shlem 9649 Napisano pre 19 sati (promenjeno) Drug član, 393 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Braćo, bratu jednog našeg bajkera potrebna krv. U veoma je lošem stanju i veoma je hitno, pa ako neko može da pomogne da da krv. Hvala svima unapred! Promenio pre 19 sati član shlem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 976 Napisano pre 19 sati Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Јел могу да шерујем? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8356 Napisano pre 19 sati Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, shlem je napisao: Braćo, bratu jednog našeg bajkera potrebna krv. U veoma je lošem stanju i veoma je hitno, pa ako neko može da pomogne da da krv. Hvala svima unapred! Pa po ovoj slici , rekao bih da su mu potrebni trombociti , ne krv 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 9649 Napisano pre 18 sati Drug član, 393 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Mene brat bajker zamolio da postavim na forum, kako on meni poslao ja tako postavio. A KV šloser kao ja se slabo razume i te stvari. A ti reci kako i ko može da pomogne, pošto koliko sam shvatio radiš u struci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 9649 Napisano pre 18 sati Drug član, 393 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, dule2812 je napisao: Јел могу да шерујем? Može, naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3312 Napisano pre 11 sati Drug član, 1032 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic ispravi me ako griješim, ali AB+ trombocite mogu da daju samo AB davaoci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8356 Napisano pre 10 sati Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, miki je napisao: @Darko Mihajlovic ispravi me ako griješim, ali AB+ trombocite mogu da daju samo AB davaoci? Tako je . Pacijent koji je AB + , moze da primi iskljucivo AB trombocite... Ne znam kako je u klinickom , kod nas se pocelo sa pravljenjem nekih trombocita "u pass-u" , i tada mogu da AB pacijenti prime bilo koju grupu... Nego sam gore napisao iz drugih razloga , bitno je imati dobre i tacne informacije . Kad kazes "treba krv" , onaj ko donira krv , od njegove kese se pravi : 1 kesa eritrocita , 1 kesa plazme i 1 kesa trombocita. Onaj ko donira trombocite , donira samo trombocite , oko 6 kesa ( 1 kesa je oko 15 -30 ml ) ... Gde je kvaka ? Pa ako pacijentu trebaju TROMBOCITI , sa jednim davaocem trombocita pacijent ima jednu terapijsku dozu , a sa davaocem krvi - treba ti 6 davaoca da bi on imao jednu terapiju ! ( Valjda ste me shvatili, sam sam sebe zbunio ) ... Pre 8 sati, shlem je napisao: A ti reci kako i ko može da pomogne, pošto koliko sam shvatio radiš u struci. Pomozi ti njemu tako sto ces ga nazvati da ti kaze tacno sta treba da opravis ljude ovde 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8522 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 3459 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slučaju, samo ko je AB? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8356 Napisano pre 9 sati Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Andrej_Hotstepper je napisao: U svakom slučaju, samo ko je AB? Ako je pacijent AB , ako mu treba krv - mogu svi Ako mu trebaju trombociti - samo AB 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...