hitman 355 Napisano Februar 9, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Par toplih dana i nekoliko desetina debila na ulicama .. Juche u srpskih wladara ekipa njih 4 na zujkama sa swe cicama, nemaju zajedno 25 godina kroz crwena oooopushteno .. Prekjuce isto na swe strane kroz crvena, na swe strane bez kaciga .. tuga :-\ Poenta je .. Pazite kad prolazite na zeleno .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Februar 9, 2009 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Ista stvar i ovde..al` jedino mene i devojku gledaju kao budala sa kacigama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Februar 9, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bi da postoje velike kazne za nenosenje kaciga, kao "preko", koje idu dotle da ti oduzmu i motor!!! I za suvozaca, odn. suvozacicu MORAS da imas kacigu, jer si direktno odgovoran za njen zivot. Vazno je da devojka i ti budete zasticeni, a ovi ludaci bez kaciga, neka ih Bog cuva, kada ne umeju sami. Obrati paznju, kada bude neki skup motorista preko leta, na laktove istih......svaki peti ima odrane (zarasle) laktove. Mislis da bi bili tu da nisu imali kacigu???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Takodje ne volim da vidim slicne situacije.Ali npr,vozio sam drugarice,devojke bez kacige (one je nisu nosile) i to jer nisu htele.Znaci skidam je sa glave ali nece da kvare frizuru,glupo im... itd.Ali one hoce silno da se provozaju.Skuter znam da vozim bez kacige jer s njim idem do prodavnice i tako mada ipak u proseku vise stavljam kacigu nego sto ne.GPZ nikad nisam vozio bez kacige ili se bar ne secam. I nikako ne kontam te price kao kupi devojci kacigu bla bla ??? wtf?Odakle meni 200 evra da ja kupim kacigu za suvozaca?Kao prvo nemam stalnog suvozaca (uglavnom je to neko u prolazu i ko zeli,eto da se provoza).Ok hoces,tvoja stvar sto nemas kacigu. Drugo je pricati to ko ima zenu,dete ili slicno.Naravno da ces kupiti jos 1 kacigu ali ovo sa devojkama je druga stvar.Ako imas kinte kupuj Da ti napomenem da ti odgovaraš za bezbednost tvog saputnika i ti plaćaš kaznu ako je on bez kacige. Kaciga od 200 eura za suvozača ??? pa ne mora baš ta od 200 eura, može da se nadje neka polovna i za 30-50 eura i sasvim će lepo odraditi posao, ali ako se padne bez kacige to onda nema cenu. A to neće da se voze sa kacigom, onda im lepo kažeš da se samo zatrče u udare glavom u zid da vide kako je to i da razmisle kako bi im bilo da padnu sa motora pri brzini od 80km/h bez kacige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je tacno razlika koga vozis ako padne i razbije lobanju o ivicnjak, a ti, posto si savestan i nosis kacigu, prodjes bez povrede? Kad primis bilo koga na motor, on je tvoja odgovornost, tako da ti je filozofija "ako oni hoce, onda ok", blago receno.... bezveze. Osim sto si, naravno, i krivicno odgovoran ako ti neko pogine na motoru, bez kacige. Bolje skini svoju kacigu i daj onome koga vozis, mada je i to glupiranje, ali ja bih tako uradio da bas neko mora da se preveze po svaku cenu. Naravno, mozda ja gresim, a ti si u pravu, tako da, nema ljutnje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Ti izgleda ništa ne razumeš šta pokušava da ti se objasni. Nije stvar u tome šta tebe dotiče ili ne ako ti neko pogine na motoru zato što se vozio bez kacige sa tobom, šta ćeš ti da kažeš njegovim roditeljima da se tebe to ne dotiče jer je on sam hteo da se vozi ??? . Ti si odgovoran za svakog koga voziš i ti govoriš NE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 9, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=12427.msg432016#msg432016 izgleda da niko nije čitao. Vec sam pomenuo da sam nudio kacigu ali ne vredi.Razumem ja vas,ali ta me odgovornost ne dotice mnogo stvarno.Ja sam dovoljno odgovoran kako vozim i sto sam ljubazan da povezem a to sto oni nisu razumni- *ebiga.Ja nikome ne skacem na motor da se provozam pa i sa kacigom Zipa da te ta odgovornost ne odvali u vugla malo teže i jače od samog pada. Ne daj bože da neko nastrada sa tvog motora, setićeš se svakog slova odavde. Džabe si ti i svi mi odgovorni kako MI vozimo kad oko nas ima NJIH koji ne moraju biti odgovorni a tebi se piše K na dosijeu (K je oznaka za krivicu). Lepo je što si nudio kacigu, tako i treba. Ako je zura važnija od glave, onda je ne mećeš na motor nego smuvaš i kresneš neku pametniju. To što ONI nisu razumni pa skaču na motor bez kacige, TEBE ne pere od odgovornosti. Ali kao što sam napisao u prethodnom postu, džaba mi krečimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 9, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Uze mi Dr.Bane reč iz usta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Februar 9, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan I samo jedno da se razume-NIKAKO NISAM ZA NENOSENJE KACIGE. (mozda neko slucajno pomisli pa cisto da napomenem) Stojim iza svog 1. posta *ebiga... I znam o cemu pricate pricaju o tome, da ako ti vozis nekoga i ne daj boze(pupupu, daleko bilo) padnes i taj suvozac izgine zbog toga sto nije imao kacigu.sto je hteo samo da ga odbacis 200-300 metara, kao nije frka blizu je to, takve stvari se ne mogu meni desiti. i onda kasnije moras da zivis sa time da je izginuo na tvom motoru i da si ti kriv sto si mu dao da sedne na motor bez kacige... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Februar 9, 2009 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nova sezona,i opet ista prica"KACIGA",svako o svojoj glavi misli...... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam imao udes, imao sam suvozaca iza sebe BEZ KACIGE! Jedinu povredu koju je suvozac imao je velika rasekotina na glavi, i jak potres mozga. Malo je falilo, to mi je bila opomena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Nekim ljudima je lakše uterati u dupe nego u glavu, ali ko što neko još pre reče prirodna selekcija rešava problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 736 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Nekim ljudima je lakše uterati u dupe nego u glavu, ali ko što neko još pre reče prirodna selekcija rešava problem Lepo receno Kod mene na motor nema penjanja bez kacige, a na price jesi lud na vrucini da nosis to sve me bas zabole jer znam kako je vruce gore u paklu, pa bih taj susret da pomerim, a sto Hitman kaze pazite ljudi kad prolazite na zeleno sam uvideo od kad vozim maotor da sam zestoko ugrozen i na svakoj raskrsnici otvaram cetvoro ociju da bih predupredio da mi neko ne oduzme i prednost i zivot . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Februar 9, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nova sezona,i opet ista prica"KACIGA",svako o svojoj glavi misli...... ;D Poenta owe teme nije akcentowana na ne nosenju kacige .. Takwih tema zaista ima milion. Owde je poenta upozorenja, jer ljudi prolaze kroz crwena kao da ne postoje .. Hteo sam samo da kazem da pazite kad prolazite na zeleno i to je to .. Ne daj boze da neko prodje na zeleno i pokupi neke qlowe na motoru bez kaciga koji su proshli na crweno kao da su oslobodili u owom slucaju Beograd .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Uh druze Hitman... Ja sam pomislio da si ti...i Obodin... :o Inace, sinoc u Temerinu sleper presao glavni put kroz crveno. Kio sam iza na nekih 100 metara u kolima, i video samo stop svetlo na trenutak. Srecom, pa niko neije naisao. Verovatno je zurio negde :-\ :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14715 Napisano Februar 10, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan motor bez kacige ne ide, ko hoce vetar u kosi neka kupi kabriolet, suvozac nece kacigu? lakse mi je da onda on/ona ide peske nego ja na robiju. ti sto izgaraju za samo jednim krugom na motoru obicno sa motorima imaju veze ko ja sa dresiranjem lavova (video u cirkusu al nisam probao). oni i obaraju motor i vozaca. neka kupe sebi motor pa neka se voze kako im je volja. na mom motoru moja pravila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 10, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno zasto uopste voze motor bez kacige. Meni na skuteru vec poslje 60km/h vjetar toliko siba po licu da moram da zmurim, a da ne pominjem prasinu koju auta ispred mene dizu i bacaju mi je u lice. Meni je mnoooogo komotnije pod kacigom. A sto se kazne tice ja bi to ukinuo, neces da nosis kacigu, tvoja stvar, nece te bit za par dana svejedno. Ako motorista koji je ucestvovao u sudaru nije nosio kacigu, to bi mu bila otezavajuca okolnost jer je vozio u uslovima smanjene vidljivosti. Pa ti vozi bez kacige, vidicemo dokle ces. Suvozaci koji se voze duze od 100m sa mnom nose kacigu, cesto sam cuo pitanje "jel moram da nosim kacigu?", sestri sam odgovarao "moras", a ostalima "tvoja je glava, sto se mene tice nemoras". Svi su je poslje tog komentara stavljali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Februar 10, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan kako god bilo i na zeleno se mora usporiti ili cak stati da bi onaj ludak mogao da prodje kroz crveno.Idem ja pre neki dan biciklom i vidim polako se pali zuto svetlo na semaforu a ispred mene marsovac u plavom neki pocetnik,onako sav vazan plai rotaciju jer ga mrzi da ceka zeleno.Mislim sta reci za ovaj postupak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Februar 10, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo shto vi pishete , ja nosim kacigu i na skuteru i na R-u , ali kazna po meni treba da se ukine , tipichan primer je amerika samo u 14 od 52 drzave je kaciga obavezna http://www.iihs.org/laws/HelmetUseCurrent.aspx isto vazi i za pojas u kolima , vrlo je jednastavno moje objashnjenje , izbor vozacha je da li ce da se zashtiti ili ne , suvozach nemora da se popne na motor ako ne zeli ... uostalom to shto i naterash nekog da stavi kacigu na glavu ne znachi da ce on biti u bermudama bez majce ... poenta nisu kazne vec edukacija p.s. mozete da se ljutite shto je moj stav drugachiji, ja svima preporuchujem da nose kacigu i to full face mislim da one noshe i open face nichemu ne sluze osim da nemate pandura za vratom ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14715 Napisano Februar 10, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan da to lepo funkcionise u USA, ali oni imaju drugaciji sistem zdravstvenog osiguranja, kad se tamo skrljas pa nemas para za bolnicu ili uplacenu premiju osiguranja ostave te da crknes. ovde kod nas si na teretu drzave u tom slucaju pa samim tim drzava zakonima o bezbednosti saobracaja stiti i sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 5 Napisano Februar 11, 2009 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Na moj motor suvozac bez kacige nece sesti nikada, cak ni ja ne sedam na motor bez kacige (osim slucaja kada idem ulicu nize do komsije ali tada lagano prva jer ni motor nije zagrejan). Zastita mi je na prvom mestu prisedanju na motor, na 40 stepeni sam nosio jaknu jer ne smes da se opustis i mislis da ako je toplo da ti ne treba zastita. a video sam dvojcu idiota u subotu na nekom R-u kako divljaju kod arene auto putem a obojca bez kacige, nikako mi nije bilo jasno sta on vidi preko 80kmh i to na temperaturi od 15 stepeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Februar 11, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Suvozac na moj motor bez kacige NIKAD. Ja na neciji motor, kao suzovac bez kacige NIKAD. KRAJ PRICE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...