Danko 195 Napisano Mart 1 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/27/2025 at 9:22 PM, Robi said: Ovako, kako si obeležio ovde Kad planiraš neku rutu koja je zimi zatvorena, na Google Mapsu imaš opciju "Depart at", i onda uneseš neki datum u julu/avgustu kada je put sigurno otvoren, i dobiješ mogućnost da rutiraš kroz put koji je trenutno zatvoren. 3 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5807 Napisano Mart 1 Drug član, 1701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Aaa ne lazi ?! Odlicna fora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 92 Napisano Mart 2 (promenjeno) Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Evo da pridodam i ja malo informacija, planiramo nas 3-4 isto Dolomite pocetkom Jula, i ovo nam je za sada ruta: 1. BG -> Novo Mesto SLO (04.07 Petak) 472km 4h30m; 50e 2. Novo Mesto SLO -> Villach (05.07 Subota) 170km 1h40m; 50e-100e 3. Villach -> Brixen (06.07 Nedelja) 303km, 4h40m; 120e-150e 4. Brixen -> Bolzano (07.07 Ponedeljak) 262km, 4h40m; 50e-100e 5. Bolzano -> Bassano Del Grappa (08.07 Utorak) 270km, 5h; 50e-100e 6. Bassano Del Grappa -> Tolmezzo (09.07 Sreda) 272km 4h30m; 50e-100e 7. Tolmezzo -> Novo Mesto (10.07 Cetvrtak) 257km 2h30m; 50e 8. Novo Mesto -> Beograd (11.07 Petak) 472km 4h30m sa sve nekim okvirnim cenama sa bukinga Zanemarite sliku ka Trstu, spava se u Tolmezzu u povratku pa opet na Villach da se kupi u Luisu sta treba. Promenio Mart 2 član dusantomic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danko 195 Napisano Mart 2 (promenjeno) Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dusantomic said: Evo da pridodam i ja malo informacija, planiramo nas 3-4 isto Dolomite pocetkom Jula, i ovo nam je za sada ruta: 1. BG -> Novo Mesto SLO (04.07 Petak) 472km 4h30m; 50e 2. Novo Mesto SLO -> Villach (05.07 Subota) 170km 1h40m; 50e-100e 3. Villach -> Brixen (06.07 Nedelja) 303km, 4h40m; 120e-150e 4. Brixen -> Bolzano (07.07 Ponedeljak) 262km, 4h40m; 50e-100e 5. Bolzano -> Bassano Del Grappa (08.07 Utorak) 270km, 5h; 50e-100e 6. Bassano Del Grappa -> Tolmezzo (09.07 Sreda) 272km 4h30m; 50e-100e 7. Tolmezzo -> Novo Mesto (10.07 Cetvrtak) 257km 2h30m; 50e 8. Novo Mesto -> Beograd (11.07 Petak) 472km 4h30m sa sve nekim okvirnim cenama sa bukinga Zbog čega imate ove dane gde vozite samo dva sata? Na primer da dođete direktno od Beograda do Villacha je 6 sati prilično lagane vožnje, ne vidim logiku da spavate u Novom Mestu (i to oba puta). Promenio Mart 2 član Danko 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 92 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Zbog čega imate ove dane gde vozite samo dva sata? Na primer da dođete direktno od Beograda do Villacha je 6 sati prilično lagane vožnje, ne vidim logiku da spavate u Novom Mestu (i to oba puta). U suštini da bi smo imali vremena da rucamo i da se mozda okupamo u jezeru, a takodje i u luisu cemo sigurno 1h izgubiti a subotom radi do 6 to stajanje nam nine obavezno, jos se oko toga dogovaramo jer ako idemo u luis u povratku onda u dolasku mozemo direktno u villah.Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 982 Napisano Mart 2 (promenjeno) Zainteresovan, 283 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pod brojem 7. Ako vam je cilj što prije do Novog mesta, onda OK. Kao ČOIS ( čovek od iskustva ) ja bih dodao nešto ovako:. Na pola puta od Tolmezzo do SLO granice ( Chiusaforte) vam je skretanje za Sella Neveu, jedan odličan prevoj, koji se spusta direktno na jezero Predil izpod istozvanog prevoja. Na prevoj ( odmah sa druge strane je put na Mangart - ne preporučujem) i nazad u Tarvisio i preko Arnoldsteina u Austriju i u Louis. Nazad u Kranjsku goru preko prevoja Korensko sedlo...od K.gore do NM dva sata lagano. Uzput vam je Bled 10 minuta izvan rute. Promenio Mart 2 član Tedybear 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danko 195 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dusantomic said: