Kowalski 365 Napisano Maj 16 (promenjeno) Doživotno lud i zbunjen !, 245 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 4. 2025. at 15:42, ZEMZEM je napisao: Gde ima da se kupi ova jakna, sviđa mi se. Ima kod mene(slična ovoj) ...a i bolja,mnogo bolja nego ova....Ako te zanima zovi... https://www.kupujemprodajem.com/motocikli-oprema-i-delovi/odeca/alpinestar-velparaiso-turing-vel-xl/oglas/180425467?filterId=6345475186 Promenio Maj 16 član Kowalski 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6660 Napisano Maj 16 Enduraš, 6507 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A ako ne vozi bmw ? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3061 Napisano Maj 16 ODUSTO OD DIJETE, 2833 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan @Kowalski hvala na ponudi , ne odgovara mi jer je brendirana, hoću crnu boju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Z00M 4 Napisano Maj 16 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beogradi Motocikl: zoljica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, dejanmaksimovic37 je napisao: @ZooM Nije mi jasno samo da li se u slučaju kiše jakna nosi ovako, ili se postava za kišu prebacuje preko, kao kišno odelo? Sent from my SM-S928B using Tapatalk Postava je kišna, ne ide preko neko iznutra. U pravu je potrošeni roker, unutrašnji deo, odnosno postava ne dozvoljava da voda sa spoljašnog dela natopi postavu i budete mokri. Sa postavom za kišu, odlično greje, ima i zimski kao prsluk. Meni služi za ispod 10 stepeni sa tom postavom. Ispod imam duks (prevruće je) ili kratku majcu(bude mi hladno). Postovao sam tu jaknu i lone kao odgovor na preskupu alpinestars, koja takođe, ima gomile mana ako se koristi za sve sezone. Nikada ne bih gledao da uzmem opremu za sve sezone, ali kada bih uzimao za sve sezone, uzeo bih ovako nešto.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Z00M 4 Napisano Maj 16 (promenjeno) U prolazu, 3 postova Lokacija: Beogradi Motocikl: zoljica Prijavi odgovor kao problematičan Fazon je u tim lufterima. SKineš levu SISU i desnu SISU. Komplet leđa skineš i ispod je mreža, a neki to zovu i mesh. Zakopčano je baš da ne može ni kap da prođe + ima kišna postava + babin prusluk... Kada je sve zakopčano, ni monsunske kiše ne probijaju, čak i bez postave. U gradu je otkopčana jakna odlična tj lufteri. Sa postavom za kišu je vruće. Preko 60 km/h je odlična i sa postavom za kišu, ako su lufteri otkopčani. Ja je koristim kao toplu jaknu sa postavom ( u duksu mi je vruće, a u kratkoj majici mi je hladno). Promenio Maj 16 član Z00M Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 365 Napisano Maj 17 Doživotno lud i zbunjen !, 245 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, aca-pn je napisao: A ako ne vozi bmw ? Vrlo jednostave......prišivke brenda se skinu i onda imamo ...osnovnu verziju(čitaj ORGINAL) AlpineStar Velparaiso NE Brendiranu SVE sezone jaknu ...Eto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 365 Napisano Maj 17 (promenjeno) Doživotno lud i zbunjen !, 245 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, ZEMZEM je napisao: @Kowalski hvala na ponudi , ne odgovara mi jer je brendirana, hoću crnu boju No problem,al već sam napisao aca-pnu odgovor i na tvoj i na njegov koment.,pa da se ne ponavljam..... Promenio Maj 17 član Kowalski greška u pisanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4606 Napisano Maj 25 motoras, 2553 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 5. 2025. at 0:19, Z00M je napisao: Postava je kišna, ne ide preko neko iznutra. U pravu je "potrošeni roker" ... E jebi ga sad, slatko se nasmejah... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 858 Napisano Maj 25 (promenjeno) Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i par mojih zapažanja. Kada sam počeo da vozim, 2016, kupio sam A-PRO GENIUS turing jaknu sa termo postavom koja me je služila do sada, uz par krpljenja i menjanja čičkova na rukavima i vratu. Ali odslužila je svoje i morala je u penziju. Kupljena je kao veoma povoljna opcija. To mi je bila prva jakna i nisam imao sa čim da je uporedim. Vozio sam je na temepraturama od 2-3 (samo par puta), pa do nekih 25-30 (nisam imao drugu opciju). Za letnje vožnje sam kasnije kupio SEVENTY DEGREES meš jaknu koja je u kombinaciji sa kabanicom/vindjaknom koja je uvek u koferu dosta dobra opcija za letnje vožnje od 15 stepeni pa na gore. Vozio sam je prošlo leto po Bosni i CG, na 40+ stepeni. Ove godine sam na sajmu kupio REVIT SAND 4 H2O na lepom popustu jer je izašla nova verzija, SAND 5. Od kad sam je uzeo prešao sam oko 1500km i mogu da kažem da nije baš dobra za temperature ispod 8-10 stepeni. Nosio sam je sa termo postavom, bez kišne postave koja bi verovatno malo popravila situaciju. Osećam da hladnoća ulazi na glavni rajsferšlus. Stara turing jakna A-pro Genius je def bila bolja za malo hladnije vreme, jer je imala preklop preko rajf., i na taj način potpuno zatvarala pristup hladnom vazduhu. Takođe je bila i malo duža i bolje štitila donji deo leđa. Dosta čudan izbor kod REVIT-a je da kišna postava ne ide preko jakne, već ispod jakne. Iskr, mislim da je to potpuno besmisleno, a koliko vidim to postaje trend i kod drugih proizvođača. Svakako nemam nameru da je koristim, već ću radije da oblačim kabanicu preko jakne. Ali, postoji značajna razlika u kvalitetu rajsferšlusa, kopči, luftera, sistema za kačenje postave u korist REVIT-a, što je i za očekivati jer uopšte nisu u istom cenovnom rangu. Ne znam još kako će se ponašati po vrućinama. Još jedna bitna razlika je što kragna ove jakne nije naslonjena na jabučicu grla i ne smeta kad okrećem glavu. Lufteri na sebi imaju kanapče koje omogućava da se u vožnji lagano rukavicama otvaraju i zatvaraju po potrebi. Mišljenja sam da ove malo skuplje jakne moraju da dolaze sa protektorom za leđa, a ne da moram da ga dokupljujem, što je trošak od još par hiljada. Promenio Maj 25 član Sveti Atila 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1998 Napisano Maj 28 Drug član, 1510 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i par mojih zapažanja. Kada sam počeo da vozim, 2016, kupio sam A-PRO GENIUS turing jaknu sa termo postavom koja me je služila do sada, uz par krpljenja i menjanja čičkova na rukavima i vratu. Ali odslužila je svoje i morala je u penziju. Kupljena je kao veoma povoljna opcija. To mi je bila prva jakna i nisam imao sa čim da je uporedim. Vozio sam je na temepraturama od 2-3 (samo par puta), pa do nekih 25-30 (nisam imao drugu opciju). Za letnje vožnje sam kasnije kupio SEVENTY DEGREES meš jaknu koja je u kombinaciji sa kabanicom/vindjaknom koja je uvek u koferu dosta dobra opcija za letnje vožnje od 15 stepeni pa na gore. Vozio sam je prošlo leto po Bosni i CG, na 40+ stepeni. Ove godine sam na sajmu kupio REVIT SAND 4 H2O na lepom popustu jer je izašla nova verzija, SAND 5. Od kad sam je uzeo prešao sam oko 1500km i mogu da kažem da nije baš dobra za temperature ispod 8-10 stepeni. Nosio sam je sa termo postavom, bez kišne postave koja bi verovatno malo popravila situaciju. Osećam da hladnoća ulazi na glavni rajsferšlus. Stara turing jakna A-pro Genius je def bila bolja za malo hladnije vreme, jer je imala preklop preko rajf., i na taj način potpuno zatvarala pristup hladnom vazduhu. Takođe je bila i malo duža i bolje štitila donji deo leđa. Dosta čudan izbor kod REVIT-a je da kišna postava ne ide preko jakne, već ispod jakne. Iskr, mislim da je to potpuno besmisleno, a koliko vidim to postaje trend i kod drugih proizvođača. Svakako nemam nameru da je koristim, već ću radije da oblačim kabanicu preko jakne. Ali, postoji značajna razlika u kvalitetu rajsferšlusa, kopči, luftera, sistema za kačenje postave u korist REVIT-a, što je i za očekivati jer uopšte nisu u istom cenovnom rangu. Ne znam još kako će se ponašati po vrućinama. Još jedna bitna razlika je što kragna ove jakne nije naslonjena na jabučicu grla i ne smeta kad okrećem glavu. Lufteri na sebi imaju kanapče koje omogućava da se u vožnji lagano rukavicama otvaraju i zatvaraju po potrebi. Mišljenja sam da ove malo skuplje jakne moraju da dolaze sa protektorom za leđa, a ne da moram da ga dokupljujem, što je trošak od još par hiljada.Hladno ti je bilo jer nisi nosio kišnu postavu, skroz druga priča je sa njom.Imam Revit Sand 3 i na 3-4 stepena mi nije hladno ali samo kada je kompletna sa svim postavama. Nigde ne produvava hladnoća, tome i služi taj tanak sloj pored toga što zaštiti od kiše.Inače loša je za temperature preko 25 stepeni, za to koristim mesh odelo.Mislim može i sa Sand da se vozi po većim temperaturama ali nije prijatno kao u mesh odelu.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...