Nile. 1513 Napisano April 14 (promenjeno) V-Twin torque, 885 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: APRILIA RSV4 TUONO 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Prodajem sijalice iz naslova, kupio ih za svoj motor ali sam skontao da mi trebaju 55w a ne 30w zato ih i prodajem, odlicnog su kvaliteta po preporuci sam ih uzeo stvarno svetle fenomenalno, probao sam ih da bih znao da li su ispravne pre prodaje i ako su nove. cena je koliko su i mene izasle, 20e. 0616003324 - Nikola. Najbolje me kontaktirati na viber/whatsup. Promenio April 14 član Nile. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1513 Napisano April 14 V-Twin torque, 885 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: APRILIA RSV4 TUONO 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slike sa testa od malopre iz garaze, svetlosni snop je sigurno duplo bolji od fabrickih halogenih 2x55w, a i naravno izgleda isto toliko lepse motor sa led svetlima.. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 937 Napisano April 15 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2116 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Не би да ти кварим оглас, да ли си сигуран да ти требају 55вати сијалице? Поента лед осветљења је да смањи потрошњу/ потрошача јер даје исти ефекат осветљења са мањом снагом. Ја већ 5 година имам на свом моторину ледове од 30 или 35 вати а фабрика каже 55. Promenio April 15 član bracabgd Словне грешке 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1513 Napisano April 15 V-Twin torque, 885 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: APRILIA RSV4 TUONO 1100 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, bracabgd said: Не би да ти кварим оглас, да ли си сигуран да ти требају 55вати сијалице? Поента лед осветљења је да смањи потрошњу/ потрошача јер даје исти ефекат осветљења са мањом снагом. Ја већ 5 година имам на свом моторину ледове од 30 или 35 вати а фабрика каже 55. Taman posla svaki savet dobro dodje, i ja sam do sada to isto radio ali su mi rekli da zbog vece kolicine struje koju motor fabricki pravi za 55w sijalice sada imam viska u totalu 50w ukupno i da zbog toga regler mora da radi 'jace' i da se greje vise zbog toga pa ne bih da mi strada.. 1 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 937 Napisano April 15 BJB Maxi Scooter Club, 2116 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Па додај нешто, грејаче ручица,ове разне цица-боце и гојзнице које се трпају сад од досаде а могу да троше струју 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
braca 92 Napisano Četvrtak u 16:05 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cbr1100xx, R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan On 4/15/2025 at 2:11 PM, Nile. said: Taman posla svaki savet dobro dodje, i ja sam do sada to isto radio ali su mi rekli da zbog vece kolicine struje koju motor fabricki pravi za 55w sijalice sada imam viska u totalu 50w ukupno i da zbog toga regler mora da radi 'jace' i da se greje vise zbog toga pa ne bih da mi strada.. Ovo moram da iskomentarisem! Ti sto su ti to rekli nisu u pravu, iza odredjene tvrdnje mora da stoji objasnjenje za istu, pa stoga cu probati da objasnim na najjednostavniji nacin. Regler je ispravljac i DC/DC pretvarac u jednom "uredjaju". Regler će "raditi jače" i više će se grejati ako i samo ako na svom izlazu ima veće opterećenje-veću potrosnju. Regleri se deklarisu sa izlaznom snagom! Sto je jaci regler to znaci da moze da da vecu izlaznu struju, jer napon mora da bude konstantan . Otkaci sve potrosace i videces da ce regler manje da se greje, zakaci previse potrosaca koji vuku vise struje, pregorece ti regler! 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1303 Napisano Petak u 08:19 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je kod motocikla malo drugačiji slučaj (ako sam u zabludi neka me neko ispravi)-namotaji daju deklarisanu struju ( vatažu- W) potrošaći troše , regeler pegla izlaz iz namotaja-i šalje ka akumulatoru i potrošačima, Sav višak proizvedene struje (jer nije ako alternator na vozilu pa može da isključi kotvu) regler negde mora da preusmeri (ide na masu "kratkospojno") pa se zato i više greje. Mislim da će @Arakis, @Joska ili @Zika56 to bolje da objasne... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1513 Napisano Petak u 15:57 (promenjeno) V-Twin torque, 885 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: APRILIA RSV4 TUONO 1100 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, zodini said: Mislim da je kod motocikla malo drugačiji slučaj (ako sam u zabludi neka me neko ispravi)-namotaji daju deklarisanu struju ( vatažu- W) potrošaći troše , regeler pegla izlaz iz namotaja-i šalje ka akumulatoru i potrošačima, Sav višak proizvedene struje (jer nije ako alternator na vozilu pa može da isključi kotvu) regler negde mora da preusmeri (ide na masu "kratkospojno") pa se zato i više greje. Mislim da će @Arakis, @Joska ili @Zika56 to bolje da objasne... E upravo to, to je meni i receno od par ljudi, da je jedina losa stvar sa tim viskom sto se regler malo vise greje i moze da se pregreje i crkne, ali i ne mora da znaci, ali zasto rizikovati ako ne mora.. Promenio Petak u 15:58 član Nile. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1658 Napisano Subota u 11:34 Drug član, 1716 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na tom motoru se svetla sama pale ili su na prekidacu? Pitam jer se secam vremena kada smo preko dana vozili sa ugasenim svetlima... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...