Kristian_2023 9 Napisano April 12 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd, zemun Motocikl: Cbr 919 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, od nedavno sam vlasnik cbr 919 i motor je utegnut i sve fin, ali menjač mu je grub ko da uopšte nije honda u pitanju. Naime nekada i tokom vožnje i u mesto da ubaciš u prvu bude ko kroz puter ali u 80% slučaja menjač lupa ko lud posebno iz prve u drugu, Mada i ostale brzine lupaju. Ima neko iskustva ili se razume sta moze biti glavni osumnjičeni jer apsolutno shvatam da problem moze biti u svemu maltene hvala kolege za odgovore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 168 Napisano April 13 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam prvu generaciju 900RR. Lupa u prve 3. Mislim da je to normalno jer je menjač bio jako mekan i precizan. Zapravo bolji menjač nisam imao prilike da probam. Mada ta bučnost mi je jako smetala. Lupne jako "clunk". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kristian_2023 9 Napisano April 14 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd, zemun Motocikl: Cbr 919 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Dušan PN said: Vozio sam prvu generaciju 900RR. Lupa u prve 3. Mislim da je to normalno jer je menjač bio jako mekan i precizan. Zapravo bolji menjač nisam imao prilike da probam. Mada ta bučnost mi je jako smetala. Lupne jako "clunk". Juce probao od kolege njegov menjač kao kroz sir, savršeno radi. Cak sam i razmišljao da možda lamelice ne odvajaju dobro jer kažem nekada je mekan ali uglavnom nije. Bez kvacila kada se šalta mnogo tiši. Zato i sumnjam da nesto kvačilo ne radi posao kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 910 Napisano April 14 (promenjeno) Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Neko moje iskustvo, nevezano za brend/model motora. Pravilno zategnut lanac Nastelovano kvacilo/rucica Promena/izbor ulja I opet se desi da lupa, nekad je jednostavno tako. Naviknes, kao da vozis BMW . Promenio April 14 član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7918 Napisano April 14 Drug član, 3022 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih prvo ulje zamjenio sa kvalitetnijim jer sam svasta sipao i razlika u saltanju ogromnaПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8065 Napisano April 14 -, 1811 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Moras odlucnije da menjas, narocito iz 1 u 2. Desavalo se to cesto i meni kad menjam brzine preko kurca. I na 919 i na 893... I sa motulom i sa elfom i bardahlom i silkolenom i sa 10w40 i 10w50 i 15w50... Probaj malo podesi sajlu, al generalno stvar je samo u tvom stopalu. Pocni cesce da praktikujes menjanje u visu bez kvacila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kristian_2023 9 Napisano April 14 (promenjeno) U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd, zemun Motocikl: Cbr 919 Prijavi odgovor kao problematičan 39 minutes ago, Bigor said: Ja bih prvo ulje zamjenio sa kvalitetnijim jer sam svasta sipao i razlika u saltanju ogromna Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока To se slažem na prethodnom motoru suzukiju sam primeti da je sa motorex lepše radio menjač. Dobiće i ovaj pa da probamo, to mi najlakše za sada. Da se ne rastura nepotrebno Promenio April 14 član Kristian_2023 Gramatika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kristian_2023 9 Napisano April 14 (promenjeno) U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd, zemun Motocikl: Cbr 919 Prijavi odgovor kao problematičan 34 minutes ago, ser said: Moras odlucnije da menjas, narocito iz 1 u 2. Desavalo se to cesto i meni kad menjam brzine preko kurca. I na 919 i na 893... I sa motulom i sa elfom i bardahlom i silkolenom i sa 10w40 i 10w50 i 15w50... Probaj malo podesi sajlu, al generalno stvar je samo u tvom stopalu. Pocni cesce da praktikujes menjanje u visu bez kvacila. Bez kvacila sam probao ali još mu nisam našao žicu tačno, relativno kratko je kod mene. Ali da, to sam primetio da bez kvacila radi mnogo bolje. Hvala svima na savetu, a ovo za odlucnije šaltanje, probacemo pa da vidimo Promenio April 14 član Kristian_2023 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 168 Napisano April 14 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj bez kvačila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kristian_2023 9 Napisano April 18 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd, zemun Motocikl: Cbr 919 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege ako još pratite temu, samo da vam se zahvalim na savetima, sipano je danas motorex ful sintetika 10w50, i totalno je drugi motor. Menjač ko iz fabrike. Doduše i kolega koji je rekao da mora odlučnije da se menja je istina nema kod njega hoću necu. Ali ulje ipak radi posao tako da sam sada apsolutno zadovoljan. Inače bilo je sipano Eneos 10w40 "sintetika"(verovatno je bilo polu a prodali mi kao ful ili sam naleteo na neku kopiju bog ce ga znati). Motorex kupljen u motoland-u! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...