Jump to content

Moto Zajednica

Mali savet za potpunu početnicu

Recommended Posts

• Drug član, 2066 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

07 je dobar motor, malo i jak al kad se smanji za A2 bude ok, tu blokadu mozes da skines kad hoces a ne kad polozis, 03 je bas mali ali i on je ok, ali bi pre gledao 07 smanjen.

Yamaha je na Nbg, posle Delte jos par semafora.

Promenio član RankoBg87
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 17 postova

Moj ti je Predlog za pocetak posto kazes budzet ti je 3000 Peda rx1 ili rx3, ali rx1 imas za 3000 u punoj opremi nov motor. Jeste da je 125cc ali imas i na yt dosta klipova gde su te 125ice ganjali kao da su vece kubikaze i izdrzali su, preporucujem ti taj motor jer odgovara onome sto trazis vecinski, jeftin je za registraciju jeftin za odrzavanje , pouzdan, a kad lepo istestiras i vidis da ti lezi mozes skupljati pare za vece i bolje . Pozz

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Kad sam gledao motor gledao sam samo da moze lagano 150 da ide, da krstari na 120 i da imam za preticanje, dq li on bio 400-500-600ccm.

Moj glas za mt07 ustrojen.

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Mt 07 i "uštrojen" opako dobro ide, samo da znaš. Ima i verzija sa okruglim farom :-D

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Yamaha XSR 700 AKCIJA, 2024. godište, Naked, Novi Beograd. Cena 8.940 € - Motori - Polovni Automobili

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Nemam ga još

Jao ljudi, ja sam se sad vratila iz obilazaka salona po gradu i tek sad ne znam šta ću :D Kuku meni. Ajmo ispočetka.

Već sam bila obišla CF moto i razočarala se u far na modelu 300 CL-X ABS, međutim model 300NK ABS može da prođe. 

Yamaha MT 07 je pre***ani model, pre-le-po izgleda, još šta mi je dečko u salonu napričao da sve ima, maltene može da vozi umesto vozača. Šalu na stranu, baš mi se dopao taj model, ALI (veliko ALI), mislim da je to prejak motor za početak, pa čak i uštrojen. Razmišljam se za model MT 03 obzirom da mi odgovara po veličini i snazi plus lepo izgleda. Dopao mi se displej na ovim Yamahinim modelima, lepo je odrađen. Ovaj XSR 700 sam videla ali nisam ni probala da sednem jer mi je u startu delovao preveliko za mene.

Royal Enfield je bio prijatno iznenađenje. Model Hunter mi se dopada kako izgleda, ali je na faru sijalica, a ne LED. Gledam da bude LED far jer u noćnoj vožnji vidim koliko može da znači čak i u kolima. Lepo je dizajniarn, ali mi se detalji oko volana nisu svideli, dok na primer Guerilla 450 ima lepše odrađene detalje na volanu, ali preširok rezervoar. Kažu mi da su dosta lako upravljivi i da su idealni za grad. Bio je izložen žuto-ljubičasti model koji se dopao nekome od vas, dok se meni više dopada verzija Brava blue ali nemaju je izloženu.

Ducatii/Beneli salon nije radio iz nepoznatih razloga, ko zna, možda su rešili da ne rade subotom, nije stajalo nikakvo objašnjenje. 

Planiram još njih da obiđem da vidim ovaj Beneli Leoncino kako izgleda, ako salon bude radio. Takođe tražim neki Suzukijev model sličan SV 650 ABS u A2 kategoriji. Od Voge-a sam odustala, a što se Honde tiče, nisam još naišla na neki model da bi mi odgovarao, mada ne verujem ni da ću tražiti. I ako se uklopim sa vremenom otićiću da pogledam Husqvarnu Svartpilen 401.

Verujem da smram neke od vas ovim pisanijama, ali meni znače komentari koje dajete na modele. U salonu će svi reći sve najbolje o motorima, tako da mi je ovo ovde dragocenije. Hvala svima koji se trude i pomažu :)

• Sviđa mi se 5
  • Haha 1

Onda mt03 i skratis sebi muke 😀

Led far na autu i motoru nije isto, tamo imas dva i dosta veca, kod mene je led pa nije nesto, sve zavisi kako je napravljen.

Yamahu ces pre prodati.

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125
1 hour ago, Gordak985 said:

Mt 07 i "uštrojen" opako dobro ide, samo da znaš. Ima i verzija sa okruglim farom 😄

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Yamaha XSR 700 AKCIJA, 2024. godište, Naked, Novi Beograd. Cena 8.940 € - Motori - Polovni Automobili

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

@Gordak985probao sam ga I smatram da nije motor za pocetnika kao ni mt 07.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
Pre 4 sati, Natasa92 je napisao:

Verujem da smram neke od vas ovim pisanijama, ali meni znače komentari koje dajete na modele. U salonu će svi reći sve najbolje o motorima, tako da mi je ovo ovde dragocenije. Hvala svima koji se trude i pomažu :)

Nikakav problem, jer i mi na ovaj način "kupujemo" nov motor, a ne dajemo pare 😄 

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

@Natasa92sve zavisi od toga koliko si spremna da das para,kada smo gledali za brata mt03 bas je na dobrom popustu bio proslogodisnji model,razlika na aktuelni je u fensi displeju,novim bojama I mislim da je to to,apsolutno identican motor. Husqvarna je lep motor Ali za moj ukus previse futuristicki. Generalno pre bih isao na japanca jer kasnije lakse ga prodati a I bolje drze cenu.Sve je na tebi royal Enfield Koji sam ti preporucio je zbog nizeg sedista na 780mm,nisam ga video uzivo I ne znam kakvog je kvaliteta.Odusevio Sam se skoro nadjem svoje predstavljanje 2011 kada Sam se prvi put registrovao ovde I citam svoje reci,planirao Sam da kupim yamahu sr400 I nakon 14 godina vozim slican motor,nisam mogao da verujem,ukus mi se nije promenio ni posle toliko godina.Zelim ti srecnu potragu I da nadjes sebi motor u Koji ces se zaljubiti I uzivati u njemu svakog Dana.

• Podržavam 1

• U prolazu, 43 postova
Pre 20 sati, zoleprole je napisao:

Ima Triumph Speed 400, jedino što ima 1 cilindar, ne znam jel to mana ili vrlina, verovatna mana.

Mahom svi legendarni enduro motori i dan danas su "thumperi" - lagani, pouzdani, jednostavni, na gasu linearni i predvidivi na svim okretajima (neko bi rekao dosadni), vuku iz bunara i komparativno daju bolju trakciju van asfalta. Ja bi rekao da su to sve karakteristike koje jednom pocetniku odgovaraju. :)

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Kawasaki EN500

Za moj ukus i potrebu, što se pokla skoropa sa koleginicim, a i skoro nam se i visina poklapa,

nema lepšeg i boljeg od Triupha Speed 400, seo sam na njega i kao saliven, ja sam 172 cm.

Cena mu je 6200 eur, e sad jedino taj 1 cilindar, malo sam gledao po forumu, uglavnom sve se svodi da je jedina

"vidljiva" mana jednocilindraša u vibracijama koje se osete, ostalo za prosečne ljubitelje motora je samo stvar mehanike.

E sad stvar kvaliteta izrade Triumpha i sl, ne znam, govorim samo o vizuelnom izgledu, a to je kod nas motoraša izgleda presudno, i tako treba da bude.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 30 postova

Ja sam se nešto baš navukla na ovaj Royal Enfield Guerrilla 450. Nisam našla po forumu da je neko vozi ili je vozio, ali sam videla par tema generalno o Royal motorima ša ću to iščitati. Nekako me više privlači od Yamahe koju sam gledala.

Ako neko poznaje nekog ili ima iskustva sa ovim Royalima bilo bi mi drago da nešto napiše.

Jeftiniji je inače od Triumpha a Triumph kad budem uzimala to će biti kad budem imala i A kategoriju.

Promenio član Natasa92

• U prolazu, 43 postova

edit : gerila super izgleda ali odskače sa vodenim hlađenjem od tradicije RE, tako da nisam siguran koliko će za par godina biti potražnja za takvim polovnim :/

Ma iskreno ne bi ja ulazio u previše troška za prvi motor, a što kažeš na ovako nešto :

WWW.NJUSKALO.HR

Yamaha Ybr 125 125 cm3, rabljeni motor, Godište: 2009, Prijeđeni kilometri: 17300 km

Sjećam se kad je izašao sredinom 2000 je cijena bila 2k€...da nađeš ovako nešto u top stanju za te pare još ti ostane za opremu.

Za do posla s posla top a možeš i u brdo, cca 110 kg motor ko perce.

Promenio član balinjera

• Drug član, 802 postova
  • Motocikl: -

Ovo je sve interesantno i zabavno, ali na kraju krajeva, ti si ta koja odlučuje.

Početna ideja ti je dobra, ne ideš preko svojih granica po pitanju veličine i snage motora, sad samo ostaje da vidiš koji, od svih ovih motora koje si gledala, ti najviše uzburka emocije.

I onako je velika šansa da ćeš za par sezona uzeti nešto drugo, dok ti se kroz malo iskustva iskristališe kakav vozač jesi i želiš da budeš.

• Podržavam 1

Samo da nije potpuno crn, biram neke svetlije boje.IMG-20250329-WA0024.thumb.jpg.638bd40616407c18ade28a0070899c60.jpg
Ja se ne bih dvoumio oko boje za Gerilu :-D Raspametio sam se kad ga videh uživo, a i na slikama mi lep. Meni su svakako lepši od Himalajca.67b43d9dc6cd832b8d3802c8c785dade.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 30 postova

Vala meni je plava oborila sa nogu. Ne mogu da prestanem da razmišljam o njemu u toj varijanti.

Inače, zašto svi govorite da uzmem nešto što će se lako prodati, da li je moguće da se zaista prvi motor menja posle 2-3 sezone? Ja svoj auto imam od 2010. godine, i, iako je mator ne bih ga menjala jer ga volim i radi posao.

Nekako se tako ophodim i prema ovom izboru motora.

• Sviđa mi se 1

Gle, to i meni nije jasno, ALI motor je jako specifičan sklop, neko kupi jedan i voli ga i vozi godinama, neko se u prvih 6 meseci predomisli, shvati da mu treba nešto drugo. A neko želi da menja i da proba više motora. Ne kupuj ništa bez test vožnje, bez obzira koliko ti se sviđa. Ja se nadam da ćeš ubosti iz prve :-) A i da ne ubodeš, svaki motor može da te nosi godinama, ne brini. Zbog toga sam ti savetovao da ideš bliže gornjoj granici A2 klase, veće šanse da ćeš kupiti motor za duže.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja