Paf 537 Napisano Septembar 14 Svrati ponekad, 79 postova Lokacija: Zadar Motocikl: V-Strom 1000 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je kasno, ja sam se vratio nedavno iz Bugarske...jedino možda bolje da prenoćite-odmorite u Perniku...blizu Sofije...mali gradić, jedino savjet, jeftinije ti je rezervirati preko Bookinga, više naplate kad dodješ direkt na recepciju, što mi je bilo čudno...u Sofiji mi je bilo malo bez-vez...,u Bugarskoj ne plaćaš auto-put, za motore je gratis. Za mobitel nisam imao problema, koristio sam ga kao i kod sebe, jer je to EU. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 2095 Napisano Septembar 15 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1049 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, ftp said: Turci u školama ne uče engleski, stoga ga znaju samo u krajevima gde ima stranih turista. Na jednoj benzinskoj usred ničega smo naleteli na domaćina, koji inaće radi u Antaliji i nam to pojasni, da u unutrašnjosti skoro da nema ljudi koji bi znali engleski. Na krajnom istoku od stranih jezika najviše znaju arapski, koji nam isto nije pomogao Treba razbiti te predrasude da odlaskom u ruralne predele Turske i narocito na istoku Turske treba reci zbogom civilizaciji.Ne treba zaboraviti da Turska ima veliku dijasporu rasutu po celoj Evropi pa i sire pa ako negde i omane engleski nemacki je moguca zlatna rezerva a i nekoliko turskih reci naucenih sa gugla .....uostalom svako ima svoj stil putovanja i zivota 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 812 Napisano Septembar 15 Svrati ponekad, 118 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Sveta 5. said: Treba razbiti te predrasude da odlaskom u ruralne predele Turske i narocito na istoku Turske treba reci zbogom civilizaciji.Ne treba zaboraviti da Turska ima veliku dijasporu rasutu po celoj Evropi pa i sire pa ako negde i omane engleski nemacki je moguca zlatna rezerva a i nekoliko turskih reci naucenih sa gugla .....uostalom svako ima svoj stil putovanja i zivota Zapravo nismo nikad imali problema sa dogovaranjem, ni po Iranskom kurdistanu, gde je farsi jedina mogućnost. Kad ima volje se sve razume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7965 Napisano Septembar 15 nocni cuvar, 2598 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan On 9/14/2025 at 4:48 PM, ftp said: Turci u školama ne uče engleski, stoga ga znaju samo u krajevima gde ima stranih turista. Na jednoj benzinskoj usred ničega smo naleteli na domaćina, koji inaće radi u Antaliji i nam to pojasni, da u unutrašnjosti skoro da nema ljudi koji bi znali engleski. Na krajnom istoku od stranih jezika najviše znaju arapski, koji nam isto nije pomogao Ovo ti je donekle tacno. Nisu ga imali u osnovnim skolama do pre destak godina ali posle reforme skolstva engleski je obavezan jezik. U srednjim skolama se oduvek ucio engleski . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 812 Napisano Septembar 15 Svrati ponekad, 118 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Mikulanac said: Ovo ti je donekle tacno. Nisu ga imali u osnovnim skolama do pre destak godina ali posle reforme skolstva engleski je obavezan jezik. U srednjim skolama se oduvek ucio engleski . Zapravi pišem samo iz sopstvenih iskustava sa ovogodišnjeg putovanja oko Turske, kad bar 2/3 recepcionera nije znalo engleski. Sa 3 koja su i sa jednim domaćinom koji nas je ogovorio, smo razgovarali o tome i svi su slično rekli. Ja samo preneo što su mi rekli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7965 Napisano Septembar 17 nocni cuvar, 2598 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Nista bolje nije ni po Italiji i Francuskoj sto se engleskog tice tako da ne mozemo zameriti Turcima koji se bar trude i uvek te ljubazno docekaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...