Jump to content

Moto Zajednica

cudno ponasanje tomosa a3

Recommended Posts

• U prolazu, 29 postova
Upravo sada, mradomir je napisao:

Kod tebe može biti u problemu onaj ispod magneta. Taj zna da vuče falš vazduh. Kako se proverava nemam pojma, ali nije skup i lako se menja.

hmmm, moguce. znam da nisu skupi, promenicu i njih ako je to problem. msm za kompresiju sam i predpostavljao da nije dobra bas, ali za ovo nisam znao hvala :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 29 postova

setio sam se necega, moguce da je povezano sa ovim, kada sam kupio motor, pokusao sam da ga upalim a stari karburator je prelivao i kapljalo je na strani gde je vazduh a i negde odakle nisam znao odakle ide, cak gde je paljenje da nije mozda to dokaz da su semerinzi ?

• U prolazu, 29 postova
pre 1 minut, mradomir je napisao:

Pa ako si nalio unutra par deci goriva moguće je 🤔

desavalo se to kada je stari karburator prelivao, sad nisam siguran da je to tad nastao problem bilo je to i pre sigurno.

• U prolazu, 29 postova

ono sto sam zaboravio da kazem jeste da taj tomos ja nisam vozio pre, ja sam ga kupio za male pare da bih ga sredio generalno je u dobrom stanju samo ovo da resim i ima da bude top xd tako da ja nzm ko je kako i kada menjao delove.znam samo sta sam ja menjao xd

• Drug član, 589 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Kad je ta situacija, ja preporučujem svakome da tera kod majstora. Mnogo je tu sitnica, koje su nezgodne ako ne znaš. Posle, kad ga majstor upali, ti možeš sitnice da sređuješ kako se pojave.

• U prolazu, 29 postova
pre 5 minuta, maza1 je napisao:

Kad je ta situacija, ja preporučujem svakome da tera kod majstora. Mnogo je tu sitnica, koje su nezgodne ako ne znaš. Posle, kad ga majstor upali, ti možeš sitnice da sređuješ kako se pojave.

to jeste resenje, ali ja hocu da ga sam sredim a i da naucim sto ne znam. ovo je i projekat za zimu xd sa namerom sam ga i kupio da ga sredim ja, mogao sam da kupim neki drugi tomos koji vec radi i sve je ok, ali nije zabavno :D

• U prolazu, 29 postova

sto se semeringa tice, gledao sam pise 17 35 7 2 e sad nasao sam ima da se kupi isto sve oznake samo nema ovo 2 na kraju jel to bitno ? nzm realno nisam menjao to pre pa nzm xd

e da pricaju ljudi po netu da ima razlike oko semeringa a gde god trazim da kupim samo se jedan prodaje sa tom oznakom tj jedan taj model, o cemu se radi, zna li neko ?

Promenio član sytomos

• Drug član, 589 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Semeringa imaš različit dizajna, a u istoj dimenziji. Traži u prodavnici za motocikle, i verovatno će biti ok. Ta broj 2 možda označava duplu zaptivku, nisam siguran.

• U prolazu, 29 postova

pozdrav svima ! narucio sam delove i sve zamenio, upalio je ali imam problem sa tajmingom, nikako ne mogu da ga ustelujem kako treba, radio je jednom danas i onda sam hteo da jos malo sredim tajming jer sam mislio da mora jos malo, i onda sam izgubio stelovanje.

• U prolazu, 29 postova

platine bacaju struju ali treba ploca da se pomera napred nazad, pokusavao sam sve ali ne mogu da nadjem pravo mesto neki savet ?

Promenio član sytomos

• Ne silazi, 2175 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Odviješ svećicu,nađeš duži štapić,po mogućstvu platičan,uguraš da dotakne klip,i polagano okrećeš magnet dok klip ne dođe u gornju mrtvu tačku(to moraš lagano da vagaš na magnetu da otprilike vidiš gde je)nađeš stari žilet,i umetneš između pipaka platina,i preko šrafa koji drži platinu šteluješ zazor.Žilet bi trebao da ide napred nazad osrednje teško.Žilet sam ti predložio,računajući da nemaš špijune(nekeda smo tako štelovali zazor).Sve ovo važi,kada si predhodno fiksirao celu ploču da ne mrda.

• U prolazu, 29 postova
pre 1 minut, Žaksi je napisao:

Odviješ svećicu,nađeš duži štapić,po mogućstvu platičan,uguraš da dotakne klip,i polagano okrećeš magnet dok klip ne dođe u gornju mrtvu tačku(to moraš lagano da vagaš na magnetu da otprilike vidiš gde je)nađeš stari žilet,i umetneš između pipaka platina,i preko šrafa koji drži platinu šteluješ zazor.Žilet bi trebao da ide napred nazad osrednje teško.Žilet sam ti predložio,računajući da nemaš špijune(nekeda smo tako štelovali zazor).Sve ovo važi,kada si predhodno fiksirao celu ploču da ne mrda.

hvala na odgovoru, mogu to ziletom nije problem samo pozicija ploce da li je bitna ? cuo sam da jeste ali niko ne ume da objasni detaljnije, nisam stelovao to nikad ovo mi je prvi put da radim sa paljenjem sa platinama. 

• Ne silazi, 2175 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Pa bitno je,mada ploča nema mnogo prostora za štelovanje.Probaj da gornji i donji namotaji budu u ravni sa podlogom(kada se pogleda da nisu zakrenuti ni u jednu stranu)vrati magnet,stegni pa pojuri zazor.Ja sam svojevremeno proveravao varnicu tako,što skinem kapu svećice,klještima držim kabl na cilindru i kurblam i gledam varnicu i polagano odbijam kabl.Što je razdaljina veća,a imaš varnicu onda probaj sa paljenjem.

• U prolazu, 29 postova
pre 3 minuta, Žaksi je napisao:

Pa bitno je,mada ploča nema mnogo prostora za štelovanje.Probaj da gornji i donji namotaji budu u ravni sa podlogom(kada se pogleda da nisu zakrenuti ni u jednu stranu)vrati magnet,stegni pa pojuri zazor.Ja sam svojevremeno proveravao varnicu tako,što skinem kapu svećice,klještima držim kabl na cilindru i kurblam i gledam varnicu i polagano odbijam kabl.Što je razdaljina veća,a imaš varnicu onda probaj sa paljenjem.

cuo sam da treba da bude na sredinu, tj sraf (3 srafa zapravo sto drze plocu ) da bude na sredini onogprostora ni gore ni dole e sad ako je takoonda je dobro ako ne onda nzm xdd jer kupio sam sa napomenom da je taj klinac menjao paljenje ali nije nastelovao pa nisam ni ja xd

Promenio član sytomos

• 8-bit, 1893 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Prvo šteluješ maksimalni zazor platine. Treba da bude oko 0.4mm.

Tek onda pomeraš ploču tako da platne otvaraju na 2mm pre gornje mrtve tačke. Izvadiš svećicu, gurneš šrafciger kroz rupu i vrtiš magnet.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 29 postova
pre 6 minuta, mradomir je napisao:

Prvo šteluješ maksimalni zazor platine. Treba da bude oko 0.4mm.

Tek onda pomeraš ploču tako da platne otvaraju na 2mm pre gornje mrtve tačke. Izvadiš svećicu, gurneš šrafciger kroz rupu i vrtiš magnet.

uradio sam sve to i ne radi e sad nisam pravio zazor od 0.4mm verovatno je bio dosta veci da li je to problem ? i da li treba platine na pred paljenju da tek pocn uda se otvaraju ili da budu zatvorene pa da se otvore na gmt ?

• 8-bit, 1893 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Ne bi smeo da bude dosta veći.

0.3 - 0.5 ne verujem da bi pravilo razliku.

Na 2mm pre GMT treba da krenu da se razdvajaju, tek-tek.

Koliko se sećam ja sam to vizuelno šacovao.

Sada bih to verovatno merio tako što po malo pomeram magnet i merim unimerom na pištalicu. Kad prestane da pišti platine su otvorene - tako nekako.

• Podržavam 1

• U prolazu, 29 postova
pre 30 minuta, mradomir je napisao:

Sada bih to verovatno merio tako što po malo pomeram magnet i merim unimerom na pištalicu. Kad prestane da pišti platine su otvorene - tako nekako.

dobra ideja, probacu tako sutra pa cu videti ako upali. danas kada sam onako nasumicno stelovao upalio je ali posle sam nesto cackao i pomerim to i sad moram lepo da ustelujem, sad kad sam probao samo kad kad jednom kao stroke ima i tjt.

• Ne silazi, 4931 postova
hvala na odgovoru, mogu to ziletom nije problem samo pozicija ploce da li je bitna ? cuo sam da jeste ali niko ne ume da objasni detaljnije, nisam stelovao to nikad ovo mi je prvi put da radim sa paljenjem sa platinama. 
Ко каже да не уме? А ти, умеш ли да објасниш зашто сматраш "да је требало још мало"?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Зазор платине и те како игра улогу, поготову од 0,3 до 0,5.

setio sam se necega, moguce da je povezano sa ovim, kada sam kupio motor, pokusao sam da ga upalim a stari karburator je prelivao i kapljalo je na strani gde je vazduh a i negde odakle nisam znao odakle ide, cak gde je paljenje da nije mozda to dokaz da su semerinzi ?
Испод карбуратора у кадици блокова има рупица за дренажу која излази код предњег ланчаника, отаде долази гориво које протиче из неисправног карбуратора.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja