Djukass 8 Napisano juče u 10:27 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, danas lep dan za voznju i gde god stanem svi se raspituju za motor evo jedan komsija hoce da ga kupi odmah... Jos kad cuju kako ide i zvuk a na žutu tablicu svi se oduseve... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 65 Napisano juče u 16:48 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 4. 2026. at 18:25, Sijamski_Mrmot je napisao: Evo isprobao sam danas CDI sa Temu, AC 5 pin na novembarskoj turi. Vratio sam stari fabricki iz razloga sto jos nisam prosao prvi servis i zato sto ocigledno treba jos nesto cackati. Stavio sam CDI na 6000rpm, verlga vise puta dok ne upali, kad upali ako odmah dam malo gasa prihvata bez problema ali kad se pusti na Ler odmah se ugasi i tako svaki put. Kad sam vratio fabricki, upalio na pola okreta karburator ili neispravan sam CDI? I da ne zaboravim, ovaj CDI je po 1cm duzi/siri od fabrickog, bice malo natezanja da se navuce ona gumica koja ga drzi za karoseriju Problem je do CDi, kao da nije adekvatan za snajpera... doduse nisam odvojio vremena da sam probao neki drugi mod osim 6000rpm, kad uspem nakon 10 verglanja da upalim i drzim gas radi super, cim pustim na ler odmah se ugasi i opet nece da upali iz vise pokusaja... vratim fabricki cdi i upali na pola okreta nadam se da cu narednih dana imati vremena da se poigram i probam 7000, 8000, 9000 setup da li ce da radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tecaub 73 Napisano juče u 16:50 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Ub Motocikl: Peda sniper Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, astmario je napisao: Pa možda onda samo da ga otvoriš i zameniš lampice indikatora i brzine sa LED varijantom koja je svetlija? pre 1 minut, Sijamski_Mrmot je napisao: Problem je do CDi, kao da nije adekvatan za snajpera... doduse nisam odvojio vremena da sam probao neki drugi mod osim 6000rpm, kad uspem nakon 10 verglanja da upalim i drzim gas radi super, cim pustim na ler odmah se ugasi i opet nece da upali iz vise pokusaja... vratim fabricki cdi i upali na pola okreta nadam se da cu narednih dana imati vremena da se poigram i probam 7000, 8000, 9000 setup da li ce da radi... To si trebao odmah da probas.da li nije mozda dc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 65 Napisano juče u 17:16 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Tecaub je napisao: To si trebao odmah da probas.da li nije mozda dc Nije DC, da je DC a stavim AC odmah bi pregoreo i ne bi uopste mogao da upali zar ne? Pri tome DC su obicno veci od AC a fabricki je zapravo manji po 1cm u sirini i duzini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tecaub 73 Napisano juče u 17:28 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Ub Motocikl: Peda sniper Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Sijamski_Mrmot je napisao: Nije DC, da je DC a stavim AC odmah bi pregoreo i ne bi uopste mogao da upali zar ne? Pri tome DC su obicno veci od AC a fabricki je zapravo manji po 1cm u sirini i duzini... Ja kad sam moj probao odmah je upalio i crvena lampica je blinkala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitjaict 21 Napisano juče u 17:28 U prolazu, 76 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, Tecaub said: To si trebao odmah da probas.da li nije mozda dc Ne bi bacio varnicu uopste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 65 Napisano juče u 17:45 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, mitjaict je napisao: Ne bi bacio varnicu uopste Tako sam i procitao...nesto drugo je, jer nakon 10 verglanja uspem da upalim ali samo ako navrnem malo gasa, na leru se odmah ugasi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 82 Napisano juče u 18:03 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Sportski CDI moze da ima drugacije vreme paljenja pa bi onda trebalo preštelovati karburator. Često uz zamenu CDI stavljaju i drugu bobinu, kao i iridijumsku svećicu kako bi se izvukao baš maksimum iz mašine. Naravno sve ovo donekle može da skrati vek motora, plus treba sve uštelovati(ili staviti i veći karburator). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor 022 3 Napisano juče u 19:05 U prolazu, 12 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,jos cekam da me zovu da preuzmem Pedu lesso.Dok cekam hteo sam kofer da kupim ali ne bih da bude prevelik.Da stane jedna fulface kaciga koji uzeti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 65 Napisano juče u 19:44 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, Igor 022 je napisao: Pozdrav,jos cekam da me zovu da preuzmem Pedu lesso.Dok cekam hteo sam kofer da kupim ali ne bih da bude prevelik.Da stane jedna fulface kaciga koji uzeti Ja sam uzeo Givi 29L, taman stane kaciga, rukavice i pojas... uz malo gurkanja stane i cirada... e sad, ja ne stavljam inace kacigu u kofer tako da je u stvari stalo jos svasta nesto u njega 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
izi 0 Napisano juče u 19:48 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 4. 2026. at 17:47, igor_mladjen je napisao: Auuu kako se smorih danas.. Na pedi mi se jedino ne svidja brzinometar. Lep motor a unakazili ga sa njim, a plus se po danu signalizacija skoro i ne vidi. Narucim sa aliexpressa digitalni brzinometar i stigne on pre neku nedelju. Otvorim motor napred i vidim da nema dzekove kao na novom nego zice direkt na sijalice. Spakujem sve nazad i trazim te dzekove svuda ali nema nigde da se nadju sem na temu/ali.. Batalim dalje traganje i isecem ih na novom i kupim brze kleme i splajseve (ideja mi bila da ne secem zice na postojecem vec samo dodam razdelnik ako nekad mora da se vrati originalni)... Odradim ja sve to, nakacim splice na svaku koja mi treba, obelezim i splice i na klemama koja zica gde ide, razvucem plus zicu sa osiguraca akumulatora (nalazi se iza plastike sa desne strane motora iznad poluge za paljenje motora nogom)... Dam kontakt.. RADI! Isproveravam sve brzine, signalizaciju, dugo sveto, indikator za gorivo.. Sve savrseno! Krenem da ga stavim na mesto kad ono razlikuje se pola cm sa svih strana.. Da bi levo i desno coskovi ovi bili u sredini/liniji mora da se napravi mali luk gore da bi stao, a dole onda ostane rupa oko 1cm i rupe za stafove malo beze.. Nisam hteo to sam da budzim vec cu naci nekog ko radi te plastike da napravi da to lici na nesto.. Ostalo je jos jedna zica da se razvuce do brzinometra koja ide izmedju cdi i bombine i sa njom ce imati i merenje obrtaja. Navoj za merenje brzine deluje isti tako da verujem da tu nece biti problema.. Evo par slika.. Uzivo je novi brzinometar bruka kako dobro izgleda! Svidja mi se sto ima i indikator za bateriju (kad sam upalio motor odmah je krenuo da puni), ima sat sto me cesto zanima u voznji, pored kilometraze ima trip opciju 999km koja moze da se resetuje, spoljna temperatura ne skodi a obrtaje sam vec pomenuo.. Ima na ali-u jos par modela ovih digitalnih koji oblikom lice na pedin. Mozda neki od njih bolje legne.. Verujem da ce sve zanimati cene: Speedomiter sa dostavom (uhvatilo me ovo novo sa ptt i carinom) izasao 4500din Brze kleme 7kom 550din Splice 20kom 400din 5m zice 150din Dinar gore dole.. Do sada sam ovo sam radio a za plastiku videcemo.. Pa jer stane nova tabla u staru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor_mladjen 6 Napisano juče u 20:07 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, izi je napisao: Pa jer stane nova tabla u staru? Ne staje.. Mora da se obradi.. Nazalost bio sam toliko razocaran i iznerviran u isto vreme da sam zaboravio da slikam to.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djukass 8 Napisano juče u 22:29 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav interesuje me da li sniper moze da se vozi sa B kategorijom ako je polozeno po novom zakonu? Citao sam po internetu da ne mora da pise u vozackoj AM da se to podrazumeva... Zna li neko vise o tome? Hvala unapred 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitjaict 21 Napisano juče u 23:15 U prolazu, 76 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, Djukass said: Pozdrav interesuje me da li sniper moze da se vozi sa B kategorijom ako je polozeno po novom zakonu? Citao sam po internetu da ne mora da pise u vozackoj AM da se to podrazumeva... Zna li neko vise o tome? Hvala unapred Moze. Dok te ne zaustave. Ako nemas upisano AM a nemas sigurno, ne smes da vozis. Kao ni bilo koju drugu kategoriju koja nije upisana. Nemoj da te lazu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
