš gledam šta pišu ljudi i čudim se. Ovako sam okrpio ne znam koliko guma, ne pamtim da sam ikad imao problem da se odlepi. Gumu zamenim kad više ne može da se krpi, treba fleka preko fleke da ide Najbitnije da se i fleka (od stare gume) i guma pedantno obrade. Kada se stavi lepak na gumu i fleku ostavi se prvo neki minut pre spajanja i to je to. Ja sam da bih bio siguran stavljao bih obično gumu i fleku između dve obrađene daščice koje sam namenski za to napravio, pa u stegu blago zategnem. Ostavim tako neko vreme. Kao što rekoh - nikad problem. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2880 Napisano pre 21 sati Andragog, 5458 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je povesti vulkanizera na motoru Pa nek krpi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...