jazznrolla 5 Napisano pre 13 sati (promenjeno) U prolazu, 8 postova Lokacija: NS, BG, NI Motocikl: Honda Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ljudi. Planiram da se nakon nekoliko godina pauze vratim na motor, bacio sam oko na Kavasaki Zefir 550 i naišao sam na ovaj oglas: https://www.polovniautomobili.com/motori/26826766/kawasaki-zephyr-hitnooo? . Zanimaju me vaša mišljenja o tome vredi li ovo da pazarim pa da ga polako sredim za sebe. Što se tiče vremena, nisam u žurbi. Cilj bi mi bio da si napravim pristojan motor za bezbrižnu vikend vožnju, ređe dužu, i za kretanje po lokalu. Što se tiče estetike, ne zanima me da li su delovi i izgled fabrički niti bih pravio kafe rejsera kao što je vlasnik nameravao. Prosto volim generalno standard bajkove i hteo bih samo da sve bude funkcionalno, uredno i na mestu. Što se mojih veština tiče, majstoričav sam pa mogu farbati, šrafiti, zatezati i sastavljati, no, nemam mnogo mehaničarskog iskustva i znanja, i tu bih se u suštini oslanjao na majstora. Po nemačkim oglasima se cene mnogobrojnih lepo skockanih Zefira kreću otprilike od 1200 do 2200 €, a kod nas na oglasima za malobrojne traže od 2800 do 3000, koliko vidim, i ne mogu da procenim po osnovu same cene je li ovo za izbegavanje ili može, uz još 50% od cene biti dobra mašina za moje potrebe. Ukoliko znate nekoga u blizini KV koga bih mogao angažovati da ga pogleda, ili znate nešto o konkretnom motoru, slobodno mi napišite poruku, biću vam zahvalan. Živeli, Nidža Promenio pre 13 sati član jazznrolla Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21034 Napisano pre 12 sati Integrisan, 6481 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Da za 300 evra za delove. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8852 Napisano pre 12 sati Drug član, 3241 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ne vredi platiti više od 500e. Zašto? Jer u njega treba uložiti još podosta, plus puno radnih sati. Potencijalni i sigurni problemi jer je em stajao tri godine, em jer je u delovima: -pošto je u delovima je, ne zna se kako radi motor (molitva može da pomogne, a i ne mora) -kočnice zapekle ili ne, gumice verovatno moraju da se menjaju (60e) -lanac i lančanici, od stajanja vrv zapekao lanac (150e ili više) -viljuška, semerinzi i ulje (40e) -čišćenje i sređivanje karburatora (ne znam cenu, nije jeftino) -električna instalacija, pitanje je u kakvom je stanju -normalni delovi za servis - ulje, filter, filt vazduha, plus ACC, plus gume... leleeeee bez guma još 150-200e -farbanje Dok se to sve uradi, mnogo vremena treba. Naučio sam da svaki proračun za ovakve stvari u finansijama na kraju ispada puta dva, u vremenu puta tri, četiri. Kad se uzima motor u delovima, makar i krupnim, sigurno će nešto da fali. Pitaj boga da li je nešto prosto ili nešto baš za njega, skupo/jeftino. A još su tu gomile sitnica, sitničica. Ko voli ovako nešto da radi, definitivno je mazohista 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21034 Napisano pre 11 sati Integrisan, 6481 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sve samo ne Zephyr. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11393 Napisano pre 6 sati Hronični Motociklopata, 7669 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan ovo zaobići u širokom krugu, šasija je iskasapljena... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jazznrolla 5 Napisano pre 5 sati U prolazu, 8 postova Lokacija: NS, BG, NI Motocikl: Honda Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam, momci. Mislim da je ovo već dovoljno da me odvrati od projekta. Tema se može zatvoriti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...