U suštini da bi smo imali vremena da rucamo i da se mozda okupamo u jezeru, a takodje i u luisu cemo sigurno 1h izgubiti a subotom radi do 6 to stajanje nam nine obavezno, jos se oko toga dogovaramo jer ako idemo u luis u povratku onda u dolasku mozemo direktno u villah. Bezveze je da zbog ručka gubite ceo jedan dan, radije bi na brzinu jeo na pumpi sendvič nego da moram da spavam ekstra noć zbog toga. A što se tiče kupovine, logičnije je da to uradite u povratku, pa i ako uzmete nešto kabastije, lakše je poneti, nego da vucarate to ceo put. Na povratku za ručak je moja preporuka Grahor u Sežani, ili Domačija Novak u blizini Novog Mesta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 92 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Tedybear je napisao: Pod brojem 7. Ako vam je cilj što prije do Novog mesta, onda OK. Kao ČOIS ( čovek od iskustva ) ja bih dodao nešto ovako:. Na pola puta od Tolmezzo do SLO granice ( Chiusaforte) vam je skretanje za Sella Neveu, jedan odličan prevoj, koji se spusta direktno na jezero Predil izpod istozvanog prevoja. Na prevoj ( odmah sa druge strane je put na Mangart - ne preporučujem) i nazad u Tarvisio i preko Arnoldsteina u Austriju i u Louis. Nazad u Kranjsku goru preko prevoja Korensko sedlo...od K.gore do NM dva sata lagano. Uzput vam je Bled 10 minuta izvan rute. Izmenio sam rutu prema savetima, videcemo da li cemo seci negde u SLO put ili cemo pravac BG! Hvala COI. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 92 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Danko je napisao: Bezveze je da zbog ručka gubite ceo jedan dan, radije bi na brzinu jeo na pumpi sendvič nego da moram da spavam ekstra noć zbog toga. A što se tiče kupovine, logičnije je da to uradite u povratku, pa i ako uzmete nešto kabastije, lakše je poneti, nego da vucarate to ceo put. Na povratku za ručak je moja preporuka Grahor u Sežani, ili Domačija Novak u blizini Novog Mesta. Tako je, razmisljamo se, ako u povratku svracamo u Louis, onda cemo sigurno u cugu do Villah. Povratak nebi bilo lose preseci negde cisto da se ne sprzimo, ali videcemo kako u realnosti ovo bude izgledalo, jer su sve KM i satnice sa aplikacije MyRoute pa ne znam koliko je realno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5807 Napisano Mart 2 Drug član, 1701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se poklopimo s datumom , pa odvozamo bar zajedno tamo i vamo ? A tamo kud koji mili moji Koliko vas ide ? Se uklopimo da idemo kolima s prikolicom , ako me ovi moji ispale ( a velike su sanse ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 92 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se poklopimo s datumom , pa odvozamo bar zajedno tamo i vamo ? A tamo kud koji mili moji Koliko vas ide ? Se uklopimo da idemo kolima s prikolicom , ako me ovi moji ispale ( a velike su sanse ) Nas je 3 ili 4, ali sto da ne, mi smo uvek za druatvo. Jedino sa prikolicom ne ostavlja mi se auto 7 dana mada ako kreces istim datumom mozda bi ti se neko od nasih prikljucio.Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5807 Napisano Četvrtak u 19:25 Drug član, 1701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 3. 2025. at 20:50, Danko je napisao: Kad planiraš neku rutu koja je zimi zatvorena, na Google Mapsu imaš opciju "Depart at", i onda uneseš neki datum u julu/avgustu kada je put sigurno otvoren, i dobiješ mogućnost da rutiraš kroz put koji je trenutno zatvoren. ipak , kad izaberes ovu opciju , nije moguce imati vise odredista , vec samo pocetak i kraj .. svakako korisno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5807 Napisano Petak u 10:13 Drug član, 1701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam i najbitniju stvar !! Covek kod koga bih spavao je rekao da je u redu da mi auto s prikolicom bude kod njega na parkingu 3 dana ! Kraljevski. Imam celu pricu . E sad moze detaljcici. Dakle , prvi i cevrti dan cu spavati u Tolmezzu... Dakle, sad , ko ima vrmena i volje z da sklopimo da izvucem max iz ta tri dana koja su za voznju... Ja sam zamislio da teram drugi dan od Tolmezza do Bolcana , severnim dolomitima , fazarego pass ii ti koji su gore ... Stignem doBolcana. 3 dan iz Bolcana odem stelvio , mendel pass i vratim se u Bolcano .. 4 dan , Bolcano - Tolmezzo "donjim" dolomitima , juznijim, gavia pass i ti donji.. Ali gledam mapu, na sve strane su krivine i passovi , nije realno...ne znam gde bih pre u pm lepu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1674 Napisano Petak u 10:29 Drug član, 1344 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Deluje mi malo previše kratko, ti znaš najbolje koliko dana mozes.. moj ti je savet da vozis polako bez jurenja nekih destinacija.. vozi opušteno bez plana pa gde zanoćite.. Mada sta ja pricam, ja sam u 5 dana uspevao da dodjem do Uzica iz Belgije.. bez kilometra auto puta, sve preko planina.. tako da sve može, sve zavisi koliko si ti spreman a najbitnije lepša polovina da isprati tempo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5807 Napisano Petak u 10:34 Drug član, 1701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Gajo Sevojno je napisao: Deluje mi malo previše kratko, ti znaš najbolje koliko dana mozes.. moj ti je savet da vozis polako bez jurenja nekih destinacija.. vozi opušteno bez plana pa gde zanoćite.. Mada sta ja pricam, ja sam u 5 dana uspevao da dodjem do Uzica iz Belgije.. bez kilometra auto puta, sve preko planina.. tako da sve može, sve zavisi koliko si ti spreman a najbitnije lepša polovina da isprati tempo Sta mislis kratko ? Vreme ? Pa samo su prvi i zadnji dan napeti ,mada ni to nije nista strasno , Bg - Tolmezzo i Tolmezzo - Bg , 700 km.. Ostalo je od 250 - 300 km po danu , po navigaciji 4h,5h voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1384 Napisano Petak u 11:13 Zainteresovan, 349 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To ti je okvirno vreme jer ona ne računa kafe, fotografisanje,soranje... Ako nisi bio na Alpima, ne znaš gde ces pre da gledaš a kamo li gde da stanes. Sladoled sam propustio. I gledaj da ti je rezervoar sto puniji , pumpe umeju da budu retke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1674 Napisano Petak u 11:13 Drug član, 1344 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Da, mislio sam kratko vreme na Dolomitima.. taman ces da se zagrejes da vozis a već moraš kuci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 982 Napisano Petak u 19:59 Zainteresovan, 283 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Od Tolmezza ideš na SS52 i preko Mauria passa do Lozzo di Cadore. Taj put je interesantan, aktivna vožnja. Prelaziš na SS51 i u Cortinu. Od tu prati samo motore... Prema Falzaregu. Posle par kilometara ti je skretane za Giau. Levi žmigavac i vozi..gore, dole 15, 20 minuta. Na Falzaregu skretanje za passo Valparola. 5 ( pet) minuta. I 5 za povratak. Na Valparoli osim spomenika WW1 ništa drugo. Stigneš u Arrabu, nastavljaš na passo Pordoi i spustiš se u Canazei. Pogledaš na sat. Do Bolzana ti je sat vožnje. Ako je 15:00, voziš na sever na passo Gardenu....itd.itd... Orientacija tamo? Samo vozi.....svi passovi obelezeni na svakom skretanju...ovako: 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5807 Napisano Petak u 22:10 Drug član, 1701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Tedybear je napisao: Od Tolmezza ideš na SS52 i preko Mauria passa do Lozzo di Cadore. Taj put je interesantan, aktivna vožnja. Prelaziš na SS51 i u Cortinu. Od tu prati samo motore... Prema Falzaregu. Posle par kilometara ti je skretane za Giau. Levi žmigavac i vozi..gore, dole 15, 20 minuta. Na Falzaregu skretanje za passo Valparola. 5 ( pet) minuta. I 5 za povratak. Na Valparoli osim spomenika WW1 ništa drugo. Stigneš u Arrabu, nastavljaš na passo Pordoi i spustiš se u Canazei. Pogledaš na sat. Do Bolzana ti je sat vožnje. Ako je 15:00, voziš na sever na passo Gardenu....itd.itd... Orientacija tamo? Samo vozi.....svi passovi obelezeni na svakom skretanju...ovako: do jaja !! 95% sam taj dan bas ovako planirao .. razlika je samo sto umesto u Arabu vozio bih Gardanu... top top top... onda mi je ovaj dan resen. sledeci dan se iz Bolcana vozi Stelvio i dole Mendela , uvece sam opet u Bolcanu... to je isto ok... onda je ostalo samo da se iz Bolcana vratim do Tolmezza nekim drugim putem i ja sam zavrsio sve ! hvala svima , stvarno ste carevi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 982 Napisano juče u 14:24 Zainteresovan, 283 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Za drugi dan iz Bolzana preko Merana na Prato alla Stelvio. Spustis se u Bormio. ( I još sa te strane napad na Stelvio). Iz Bormia na SS300 i passo Gavia, zatim na SS42 i passo Tonale....pa nazad u Bolzano. Za osnovu.....ta tri dana dovoljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5807 Napisano juče u 16:57 Drug član, 1701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Tedybear je napisao: Za drugi dan iz Bolzana preko Merana na Prato alla Stelvio. Spustis se u Bormio. ( I još sa te strane napad na Stelvio). Iz Bormia na SS300 i passo Gavia, zatim na SS42 i passo Tonale....pa nazad u Bolzano. Za osnovu.....ta tri dana dovoljno. Samo da klopam pa cu sesti za lap top da vidim ovo. Cek cek , prvi dan ono gore , drugi dan Bolcano - Stelvio - Bolcano .... Dakle , u Bolcanu sam .. Treba se vratiti u Tolmezzo , gde me ceka auto , ali se ne vratiti istim onim putem sto smo se slozili par postova gore .. Za to mi treba savet ... To bi bio taj treci dan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 982 Napisano juče u 17:09 Zainteresovan, 283 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Gledam skijaške skokove. Sačekaj malo.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5807 Napisano juče u 17:53 Drug član, 1701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Tedybear je napisao: Za drugi dan iz Bolzana preko Merana na Prato alla Stelvio. Spustis se u Bormio. ( I još sa te strane napad na Stelvio). Iz Bormia na SS300 i passo Gavia, zatim na SS42 i passo Tonale....pa nazad u Bolzano. Za osnovu.....ta tri dana dovoljno. ovo nam se gadja 1/1 ... bas sam tako i tim redom isplanirao juu , kakva sam pametnica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 982 Napisano juče u 18:26 (promenjeno) Zainteresovan, 283 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Najpre zlato (treče) na svetskom, onda putovanja.... Ja bih ovako: Od Bolzana na SS241 i Passo Costalunga. Stigneš u Vigo di Fassa, prema severu do Canazei. Na SS641 i Passo Fedaia izpod kralja Dolomita - Marmolade. Passo Giau (opet ili prvi put izpustiš), do Cortine D.A. E, tu sam i ja malo u dilemi.....gde i kako, ali cilj ti je Comeglians i Ovaro. Zašto?. Zbog Monte Zoncolan. Malo sa strane (nije ni u Dolomitima, nego su to Karnijske alpe), ali meni jedan od top. Druga varianta , preko severa, ti je brža, ali to ti je vožnja po magistrali. (za GTR 1400 naročito OK ). Ideš do Bressanone ( ili Brixen), Bruneck, San Candido, ulaziš u Austriju, Lienz, tražiš passo Monte Croce , i pravac Tolmezzo. Dakle mnogo brže, ali jedan pass. Eto, toliko. Neke od tih pasova, zapadnije, nisam vozio..ima bar 4, 5 godina. Falzarego, Zoncolan, Giau, Fedaia....prošle i predprošle godine. Izbegavaj vikende. lp Promenio juče u 18:30 član Tedybear 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 443 Napisano juče u 19:44 (promenjeno) Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan On 3/7/2025 at 11:34 AM, Darko Mihajlovic said: Sta mislis kratko ? Vreme ? Pa samo su prvi i zadnji dan napeti ,mada ni to nije nista strasno , Bg - Tolmezzo i Tolmezzo - Bg , 700 km.. Ostalo je od 250 - 300 km po danu , po navigaciji 4h,5h voznje dodaj jos dva sata na ovu satnicu po planini Promenio juče u 19:45 član Bratislav 1973 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...