5rovic 5 Napisano pre 16 sati U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Sijamski_Mrmot said: Problem je do CDi, kao da nije adekvatan za snajpera... doduse nisam odvojio vremena da sam probao neki drugi mod osim 6000rpm, kad uspem nakon 10 verglanja da upalim i drzim gas radi super, cim pustim na ler odmah se ugasi i opet nece da upali iz vise pokusaja... vratim fabricki cdi i upali na pola okreta nadam se da cu narednih dana imati vremena da se poigram i probam 7000, 8000, 9000 setup da li ce da radi... Pazi, ja sam stavio onaj domaći što prodaju NS i BG Peda serviseri, razlika od fabričkog sa blokadom je što uzbrdo ide lagano sada 40+, sa fabričkim je bilo mučenje(5-6% brdo od nekih 50-80m koje moram svaki dan da prođem). I po gradu ne moram da se sklanjam uz desnu stranu, jednostavno imam slobodu da vozim kako hoću. Maksimalno sam ga vozio do 70 po ravnom(sa fabričkim je hteo max 54), ali ne na punom gasu, jednostavno mi se ne sviđaju ni vibracije ni lelujanje na toj brzini, deluje neprijatno lagan na 70km/h. Sa paljenjem sa tim novim CDI nisam imao problema nikakvih radi kao i fabrički. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 65 Napisano pre 16 sati Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, 5rovic je napisao: Pazi, ja sam stavio onaj domaći što prodaju NS i BG Peda serviseri, razlika od fabričkog sa blokadom je što uzbrdo ide lagano sada 40+, sa fabričkim je bilo mučenje(5-6% brdo od nekih 50-80m koje moram svaki dan da prođem). I po gradu ne moram da se sklanjam uz desnu stranu, jednostavno imam slobodu da vozim kako hoću. Maksimalno sam ga vozio do 70 po ravnom(sa fabričkim je hteo max 54), ali ne na punom gasu, jednostavno mi se ne sviđaju ni vibracije ni lelujanje na toj brzini, deluje neprijatno lagan na 70km/h. Sa paljenjem sa tim novim CDI nisam imao problema nikakvih radi kao i fabrički. Fabricki je 5 pin ili 7pin ali ne zakacis dodatni od 2 pin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koke 8 Napisano pre 15 sati U prolazu, 32 postova Lokacija: Vranje, Srbija Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Djukass je napisao: Pozdrav, danas lep dan za voznju i gde god stanem svi se raspituju za motor evo jedan komsija hoce da ga kupi odmah... Jos kad cuju kako ide i zvuk a na žutu tablicu svi se oduseve... Ista prica , svi su oduševljeni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koke 8 Napisano pre 15 sati U prolazu, 32 postova Lokacija: Vranje, Srbija Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, 5rovic je napisao: Pazi, ja sam stavio onaj domaći što prodaju NS i BG Peda serviseri, razlika od fabričkog sa blokadom je što uzbrdo ide lagano sada 40+, sa fabričkim je bilo mučenje(5-6% brdo od nekih 50-80m koje moram svaki dan da prođem). I po gradu ne moram da se sklanjam uz desnu stranu, jednostavno imam slobodu da vozim kako hoću. Maksimalno sam ga vozio do 70 po ravnom(sa fabričkim je hteo max 54), ali ne na punom gasu, jednostavno mi se ne sviđaju ni vibracije ni lelujanje na toj brzini, deluje neprijatno lagan na 70km/h. Sa paljenjem sa tim novim CDI nisam imao problema nikakvih radi kao i fabrički. Buraz posalji neki link ili sliku tog CDI-a , jel ti motor iz novembarske ture sa CDI sa bocne strane? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
5rovic 5 Napisano pre 14 sati U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Sijamski_Mrmot said: Fabricki je 5 pin ili 7pin ali ne zakacis dodatni od 2 pin? Kod mene je sa 5, tura iz Novembra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
5rovic 5 Napisano pre 14 sati (promenjeno) U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Koke said: Buraz posalji neki link ili sliku tog CDI-a , jel ti motor iz novembarske ture sa CDI sa bocne strane? Nemam fotke, ali novi je crni sa zelenim konektorom, AC, 5 pinova. Ja sam ga kupio od " Skuteri - Beograd SKUTERIBEOGRAD.COM " ali imaju ih i ovi glavni iz NS-a u Temerinskoj, verovatno i svi ovlašćeni serviseri Pede. I nešto mi govori da je to standardan AC CDI sa 5 pinova za kineske skutere , ali tražiš samo CDI za snijper, bez blokade, znaju 'odma šta ti treba . Promenio pre 14 sati član 5rovic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitjaict 21 Napisano pre 14 sati (promenjeno) U prolazu, 76 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, 5rovic said: Nemam fotke, ali novi je crni sa zelenim konektorom, AC, 5 pinova. Ja sam ga kupio od " Skuteri - Beograd SKUTERIBEOGRAD.COM " ali imaju ih i ovi glavni iz NS-a u Temerinskoj, verovatno i svi ovlašćeni serviseri Pede. I nešto mi govori da je to standardan AC CDI sa 5 pinova za kineske skutere , ali tražiš samo za CDI za snijper, bez blokade. Ma klasika 5 pinova. I ovi nasi stariji su sa 5 pinova + 2 za blokadu. Ta 2 su nebitna. Samo sto mi nismo morali cd da menjamo vec samo raskacimo tu blokadu na dodatna 2 pina koja su bila sprovedena do ispod sedista. Promenio pre 14 sati član mitjaict 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 65 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, 5rovic je napisao: Nemam fotke, ali novi je crni sa zelenim konektorom, AC, 5 pinova. Ja sam ga kupio od " Skuteri - Beograd SKUTERIBEOGRAD.COM " ali imaju ih i ovi glavni iz NS-a u Temerinskoj, verovatno i svi ovlašćeni serviseri Pede. I nešto mi govori da je to standardan AC CDI sa 5 pinova za kineske skutere , ali tražiš samo CDI za snijper, bez blokade, znaju 'odma šta ti treba . Da razresimo dilemu za novije serije. Ide AC DCI. Na kraju sam uzeo ovaj crni sa zelenim dzekom u ovl.radnji. CDI sa Temu koji sam dobio na poklon (onaj sa 4 prekidaca za stelovanje br obrtaja) nisam uspeo da namestim tako da se pali bez 10 verglanja i da se ne gasi u leru. Ovaj "original" sam samo prikljucio i sve radi kao podmazano, upalio na prvi pritisak dugmeta i radi normalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koke 8 Napisano pre 6 sati U prolazu, 32 postova Lokacija: Vranje, Srbija Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, 5rovic je napisao: Nemam fotke, ali novi je crni sa zelenim konektorom, AC, 5 pinova. Ja sam ga kupio od " Skuteri - Beograd SKUTERIBEOGRAD.COM " ali imaju ih i ovi glavni iz NS-a u Temerinskoj, verovatno i svi ovlašćeni serviseri Pede. I nešto mi govori da je to standardan AC CDI sa 5 pinova za kineske skutere , ali tražiš samo CDI za snijper, bez blokade, znaju 'odma šta ti treba . Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koke 8 Napisano pre 6 sati U prolazu, 32 postova Lokacija: Vranje, Srbija Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Sijamski_Mrmot je napisao: Da razresimo dilemu za novije serije. Ide AC DCI. Na kraju sam uzeo ovaj crni sa zelenim dzekom u ovl.radnji. CDI sa Temu koji sam dobio na poklon (onaj sa 4 prekidaca za stelovanje br obrtaja) nisam uspeo da namestim tako da se pali bez 10 verglanja i da se ne gasi u leru. Ovaj "original" sam samo prikljucio i sve radi kao podmazano, upalio na prvi pritisak dugmeta i radi normalno. Bravo , to je to znaci, vozio sam se sa detetom i def, se gusi sa blokadom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 65 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Koke je napisao: Bravo , to je to znaci, vozio sam se sa detetom i def, se gusi sa blokadom Sa blokadom ide losije nego prethodni peda 50cc obican koji sam vozio Fabricki CDI samo treba sacuvati za tehnicki u buducnosti Promenio pre 5 sati član Sijamski_Mrmot 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...