Jump to content

Moto Zajednica

kle 500 ili bmw f650

Recommended Posts

• Zainteresovan, 649 postova
  • Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300

sta je bolje kupiti? ja sam u nedoumici, probao sam i jedan i drugi motor i ne znam sta da radim! da li neko zna mane, jednog ili drugog i vrline naravno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Širok dijapazon opcija. Godišta? para? stanja? Kilometraža?

U globalu BMW bitno manje troši, bolje leži, bolje koči, kvalitet završne obrade na najvišem nivou. KLE - jeftinija registracija(do 500ccm) malo sposobniji za OFF-road, više sedište (za višeg vozača), malo lošija zaštita od vetra. Oba modela malo gube na vrednosti u jedinici vremena, a BMW pogotovu. Pošto novi modeli BMW-a koštaju skoro duplo više od KLE-a, nameće se zaključak da za iste pare možeš uzeti MNOGO mladje parče KLE-a. Oba su rage izdržljive, pa sad, kol'ko možeš da se protegneš...

• U prolazu, 12 postova

KLE 500 brate kupuj i uzivaj, mnogo muzike za malo para. Za iste pare kupices BMW starijeg 5-6 godina.

Kle je bio moja jos klinacka zelja, mada ako imas prilike probaj jedan i drugi! Po meni, BMW ne moze da se poredi sa KLE-om nikako, vizuelno je znatno lepsi BMW, o sedistu ces naci na forumu kakvo je kod kawe, kocnice... imas puno stvari koje su protiv kawe, jedino je da ces za iste novce uzeti definitivno mladjeg Kle-a.

Moj savet ti je BMW

• Svrati ponekad, 235 postova
  • Motocikl: VFR 800

Mislim da godiste ne igra ulogu ama bas nista! I da uopste ne gledas sto ces kupiti KLE par godina mladji, ako uopste i kupis nesto mnogo mladji. Ko prati oglase zna posto je BMW a koliko KLE. Mislim da je BMW malo skuplji, ne mnogo. Ja sam isto trazio KLE i posto nisam mogao da nadjem u ponudi primerak da valja uleteo mi je BMW u ekstra stanju i ja sam prezadovoljan! I mogu ti reci da sam zadovoljan sto ne vozim KLE nego BMW! Vrline i mane su ti vec nabrojali. Ja i dalje mislim da je KLE dobar motor i mozda cu ga i imati nekad ali sa F650 sam trenutno prezadovoljan!

Znaci bitno ti je stanje motora a ne godiste. Gledao sam KLE 96. godiste u 5 puta losijem stanju od nekog iz 92. Sam kazes da si probao i jedan i drugi, vidi koji ti bolje lezi.

• Drug član, 1261 postova

Uf, mislio sam da ovo nikada neću prevaliti preko tastature.

BMW >:( >:(>:( >:(>:( >:(

A sho  ???

Ja se profisionalno bavim mehanikom., dakle držim servis. Jedini agregat koji više mrzim od ROTAXa je EX500. Postoje hiljadu razloga, ali osnovni je da je kawa uspela da taj agregat ugradi, totalno neizmenjenog u ENDURO, SPORSTKI i CUSTOM motorcikl.

To nekome zvuči logično, ali jednostavno ne ide, jer kada se pravi motor za jednu namenu on je pun kompromisa, a kada se stavlja u više ramova sa razluičitim namenama onda ga kompromisi uništavaju. A pri tome je konstrukciono toliko upropaštem primarnim lancem koji se istegne posle 10000 km a za zamenu mora agragat na pola, a da nepričam o vodovima za vodu koji se uglavljuju odozgo u glavu, anlaser je na lanac (motor ima dva cilidra i tri lanca-užas).

Rotaxova mane je što je oseljiv na majstore, odnosno jedan loš može da ga napravi na čudo

• Zainteresovan, 649 postova
  • Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300

ipak sam blizi BMW! da li znate kakve su cene za odrzavanje, za delove. Malo su me naplasili da je za BMW sve duplo skuplje, a i da nema bas majstora. Da li postoji neka stvar na koju bih terbao da obratim paznju pri kupovini. Hvala svima na pomoci!!!

ipak sam blizi BMW! da li znate kakve su cene za odrzavanje, za delove. Malo su me naplasili da je za BMW sve duplo skuplje, a i da nema bas majstora. Da li postoji neka stvar na koju bih terbao da obratim paznju pri kupovini. Hvala svima na pomoci!!!

U pitanju je rotaxov agregat koji je prilično pouzdane konstrukcije, mana su mu kvačilo anlasera i regler, ali to se može reći za bilo koji motor.Delovi su kod KRADULOVIĆA duplo skuplji , ali potrošni materijal je kao i svaku drugi motor u klasi.

Samo ne kupuj KVARANSAKI KLE 500 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 235 postova
  • Motocikl: VFR 800

A sta je skupo na BMW-u za odrzavanje, svi pricaju o tome kako je skupo. Konkretno na ovom modelu nista od potrosnog materijala nije skuplje nego za ostale. E sad ako zvekne agregat to ne znma, a ako na to idemo da ce da zvekne onda cemu prica.

• Drug član, 2861 postova
  • Motocikl: strom 650

Tacno smo su delovi za agregat skuplji a ostalo kao i svima.

Ja licno mislim da za te pare moze da se uzne neka Honda Transalp ili Afrika ako je motor za putovanje ili pak neki Dominator ili XT ako je za lokal.

To je moje misljenje koje nemora biti ispravno.

izvinjavam se za off!!!

@ revolution

jel KLE ima slican agregat kao i GPZ?

Isti, sa tri lanca, bez obrtnog momenta, i odvratnim zvukom, a o gomili mana koje isti ima sam kucao bar 10 postova

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640
A pri tome je konstrukciono toliko upropaštem primarnim lancem koji se istegne posle 10000 km

Cenim misljenje majstora ali ne bih se slozi sa iznetim. Imam taj motor pa ovo govorim iz licnog iskustva. Taj lanac se ne isteze tako lako i tako brzo jer da je tako do sad bi ga menjao vise puta, a pouzdano tvrdim da nisam ni jednom.

A jos bolju informaciju o istezanju primarnog lanca ili o bilo kakvim kvarovima na tom motoru dobili bi kad bi pitali Nikolu Mrakovcica ( clan foruma - Nikola_M ) koji je sa svojim KLE500 presao preko 100.000km i obisao zemlje koje nikad nece vecina na ovom forumu koji voze mnogo boje, novije, skuplje motore.

Aky, kupi ono za cega imas dovoljno novca i sto TI mislis da je dobro i sto se tebi svidja, a sta god da uzmes neko ce prokomentarisati.

Neko je negde napisao...nije bitno koji motor se vozi, vetar je uvek isti... sa cim se u potpunosti slazem.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

izvinjavam se za off!!!

@ revolution

jel KLE ima slican agregat kao i GPZ?

Isti, sa tri lanca, bez obrtnog momenta, i odvratnim zvukom, a o gomili mana koje isti ima sam kucao bar 10 postova

Eto primera da se i Japanci ponašaju ko ovi iz Zastave Kragujevac, prave jedno te isto sranje sto godina i nikako da odustanu ili bar nešto poboljšaju... Mada kad bolje razmislim, da agregat isporučuje više obrtnog momenta verovatno bi još kraće trajao :)

ps. Znam za par sporadičnih slučajeva sumanuto predjene kilometraže uz nikakvo održavanje.

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Ako bi mogao neko da objasni zašto se onda taj agregat (GPZ, KLE, EN) i dalje ugradjuje u te modele bez nekih većih prepravki, ako toliko ne valja kao što kažete. Ja imam GPZ-a i nemam nekih zamerki, a i nisam ni iskusan da bi ih imao

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja