Jump to content

Moto Zajednica

MZ kao "japanac"?

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova

Da li ljudi znate sta je napravio "Svaba"?Mnogi neznaju ali MZ je velika industrija i veoma napredna ali kod nas ti proizvodi nisu poznati odavno,od etz-a 251 pa na gore.Pogledajte sta ljudi prave i ne zezaju se!Verovatno motori ne mogu prici yamahi,kawi,suzukiju i hondi ali...nikad se nezna...jel probao neko ovaj motor ili ti imao prilike da ga vidi?Nije ga bilo cak ni na sajmu automobila u BGD i na sajmu motora u NS ako se ne varam?

post-5659-12879019474638_thumb.jpg

post-5659-12879019475379_thumb.jpg

post-5659-12879019475665_thumb.jpg

post-5659-1287901947587_thumb.jpg

post-5659-12879019476325_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Koliko ja znam, MZ fabrika je "ugašena" prošle godine. Bilo je već tema posvećenih tome.

Bas tako, nazalost, fabriku su kupili neki tajvanci, il vec tamo neki kosooki, zeznuli stvar, lose poslovali i katanac negde od oktobra meseca !

• Drug član, 1261 postova

Ma takoim i treba kada su prestali da prave niskobudžetne motore. Ne mogu svi da kupe elitu i da izdvoje 6000 evra za neko sokoćalo. Kinezi su ga i kupili da ga ugase. Zamislite MZ sa agregatom od KLR a 650 i cenom od 3000 evra, pa čak i da ostane ista estetika i iste kočnice i vešanje, evo ja bi ga prvi kupio i to odmah ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Evo par slika!!! Stvarno steta sto su se ugasili. Niskobudzetnih motora ce uvek biti, za to su se pobrinuli kinezi ali ako nesto valja mora i da se plati!!! ;)

post-5065-12879019598996_thumb.jpg

post-5065-12879019600079_thumb.jpg

post-5065-12879019601062_thumb.jpg

• Advanced Member, 1988 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Pored tih 650-ica (yamahine ako se dobro secam) MZ je samostalno razvio i vodom hladjenu masinu od 125ccm koju su napolju dosta hvalili. Ugradjivana u naked model RT125 koji je bio prilicno lepo prodavan napolju.

nMDsl_21660012rt125imagecrediev2.jpg

w400.png

Sa modelom od 1000 kubika su imali dosta problema u razvoju i njegov izlazak na trziste je kasnio vise godina. U trenutku kada se konacno pojavio bio je vec pomalo prevazidjen tako da je prodaja isla veoma lose.

Inace koliko sam im ja pratio cene pre par godina bili su mnogo blize nemackim i japanskim nego kineskim, dakle ni malo jeftini... Znam da je do pre koju godinu u Turskoj pravljen ETZ 251, za njihovo trziste :)

• Zainteresovan, 503 postova

Ovaj MZ 1000F je na Motoradovom testu izdržljivosti bio 3. Ispred njega jedino Kawa ZX10 i Suzuki V-Strom. S tim da je imao najmanje potrošene dijelove, ali je imao jedan kvar, pa ga je to koštalo prvog mjesta. Vlasnici tvrde da je motor predobar, ali bio je malo preskup pa se nije dobro prodavao.

2 Gliga: Nisam do sad čuo da je MZ imao problema s razvojem te mašine, možda si mislio na razvoj V4 mašine za potrebe MotoGP-a, s njom su dosta karabudžili, ali su je i napravili (V4, 990ccm prenuamtski ventili, preko 200KS). Doduše, bilo je prekasno i MZ je odavno bio na putu prema dole :(

• Drug član, 1261 postova

Ako hoćete mogu da vam napišem istoriju propasti engleske moto industrije. Ono što su japanci uradili englezima, kinezi će njima. Daklo prvo će ih tući cenom, a posle kvalitetom, a na kraju će prodavati motorcikle po ceni solidnih kola ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Advanced Member, 1988 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

2 Gliga: Nisam do sad čuo da je MZ imao problema s razvojem te mašine, možda si mislio na razvoj V4 mašine za potrebe MotoGP-a, s njom su dosta karabudžili, ali su je i napravili (V4, 990ccm prenuamtski ventili, preko 200KS). Doduše, bilo je prekasno i MZ je odavno bio na putu prema dole :(

Davno sam ja to pratio pa je naravno moguće da sam nešto izmešao. Znam da je model dosta dugo kasnio sa izlaskom na tržište pa je to kod mene automatski povezano sa problemima u razvoju...  ;D

• Drug član, 3087 postova

Ako hoćete mogu da vam napišem istoriju propasti engleske moto industrije. Ono što su japanci uradili englezima, kinezi će njima. Daklo prvo će ih tući cenom, a posle kvalitetom, a na kraju će prodavati motorcikle po ceni solidnih kola ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ако је практично изводљиво, дај пиши. Можда и ухватимо неке паралеле са крајем "Енглеза" и надирањем "Јапанаца" и ово са "Кинезима" данас.

А што се марке из Чопауа тиче, мени је жао што су одустали од мотоцила, концепције ЕТЗ-а. А ови Кинези никако да се сете да направе нешто класично какав је био поменути МЗ.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pamtim davne 80te,,,,moj komsija se kleo u sve motore sem japanaca,kaze sta ti japanci znaju da naprave to je nasvirano,znas ti sta je svapski celik,trte mrte,.......par godina je kupio japanca i reko da vise u zivotu nece da sedne na neki drugi model,,danas verovatno pljuje kineza,,,,

a videcemo za koju godinu,,mozda kupi i kineza..

p.s.isvi su se nekad podsmevali japancima......i njihovoj tehnologiji.... :) :) :)

• Levo smetalo, 21 postova
  • Motocikl: F4i

hehe, a i većina "japanaca" se proizvodi u kini! tako da je debela diskusija i za one koji voze japanca, da to nije u stvari kinez?? Eto malo razloga za razmišljanje . Ja još vozim mojeg spartanca, i mogu reći da što se održavanja tiče daleko je ispred svih džapanaca i kineza baš zbog svoje jednostavnosti..  A vozači džapanaca ga zovu traktor.. pa neka je, al je prava stvar  ;D

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Ma samo da mi vozimo dobre masine,a gde se prave,nije toliko ni bitno.

Urravo tako!!! Kad kinezi naprave motor da valja necu se libiti da ga kupim a dotle cu se drzati onog sto sad valja!!!! ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja