pashutin 205 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Sombor Motocikl: KTM 1290 SA S Prijavi odgovor kao problematičan Prvi dan puta.Poseta najboljem drugu u Pforzheimu Nemačka i bratu u selu iznad Strazbura je morala da bude motorom zbog više različitih faktora.Avionom kao prošli put je teško mrcvarenje i čekanje, uz dodatno opterećivanje ljudi kod kojih ideš da te taksiraju, pa sam i u toku procesa zamene zuba , što nikom ne želim. Planirani polazak je naravno zavisio od zubara kod koga sam bio 23.10 u 13h pa sam računao možda i tad da krenem.Međutim, mrcvarenje, nameštanje priremenih zuba me je ipak nakanilo da lepo krenem sutradan ujutro u 6. Mačor spakovan i spreman, sve zakazano i rezervisano, ali to veče hvata me otok cele desne vilice !Šta drugo uraditi, nego provesti celu noć uz hladne obloge i povremenu dremku, pogotovo što baš tad naiđe olujni vetar i haos ispred kuće i u dvorištu od koga tek nema spavanja. U 5h odustajem od mučenja, rekoh sebi ništa me ne boli, oluja je prestala, a otok će se rešiti već nekako, nisam mali . U 6h pokret, vrlo brzo sam na Batini, gde naravno dobijam pitanje graničara "pa zar nije hladno", ja se sav pušim i kažem mu pretoplo mi je jer sam obukao ful opremu.2 sata kiša kroz Mađarsku i 2 sata lepe vožnje nakon toga uz predivnu pauzu za doručak i kafu na Balatonu u mestu Keszthely.Sam put kroz Madjarsku i Austriju je i planiran mimo autoputeva i magistrala, uživanje u Kurviger aplikaciji počelo.Temperatura sa jutarnjih 8-9 je otišla na 18 pa se i skida komplet postava.Sledeća stanica Grac, Louis, da se pogleda šta ima i malo dopune zalihe.Iz Graca, plan je do smestaja kod jezera Fuschl blizu Salcburga što krećem pun optimizma .Neplanirano stajanje sa strane da popravim vizir, 2 plastične vezice i problem rešen veoma brzo.Mrači se polako, stajem u kafić pored pumpe pred ulazak u planine da se obučem adekvatno.Mrak neverovatno brzo pada u ovo vreme godine, samo odjednom pred sobom vidim šumu, mokar put, krivine serpentine, i 2-3 stepena temperatura.Prilagođavam se novonastaloj situaciji, stajem povremeno da obrišem vizir na mačoru i kacigi da bih bar video gde vozim.Stižem konačno u smeštaj, poručujem piletinu da bih mogao jesti svojim plastičnim zubima.Na brzinu ispred čišćenje lanca i podmazivanje, temperatura to veče pada na 1 stepen pa pokrivam ceradom svakako.Osveženje tuš pa mlatim 4 piva kao ništa uz večeru i spavanje kao top, dok zubi ne krenu svoje.Nastavak sledi Sent from my SM-S928B using Tapatalk 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...