Jump to content

Moto Zajednica

VENTO V-Thunder

Recommended Posts

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Idem Podgoricom i prolazim pored radnje ispred koje su parkirani skuteri.

Bacim pogled unutra i vidim jos dvotockasa, reko, ajde da pogledam.

Svi proizvodi su marke VENTO.

Prodavac kaze, Americka firma sa sjedistem u San Dijegu.

Uglavnom skuteri, ATV i naravno custom (americki, zar ne).

Gledam custom, prodavac mi kaze: 250ccm, 4 takta, 24 KS sa uracunatom carinim i PDV-om 3800 eura.

Americka firma, 250 ccm (zar nije moto amerikanaca ,,biger is better'')

no ajde da ne gnjavim, evo sta sam uslikao u salonu.

Americki cruser za 3800 eura.

404.jpg

KB7WO_ventoizduvipg3.jpg

404.jpg

o neozbiljnosti kaze mi ovaj natpis 1400

404.jpg

potpis

UDrlh_ventonatpisnablatobranuqu3.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 577 postova
zar nije moto amerikanaca ,,biger is better''

Udarila kriza i kod nji'. Negde sam cuo da GM namerava da ubuduce svlaci kubikazu na max 2500ccm...

Nego, ovo mi je uvek bilo nekako nespojivo, kruzer a 25 konja, sacuvaj boze. Cemu to sluzi? Da ga cepas po dgri? Pa za to bi i najmanjem skuteru oceko pola guvernale da bude jos uzi, a de s ovim?

Al sta ces, ceo svet ode u ...

Jbg... o ukusima se ne raspravlja, ali ovo je stvarno SRANJE :idea: :idea:

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Relativno èesto se dešava da se za neke tendere u Srbiji, a koji su finansirani od strane evropskih firmi bilo putem donacija ili ulaganjem, traži da zemlja porekla bude iz EU. Zbog toga su velike korporacije koje proizvode raèunare u Kini, Tajvanu i drugim zemljama gde je radna snaga jeftina otvorila "fabrike" u EU. U tim fabrikama oni na skoro sklopljenu spravu stave prednju masku, ili neki deo da bi ureðaj bio kompletan, èime se od dve stvari napravi jedan, što je po sebi, proizvodnja i time se stièe uslov da na kutiji bude napisano Made in EU. Tako ti proizvoðaèi uspevaju da zadovolje želju tržišta da poreklo robe bude iz Evrope. Što se tièe ovog motora, verujem da su mu San Dijegu montirali ruèke i da se zbog toga taj motor "pravi" u USA.

Svakako, to je samo nagaðanje.

najzli

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

imaju tu i neke ziprei vespe 1300 eura imaju abs i alram sa blokadom hehehehe extra 50ccm za po gradu brmmmmmmmmmmmm tj zzzzzzzzzzzzzzzzz izvinte

Kopao malo po internetu, zaista je sjediste u San Dijegu. :-k

No osim ove verzije koju sam uslikao postoji i tzv. Limited Edition.

Za tu ogranicenu seriju (povodom deset godina postojanja fabrike)

predvidjena je sledeca oprema:

- alarm sa daljinskim upravljanjem,

- kozna kaciga :shock: (DOT leather helmet)

- ABS kocnica na prednjem tocku

- vjetrobran

- bocni koferi

- crash barovi

- svjetla za maglu

Nudi se samo u u ove tri kombinacije boja

ifqa8_vthunder3vw4.jpg

0b4CH_vthunder5fu5.jpg

7GVG4_vthunder2vr4.jpg

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

e,ove dve stavke su ti stvarno dobre.......pogotovu ova druga o ABS-u na prednjem toèku...... :P

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

e' date='ove dve stavke su ti stvarno dobre.......pogotovu ova druga o ABS-u na prednjem toèku...... :P[/quote']

Ne razumem u cemu je fora. BMW ima ABS na prednjem tocku tj oba tocka.

• Drug član, 4363 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

I ja san to pomislija cin san ga vidija.Isto tako amerikanci menogu da napravu tako malo motor.

• Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

e' date='ove dve stavke su ti stvarno dobre.......pogotovu ova druga o ABS-u na prednjem toèku...... :P[/quote']

Ne razumem u cemu je fora. BMW ima ABS na prednjem tocku tj oba tocka.

....da ..BMW ima ABS samo na oba toèka.....ne vidim pametne svrhe u ABS-u samo na prednjem toèku...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE
....da ..BMW ima ABS samo na oba toèka.....ne vidim pametne svrhe u ABS-u samo na prednjem toèku...

Zasto?! Po meni je mnooooogo potrebniji ABS na prednjem tocku, dok na zadnjem i nije potreban (po meni!). Ukoliko zadnji tocak zablokira, dobar vozac ce to vrlo lako ispraviti, a mozda ce neko nekada htjeti da kontrolisano "uklize u krivinu" (dobro, do duse ne na ovakvom motoru). Sa prednjim tockom je naravno duga prica, on je mnogo opasniji. A sem toga, vecina uglavnom koci samo prednjom kocnicom. Tako da je ideja o ABS-u samo na prednjem tocku skroz OK.

Ne bi bio jedini sa ABS-om samo na prednjem tocku.

Na primjer u zadnjem broju casopisa ,,dva tocka'' za Peugeot Elystar 151 ABS pise:

,,Njegov kocioni sistem je, medjutim, kombinovan sa integralnim kocenjem, ABS-om (koji kod njega dejstvuje samo na prednji tocak) i jednim servo-pojacivacem...''

A sto se VENTA, odnosno KEEWAY-a tice definitivno je to neki medjunarodni proizvod. Za mene je pravi amerikanac samo onaj koji se drzi parole: biger is better

Na ,,prvu loptu'' djeluje kvalitetnije od kineza (Vista).

Zasto?! Po meni je mnooooogo potrebniji ABS na prednjem tocku' date=' dok na zadnjem i nije potreban (po meni!). Ukoliko zadnji tocak zablokira, dobar vozac ce to vrlo lako ispraviti, a mozda ce neko nekada htjeti da kontrolisano "uklize u krivinu" (dobro, do duse ne na ovakvom motoru). Sa prednjim tockom je naravno duga prica, on je mnogo opasniji. A sem toga, vecina uglavnom koci samo prednjom kocnicom. Tako da je ideja o ABS-u samo na prednjem tocku skroz OK.[/quote']

poanta ABS-a je u maksimalnom koèionom uèinku BEZ blokiranja ili proklizavanja toèka (bilo prednjeg ili zadnjeg).Maksimalni koèioni uèinak se dostiže koèenjem OBA toèka do taèke proklizavanja i ne samo prednjeg, pogotovu na ovakvom motoru...ukoliko zadnji toèak zablokira po kiši na ovakvom motoru , a vozaè nije baš nešto iskusan, možeš zamisliti, kakav mu je koèioni uèinak ili posledica (kada te zadnji deo pretekne)....zato i postoje razni sistemi koèenja na oba toèka (CBS- (combined brake sistem,DBS-dual brake sistem,...)...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Zasto?! Po meni je mnooooogo potrebniji ABS na prednjem tocku' date=' dok na zadnjem i nije potreban (po meni!). Ukoliko zadnji tocak zablokira, dobar vozac ce to vrlo lako ispraviti, a mozda ce neko nekada htjeti da kontrolisano "uklize u krivinu" (dobro, do duse ne na ovakvom motoru). Sa prednjim tockom je naravno duga prica, on je mnogo opasniji. A sem toga, vecina uglavnom koci samo prednjom kocnicom. Tako da je ideja o ABS-u samo na prednjem tocku skroz OK.[/quote']

poanta ABS-a je u maksimalnom koèionom uèinku BEZ blokiranja ili proklizavanja toèka (bilo prednjeg ili zadnjeg).Maksimalni koèioni uèinak se dostiže koèenjem OBA toèka do taèke proklizavanja i ne samo prednjeg, pogotovu na ovakvom motoru...ukoliko zadnji toèak zablokira po kiši na ovakvom motoru , a vozaè nije baš nešto iskusan, možeš zamisliti, kakav mu je koèioni uèinak ili posledica (kada te zadnji deo pretekne)....zato i postoje razni sistemi koèenja na oba toèka (CBS- (combined brake sistem,DBS-dual brake sistem,...)...

ABS je dio pasivne bezbjednosti na vozilu sto nema veze sa maksimalnim kocnim ucinkom :idea: A i sam si gore napisao da se maksimalni kocni ucinak postize na granici blokiranja tockova (sto je tacno), tada ABS ne radi!

U slucaju ovog jeftinog kuneskog krsa, bolje ista nego nista! Za te pare i vise nego pozdravljam tu ideju!

A ako su vec napravili ABS na jednom tocku (vjerovatno zato sto im je jeftinije), onda je definitivno bolje da to bude prednji...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja