Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia RSV 1000R ('06)

Recommended Posts

• Drug član, 1188 postova
  • Motocikl: Lep

Otvaram temu jer sam siguran da ima clanova koji imaju iskustva sa ovom generacijom Aprilije. Posto ja ceo zivot vozim japance zujalice 600ccm i posle dosta vremena uzeh italijana, moram priznati da bih rado cuo iskustva i savete oko... svega :) Tako da ko je rad da podeli neki savet, hint, iskustvo, slusam! Vidim da mi treba da se priviknem na V-Twin, da sve pokusavam da je vozim kao 600ccm japanca R-a, sto nije bas... pametno za ovih par stotina km-a :)

Trenutno citam manual(e) i idem po temam na forumu. Nemam nikakav problem sa motorom, osim sto je je vrela, tacnije "hek ram", metalni delovi oko sedista i ako je temperatura sasvim normala (cca 85c), koliko sam video ovo je kod njih sasvim normalno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 2 postova

- obavezno proveri brown connector, aprilija je imala dosta problema s losim kontektorima namotaja tih i prethodnih godina

- izmesti lokaciju reglera na neko mesto gde ce se bolje hladiti, hoce da im zvekne isti usled grejanja, a ako krene da prepunjava, ECU im je poprilicno skup

- ulje se proverava na jako cudan nacin (dok motor radi) :)

samo gas, teraj taj motor, ali oprezno, lako navlaci na zlo

• Hvala 1

Hvala! :)

Proslo vlasnik je sredio regler i namotaje, ali provericu da li je na fabrickoj lokaciji ili ne. Ovo za ulje nisam znao, sad bas gledam manual :D

Pizdim sa lerom kada se zaustavi motor. Dok ide lagano udje, ovako uzas, videcu da zamenim ulje kvacila i da proverim da nema vazduha.

Sto rece "lako navlaci na zlo", shvatio sam odmah prvi dan dok sam je doterivao (100+kma) da idem tipa 180kmh, a imam utisak da idem 120-130kmh. Da idem recimo 80kmh, a cini mi se da sam na 40kmh... 

• U prolazu, 2 postova

nemoj da se iznenadis ako ti je ulje u kvacilu crne boje, nemoguce je resiti problem, nakon zamene ce opet da se zaprlja za 30km. :) 

nista cudno za apriliju i ler, na novijoj ne mozes da ga nadjes kad stanes koliko god pokusavao. ko god kaze da moze - laze. na toj ces da se naviknes vremenom, polako - nije to japanac. ;) 

idi kod nekog s dobrom dijagnostikom da ti prebaci motor iz ECU map 1 u map 2, mnogo bolje povlaci i lepse se vozi, a 5 min posla. ;) 

• Hvala 1

@kyreeem Hvala :)

Ovo oko grejanja, imas li iskustva, jel normalno za njih? Mislim, temperatura je ok 80-97c, ali toliko je vrelo sa leve strane da bukvalno jso uvek lecim ozbiljnu opekotinu, mada bio sam u sorcu tada :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja