Jump to content

Moto Zajednica

Mi bi malo u Kapadokiju - oktobar 25

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 79 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT

Ne znam da li je kasno, ja sam se vratio nedavno iz Bugarske...jedino možda bolje da prenoćite-odmorite u Perniku...blizu Sofije...mali gradić, jedino savjet, jeftinije ti je rezervirati preko Bookinga, više naplate kad dodješ direkt na recepciju, što mi je bilo čudno...u Sofiji mi je bilo malo bez-vez...,u Bugarskoj ne plaćaš auto-put, za motore je gratis. Za mobitel nisam imao problema, koristio sam ga kao i kod sebe, jer je to EU.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1049 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
13 hours ago, ftp said:

Turci u školama ne uče engleski, stoga ga znaju samo u krajevima gde ima stranih turista. Na jednoj benzinskoj usred ničega smo naleteli na domaćina, koji inaće radi u Antaliji i nam to pojasni, da u unutrašnjosti skoro da nema ljudi koji bi znali engleski. Na krajnom istoku od stranih jezika najviše znaju arapski, koji nam isto nije pomogao 😁

Treba razbiti te predrasude da odlaskom u ruralne predele Turske i narocito na istoku Turske  treba reci zbogom civilizaciji.Ne treba zaboraviti da Turska ima veliku dijasporu rasutu po celoj Evropi pa i sire pa ako negde i omane engleski nemacki je moguca  zlatna rezerva a i nekoliko turskih reci naucenih sa gugla .....uostalom svako ima svoj stil putovanja i zivota

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv.
4 hours ago, Sveta 5. said:

Treba razbiti te predrasude da odlaskom u ruralne predele Turske i narocito na istoku Turske  treba reci zbogom civilizaciji.Ne treba zaboraviti da Turska ima veliku dijasporu rasutu po celoj Evropi pa i sire pa ako negde i omane engleski nemacki je moguca  zlatna rezerva a i nekoliko turskih reci naucenih sa gugla .....uostalom svako ima svoj stil putovanja i zivota

Zapravo nismo nikad imali problema sa dogovaranjem, ni po Iranskom kurdistanu, gde je farsi jedina mogućnost. Kad ima volje se sve razume.

• Sviđa mi se 1

• nocni cuvar, 2598 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance
On 9/14/2025 at 4:48 PM, ftp said:

Turci u školama ne uče engleski, stoga ga znaju samo u krajevima gde ima stranih turista. Na jednoj benzinskoj usred ničega smo naleteli na domaćina, koji inaće radi u Antaliji i nam to pojasni, da u unutrašnjosti skoro da nema ljudi koji bi znali engleski. Na krajnom istoku od stranih jezika najviše znaju arapski, koji nam isto nije pomogao 😁

Ovo ti je donekle tacno. Nisu ga imali u osnovnim skolama do pre destak godina ali posle reforme skolstva engleski je obavezan jezik. U srednjim skolama se oduvek ucio engleski .

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv.
2 hours ago, Mikulanac said:

Ovo ti je donekle tacno. Nisu ga imali u osnovnim skolama do pre destak godina ali posle reforme skolstva engleski je obavezan jezik. U srednjim skolama se oduvek ucio engleski .

Zapravi pišem samo iz sopstvenih iskustava sa ovogodišnjeg putovanja oko Turske, kad  bar 2/3 recepcionera nije znalo engleski. Sa 3 koja su i sa jednim domaćinom koji nas je ogovorio, smo razgovarali o tome i svi su slično rekli. Ja samo preneo što su mi rekli.

• nocni cuvar, 2598 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Nista bolje nije ni po Italiji i Francuskoj sto se engleskog tice tako da ne mozemo zameriti Turcima koji se bar trude i uvek te ljubazno docekaju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja