Jump to content

Moto Zajednica

Mrtvi linkovi

Recommended Posts

• Skuteras, 3755 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Jednom mi je na nekom motoru umro lanac, i probao sam da ga ozivim ali nije imalo trika. Vozen zimi i ubila ga so, nije podmazivan. 
Sad imam jedan koji je skoro nov. Ima tri mrtva linka. Zao mi da ga bacim ako ima neko resenje da se ozivi. Kakva su vam iskustva po tom pitanju? Da ne dangubim bezveze ili da ipak probam nesto?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2097 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Imam i ja jedan, prodje voda pored gumice i pocne da korodira osovinica  unutra.

Prskao sam rost off pored gumice i razradjivao ga kljestima, kao savija se, nije kao kad je nov ali sumnjam da ce se razraditi.

Mislim da sam napravio sranje zato sto kad perem motor sa puskom pod pritisko perem i lanac, gumice tj o-ringovi su napravljeni da stite od vode ali ne bas od vode pod pritiskom

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3152 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Izbaci mrtve linkove i ubaci spojnice, ne one sa kopčom, nego one što se stiskaju/zakivaju. Link između dobro očisti u valjku i ubaci mast. Ta spojnica ne bi smela da bude ništa lošija od ostatka lanca. 

• Vinyl rider, 844 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
On 10. 5. 2025. at 0:04, Sharky - Alex je napisao:

Imam i ja jedan, prodje voda pored gumice i pocne da korodira osovinica  unutra.

Prskao sam rost off pored gumice i razradjivao ga kljestima, kao savija se, nije kao kad je nov ali sumnjam da ce se razraditi.

Mislim da sam napravio sranje zato sto kad perem motor sa puskom pod pritisko perem i lanac, gumice tj o-ringovi su napravljeni da stite od vode ali ne bas od vode pod pritiskom

Pod pritiskom izbegavati karburator, lanac, semeringe i lezajeve - udje pod pritiskom a nemoze da izadje

On 10. 5. 2025. at 0:39, misa-pei je napisao:

Izbaci mrtve linkove i ubaci spojnice, ne one sa kopčom, nego one što se stiskaju/zakivaju. Link između dobro očisti u valjku i ubaci mast. Ta spojnica ne bi smela da bude ništa lošija od ostatka lanca. 

Upravo tako , da je taj link slab - nebi se ni nalazio tamo kao spoj 

• Skuteras, 3755 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Resio sam ovaj problem za jedno 110€, sa sve lancanicima. 
Mozda kada bih imao vise vremena kao preko zime. Uspeo sam da ga malo  pokrenem da ide u jednu stranu ali se tesko vraca. Definitvno treba da se rastavi, zato sto se verovatno ona korozija unutra zaroze i ne moze da se usitni, a ni da izadje napolje sto kaze Grnca. Prednji lancanik je los i onda kad vec ide, neka ide sve

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja