pashutin 253 Napisano Novembar 5 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Sombor Motocikl: KTM 1290 SA S Prijavi odgovor kao problematičan Prvi dan puta.Poseta najboljem drugu u Pforzheimu Nemačka i bratu u selu iznad Strazbura je morala da bude motorom zbog više različitih faktora.Avionom kao prošli put je teško mrcvarenje i čekanje, uz dodatno opterećivanje ljudi kod kojih ideš da te taksiraju, pa sam i u toku procesa zamene zuba , što nikom ne želim. Planirani polazak je naravno zavisio od zubara kod koga sam bio 23.10 u 13h pa sam računao možda i tad da krenem.Međutim, mrcvarenje, nameštanje priremenih zuba me je ipak nakanilo da lepo krenem sutradan ujutro u 6. Mačor spakovan i spreman, sve zakazano i rezervisano, ali to veče hvata me otok cele desne vilice !Šta drugo uraditi, nego provesti celu noć uz hladne obloge i povremenu dremku, pogotovo što baš tad naiđe olujni vetar i haos ispred kuće i u dvorištu od koga tek nema spavanja. U 5h odustajem od mučenja, rekoh sebi ništa me ne boli, oluja je prestala, a otok će se rešiti već nekako, nisam mali . U 6h pokret, vrlo brzo sam na Batini, gde naravno dobijam pitanje graničara "pa zar nije hladno", ja se sav pušim i kažem mu pretoplo mi je jer sam obukao ful opremu.2 sata kiša kroz Mađarsku i 2 sata lepe vožnje nakon toga uz predivnu pauzu za doručak i kafu na Balatonu u mestu Keszthely.Sam put kroz Madjarsku i Austriju je i planiran mimo autoputeva i magistrala, uživanje u Kurviger aplikaciji počelo.Temperatura sa jutarnjih 8-9 je otišla na 18 pa se i skida komplet postava.Sledeća stanica Grac, Louis, da se pogleda šta ima i malo dopune zalihe.Iz Graca, plan je do smestaja kod jezera Fuschl blizu Salcburga što krećem pun optimizma .Neplanirano stajanje sa strane da popravim vizir, 2 plastične vezice i problem rešen veoma brzo.Mrači se polako, stajem u kafić pored pumpe pred ulazak u planine da se obučem adekvatno.Mrak neverovatno brzo pada u ovo vreme godine, samo odjednom pred sobom vidim šumu, mokar put, krivine serpentine, i 2-3 stepena temperatura.Prilagođavam se novonastaloj situaciji, stajem povremeno da obrišem vizir na mačoru i kacigi da bih bar video gde vozim.Stižem konačno u smeštaj, poručujem piletinu da bih mogao jesti svojim plastičnim zubima.Na brzinu ispred čišćenje lanca i podmazivanje, temperatura to veče pada na 1 stepen pa pokrivam ceradom svakako.Osveženje tuš pa mlatim 4 piva kao ništa uz večeru i spavanje kao top, dok zubi ne krenu svoje.Nastavak sledi Sent from my SM-S928B using Tapatalk 25 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pashutin 253 Napisano Novembar 6 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Sombor Motocikl: KTM 1290 SA S Prijavi odgovor kao problematičan Prvog dana pređeno 700km po stvarno predivnim krajevima, uz čisto uživanje vozačke kulture u Mađarskoj i Austriji da sam se prosto stopio.Drugog dana, smanjio se otok naravno od posledica hladnog piva, ustajanje u 4 kao naspavan, traži telo da se vozi a glavi se još spava.Doručak u 7:30, odličan i mešavina svega po malo.Svraćam 200m dole do jezera, greota ne odmoriti oči kad već nema magle koja je ovde svakodnevna. Kratka pauza u Salcburgu, da se eto slikam ispod tvrđave hehe.Nakon toga, ulazak na autoput i najbolji način da se pređe još dodatnih 450km je na Nemačkom autoputu.Od Minhena 2 sata kiša neprestano me tuče, ne stajem za kišno odelo već idem na sreću i čudom postava nije propustila što me je dodatno obradovalo kod ovog odela.Povremene pauze na pumpama samo za gorivo i toalet, i eto me popodne na destinaciji Pforzheim, na samom početku Crne šume, sa rekom brzakom koja protiče odmah pored kuće.Sent from my SM-S928B using Tapatalk 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pashutin 253 Napisano Novembar 7 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Sombor Motocikl: KTM 1290 SA S Prijavi odgovor kao problematičan Zatim sledi nekoliko dana odmora i obilazaka okolnih banja.Ujedno sa kumom napravio odličan krug po Crnoj šumi od Bad Wilbada , Bad Liebenzall i td, po jedinom sunčanom danu, krug oko 100km sa fantastičnim i preglednim krivinama.Usput odlazak do brata gde me neprestano tukla kiša od Karlsrue do bukvalno njegove kuće gde je stala i izašlo sunce.Prelepa panorama Alzasa u ovo doba godine , potez od Hagenau pa ka njemu sela su kao iz Posetioca .Ujedno snajka i on imaju 3 konja, pa sam i njih morao obići , ipak je to jedna od preteča motora po stilu vožnje Seo na bratovog Bandita, nije pala vožnja pošto je u radovima.Ali se on ogrebao za moj hehe.Povratak 29.10 ,sreda u 6 i 15, kumovi na posao a ja ka kući.Kreće mala kiša, isključujem se sa autoputa negde da doručkujem i popijem kafu i srećem "moto kućicu" kako sam joj ja dao nadimak, jer staje ceo motor a ima i klupa za da se ostave stvari.Idući ka šumarku pored, zapnem malo i primetim da mi se čizma odlepila, potom proveravam i vidim da je i druga.Stavljam kondome za obuću poručene sa Temu, ali su držali do prvog stajanja, jer izgleda ne trpe veliku brzinu Stižem u Grac popodne, isto 700km pređenih, negde pola 4 - 4 popodne, jednostavno nisam mogao više voziti i da sam hteo i trebala je pauza.Smeštaj odličan, self check in, podzemna garaža, cena 48e lično, preko bookinga pisalo preko 60. U sobi sve što treba čak i kafe aparat.Odmah do Luisa po nove čizme, kad sam već blizu pa na večeru.Spavanje i pokret u 4:30 ujutro.Prvo stajanje u Mađarskoj pored puta u nekom selu piš pauza i da doručkujem, po mraku, kad nešto pored mene šuška, a ono konj prišao da se pozdravi ( slikano pre 6 ujutro, mrak totalni ali ovaj samsung čini čuda).Nakon toga samo vožnja sa kratkim pauzama, jer sam u 11:30 imao zakazano kod zubara da skinem plastične zube i konačno dobijem trajno rešenje.I najbitnije, stigao na vreme da 1.11 budem u NS.Sve ukupno 2590 km, KTM se ponašao fantastično i hvala mu Sledeće godine ista tura ali na leto i preko Italijanskih i Austrijskih Alpa 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...