Abi 2332 Napisano Nedelja u 20:11 Drug član, 1188 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Otvaram temu jer sam siguran da ima clanova koji imaju iskustva sa ovom generacijom Aprilije. Posto ja ceo zivot vozim japance zujalice 600ccm i posle dosta vremena uzeh italijana, moram priznati da bih rado cuo iskustva i savete oko... svega Tako da ko je rad da podeli neki savet, hint, iskustvo, slusam! Vidim da mi treba da se priviknem na V-Twin, da sve pokusavam da je vozim kao 600ccm japanca R-a, sto nije bas... pametno za ovih par stotina km-a Trenutno citam manual(e) i idem po temam na forumu. Nemam nikakav problem sa motorom, osim sto je je vrela, tacnije "hek ram", metalni delovi oko sedista i ako je temperatura sasvim normala (cca 85c), koliko sam video ovo je kod njih sasvim normalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kyreeem 2 Napisano Nedelja u 20:54 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan - obavezno proveri brown connector, aprilija je imala dosta problema s losim kontektorima namotaja tih i prethodnih godina - izmesti lokaciju reglera na neko mesto gde ce se bolje hladiti, hoce da im zvekne isti usled grejanja, a ako krene da prepunjava, ECU im je poprilicno skup - ulje se proverava na jako cudan nacin (dok motor radi) samo gas, teraj taj motor, ali oprezno, lako navlaci na zlo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2332 Napisano Nedelja u 21:08 Drug član, 1188 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Proslo vlasnik je sredio regler i namotaje, ali provericu da li je na fabrickoj lokaciji ili ne. Ovo za ulje nisam znao, sad bas gledam manual Pizdim sa lerom kada se zaustavi motor. Dok ide lagano udje, ovako uzas, videcu da zamenim ulje kvacila i da proverim da nema vazduha. Sto rece "lako navlaci na zlo", shvatio sam odmah prvi dan dok sam je doterivao (100+kma) da idem tipa 180kmh, a imam utisak da idem 120-130kmh. Da idem recimo 80kmh, a cini mi se da sam na 40kmh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kyreeem 2 Napisano Nedelja u 21:39 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan nemoj da se iznenadis ako ti je ulje u kvacilu crne boje, nemoguce je resiti problem, nakon zamene ce opet da se zaprlja za 30km. nista cudno za apriliju i ler, na novijoj ne mozes da ga nadjes kad stanes koliko god pokusavao. ko god kaze da moze - laze. na toj ces da se naviknes vremenom, polako - nije to japanac. idi kod nekog s dobrom dijagnostikom da ti prebaci motor iz ECU map 1 u map 2, mnogo bolje povlaci i lepse se vozi, a 5 min posla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2332 Napisano pre 8 sati Drug član, 1188 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan @kyreeem Hvala Ovo oko grejanja, imas li iskustva, jel normalno za njih? Mislim, temperatura je ok 80-97c, ali toliko je vrelo sa leve strane da bukvalno jso uvek lecim ozbiljnu opekotinu, mada bio sam u sorcu tada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...