Jump to content

Moto Zajednica

Motocikl ne sme na Nurburgring

Recommended Posts

• Ne silazi, 7539 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ovde godine a verovatno i narednih motocikli neće moći da se voze na Nurburgringu u formatu "tourist fahren".

Ko nije upoznat, "tourist fahren" nije trackday, već "turistička vožnja". Staza se tretira kao jednosmerni javni put. Što znači da možete voziti šta god. 

Ko prati Nurburgring, zna da se u jednom trenutku na na stazi sretne 911 Turbo koji juri vreme i Ford Fiesta npr. Zbog čega je bezbednost upitna a u svemu tome nalaze se i motocikli. Bilo je par ozbiljnih diskusija o bezbednosti generalno na ovoj stazi a automobilima koji jurcaju zajedno sa motociklima je tek posebna priča. Zato je doneta odluka da motocikli ne mogu biti deo te priče. 

• Tužan 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 894 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Koje razočarenje...

Pola godine u nazad mislim o tome kako bi ove sezone, ako se uklopim, otišao da je provozam i sad vidim ovo. :besan:

• Drug član, 1330 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Uvek ima mali ring pored njega.. moto gp.. ja ga vozio 😜.. Inace na velikom sam imao dosta puta prilike da vozim ali mi nije padalo na pamet da ulazim sa autima, autobusima i slično a i kažu mi drugari koji su vozili motor tamo da je jako klizavo i da ima dosta dzombi...tako da nema mesta tugovanju.. ima u okolini njega mnogo lepih staza gde moze da se vozi sa motorom  track day u komforu..

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori

Sve je kako si rekao, u kolima bude napeto a ne na motoru. Nisi spreman za tako brz i gust "saobracaj", ozbiljno tesku konfiguraciju puta i vecina je tu prvi put i vecina je dosla sa najvecom pamecu, idealno za problem 🤣

post-749-0-21375300-1470599428(1).thumb.jpg.de7515499c78595f24eb2e1b7b81a4db.jpg

Vozio auto pre skoro 10 god gore turist, ali motor nesto nisam imao zelju, stres bi debelo prevladao uzivanje.

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2001 postova
  • Motocikl: -
pre 37 minuta, Motorcyclist je napisao:

Meni je krivo kada je ova staza izbacena iz F1. Zasto? Skupo odrzavanje staze? 

Ne nego bezbednost.

Nije izbačena samo iz F1, već nema nikakvih takmičenja na njoj.

Sama staza je nebezbedna, u smislu da nema onih sigurnosnih proširenja za izletanje na kritičnim mestima, a praktično je nemoguće pokriti svih 20+ kilometara medicinskim i ostalim ekipama. Pogledaj malo o Laudinom udesu 1976-te, uporedi sa današnjim reakcijama hitnih ekipa, i biće sve jasno :)

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7539 postova
  • Motocikl: TDM 900
11 hours ago, SrdjanRadivojev said:

Sve je kako si rekao, u kolima bude napeto a ne na motoru. Nisi spreman za tako brz i gust "saobracaj", ozbiljno tesku konfiguraciju puta i vecina je tu prvi put i vecina je dosla sa najvecom pamecu, idealno za problem 🤣

post-749-0-21375300-1470599428(1).thumb.jpg.de7515499c78595f24eb2e1b7b81a4db.jpg

Vozio auto pre skoro 10 god gore turist, ali motor nesto nisam imao zelju, stres bi debelo prevladao uzivanje.

Kakvo iskustvo :) Ovo se pamti i prepričava. Kako bi bila fora da ode nas nekoliko u grupici, tipa PA, KO i SD table 🤣

• Haha 2

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori

Da ih sve naredjamo iza u kolonu, ko nekad sleper na ibarskoj 🤣

Salu na stranu svakome bih preporucio da poseti Ring, to je nesto van pameti, mi smo bili tamo 10ak dana, i to je bilo malo da skapiras cega sve ima i sta se sve desava okolo.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja