Jump to content

Moto Zajednica

CFMoto 800MT

Recommended Posts

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125
pre 1 minut, bratislavr je napisao:

Nemaju update objašnjavo mi je čovek u servisu prošle godine. Fokusirani su samo na Explorer.

Mi smo zamorčad i testne ovce… nikad više kinez, dok ne prodje par godina sa istim modelom… mada se to nikad nece desiti, jer svake druge godine izbacaju nove modele

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1717 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Društvo, kakva vam je potrošnja u proseku, grad/put, "gasiranje" me ne zanima, vozim lagano.

Maltene sam se odlučio da uzmem 700mt ali me kopka neki đavo da možda ipak uzmem 800, i da kao budem namiren :-) Skapirao sam da se 800mt do sad dokazao i pokazao kao pouzdan.

I da, juče mi neko reče da se neko u Evropi skršio zbog woblinga koji se javlja kad se prelazi preko češljeva na nadvožnjacima, kakva su vaša iskustva s tim woblingom?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: CFMoto 800MT Explore
pre 8 minuta, Gordak985 je napisao:

Društvo, kakva vam je potrošnja u proseku, grad/put, "gasiranje" me ne zanima, vozim lagano.

Maltene sam se oslučio da uzmem 700mt ali me kopka neki đavo da možda ipak uzmem 800, i da kao budem namiren 🙂 Skapirao sam da se 800mt do sad dokazao i pokazao kao pouzdan.

I da, juče mi neko reče da se neko u Evropi skršio zbog woblinga koji se javlja kad se prelazi preko češljeva na nadvožnjacima, kakva su vaša iskustva s tim woblingom?

Meni je prosjek oko 5l/100km

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250, Yamaha XJ600, Zontes G1-125 X

Moj je trošio prosek 5.6l, što se tiče woblinga imao sam ga na većim brzinama 170+ i u nekim turbulentnim momentima (vožnja iza malih kamiončića i to kontam da se dešavalo zbog kofera). 

A moja iskrena preporuka ti je 800MT u odnosu na 700. Drastična razlika. Drugar je kupio 700MT baš je osakaćena verzija. Ja sam moj vozio dve ipo godine niti jedan problem nisam imao, prodao ga u roku od 12h kada sam ga stavio u oglase. Motor je odličan. 

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT Explore

Meni je potrošnja +-5L. Woblinga nemam ni najmanjeg, iako imam kofer od 65l. Vozio sam 185km/h i sve ok. Drugar je probao 700mt i kaže da je dosta povozniji i agresivniji. Ja volim tehnologije koje ima explore opcija i po meni 800mt explore za ove pare je bestbuy

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1717 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Meni je potrošnja +-5L. Woblinga nemam ni najmanjeg, iako imam kofer od 65l. Vozio sam 185km/h i sve ok. Drugar je probao 700mt i kaže da je dosta povozniji i agresivniji. Ja volim tehnologije koje ima explore opcija i po meni 800mt explore za ove pare je bestbuy
Koji je povozniji?

Meni se 700 dopao kako se vozi, 800 nisam probao. 800 explore ispada skoro 50% skuplji a ja bih ga najviše zbog cruise controla uzeo.

• U prolazu, 27 postova
pre 5 minuta, Gordak985 je napisao:

Koji je povozniji?

Meni se 700 dopao kako se vozi, 800 nisam probao. 800 explore ispada skoro 50% skuplji a ja bih ga najviše zbog cruise controla uzeo.

Kaze drugar taj 700mt da je povoznij, ali to je i normalno, laksi je. Explore je po meni naj naj... sve ima... preud9ban, odlično kočenje, far kao na bmw-u, nocu kao da je dan ispred tebe.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 47 postova
Pre 11 sati, Sharky - Alex je napisao:

@VOKS081 koji je softver/firmware kod tebe?

SW      2.01.00

HW      00.09

• U prolazu, 47 postova
Pre 3 sati, Gordak985 je napisao:

Maltene sam se odlučio da uzmem 700mt ali me kopka neki đavo da možda ipak uzmem 800, i da kao budem namiren 🙂 Skapirao sam da se 800mt do sad dokazao i pokazao kao pouzdan.

Woblinga nema uopšte, bez kofera, sa koferima (pretovaren) izuzetno stabilan pri velikim brzinama...

Potrošnja po aplikaciji 5,5 L/100 km (da li je tačna, nisam siguran)...

Šta su "češljevi" na nadvožnjacima?

Promenio član VOKS081
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 47 postova
pre 1 minut, Gordak985 je napisao:

Češalj na nadvožnjaku, ulje na platnu.2d7c5f6d1624e40a2f8941eb4e8532c4.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nikakvih problema nema preko "češljeva" 

• Drug član, 2139 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
pre 40 minuta, Gordak985 je napisao:

Koji je povozniji?

I touring i explore imaju tempomat

kupuj to @Gordak985 i ne razmisljaj, ako hoces da probas 800mt tu sam, ali moras kafu da platis 😂

edit: Vidi ga kaki je, kao lutka

IMG_0198.jpeg

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 7
  • Podržavam 2

• U prolazu, 47 postova
pre 45 minuta, Gordak985 je napisao:

Koji je povozniji?

Što se povoznosti tiče odeš u Autopromet i traži im da probaš Zontes 703f... Biciklo, gas ispeglan u malim obrtajima, quickshifter bomba, sve top osim zadnje kočnice, koja je malo slabija i velikih komandi na desnoj strani.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 27 postova
pre 23 minuta, Sharky - Alex je napisao:

I touring i explore imaju tempomat

kupuj to @Gordak985 i ne razmisljaj, ako hoces da probas 800mt tu sam, ali moras kafu da platis 😂

edit: Vidi ga kaki je, kao lutka

IMG_0198.jpeg

@Sharky - Alex jel su ti nalepnice za hend gardove u nijansi naše plave, msm ove tamno plave? Meni su poslali dosta svetlije... kažu poslaće mi nove...

• U prolazu, 47 postova
pre 21 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Kod mene 

HW 00.09

SW 2.01.03

U servisu su ti odradili zadnji SW ili preko aplikacije?

Pre 11 sati, Marko86nf je napisao:

@Sharky - Alex jel su ti nalepnice za hend gardove u nijansi naše plave, msm ove tamno plave? Meni su poslali dosta svetlije... kažu poslaće mi nove...

Zavisi iz kog ugla gledas, na slici je ista nijansaali su svetliji

Pre 11 sati, VOKS081 je napisao:

U servisu su ti odradili zadnji SW ili preko aplikacije?

Na prvom servisu pre skoro dve godine mi odradili ovu verziju, posle toga bio na jos jednom servisu prosle godine ali nisu apdejtovali.

Preko aplikacije mi uvek pokazuje da nema apdejt.

Doduse motor radi super i ne vidim sta bi jos resili apdejtom. Ventilator pali na 98 stepeni, nema rupe na oko 5200 obrtaja kao sto je bilo nekada…

Promenio član Sharky - Alex

• U prolazu, 47 postova
Pre 13 sati, Sharky - Alex je napisao:

Na prvom servisu pre skoro dve godine mi odradili ovu verziju, posle toga bio na jos jednom servisu prosle godine ali nisu apdejtovali.

Preko aplikacije mi uvek pokazuje da nema apdejt.

Doduse motor radi super i ne vidim sta bi jos resili apdejtom. Ventilator pali na 98 stepeni, nema rupe na oko 5200 obrtaja kao sto je bilo nekada…

A Sharky, imaš li štucanje u prvoj i drugoj na niskim obrtajima? Praktično je nemoguće poligon izvesti sa ovim motorom, jer se trza, skače, nestabilan mu je gas, koliko god ja osjetljiv bio na komandama

• prisutan, 1210 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Mislim da se to dešava zato što su osiromašili smjesu na nižim obrtajima, zbog EURO 5 normi, na TRK-u je tako .  Mada ja to rješavam slijedeće godine tako što ću staviti ECU jedinicu koja je EURO 4 norma. E sad a li je to slučaj i na CF-u.. ne znam, najbolje pitati ovlaštenog prodavca, servisera.

Promenio član mali_zmaj
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 47 postova
pre 6 minuta, mali_zmaj je napisao:

Mislim da se to dešava zato što su osiromašili smjesu na nižim obrtajima, zbog EURO 5 normi, na TRK-u je tako .  Mada ja to rješavam slijedeće godine tako što ću staviti ECU jedinicu koja je EURO 4 norma. E sad a li je to slučaj i na CF-u.. ne znam, najbolje pitati ovlaštenog prodavca, servisera.

Na kraju cu kao i svi KTm-ovci 790 da ubacim drugi senzor ili da mi neko prelupa mapu... samo što je kod KTM-ovaca garancija dvije godine i to brzo prođe, a ovi su dali pet i onda je tu problem u glavi

• Podržavam 1

• prisutan, 1210 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Pa da, kod mene dvije i brzo izlazi garancija, eto jedina prednost male garancije. 

• U prolazu, 47 postova

ali kod vas su bolji putevi kod nas su uglavnom serpentine sa jakim nagibom i izuzetno uske... nije nimalo prijatno kada oboriš motor u takvim situacija a on krene da se rga, kao pjani Šarac Kraljevića Marka

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

Ja sam se toliko navikao na motor da nema nikakvog trzanja i slicno, 1 i 2 malo sa kvacilom i resen problem.

jesi probao onu kalibraciju gasa, kacio sam video sa youtube-a na nekoj prethodnoj strani.

Mislim da se kalibracija i odradi svaki put kad odvrnes gas do daske, kad sam na autoputu ili nekom pravcu odvrnem ga na sekundu dve

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja