Jump to content

Moto Zajednica

Vraća se Suzuki GSX-R1000

Recommended Posts

• Ne silazi, 5081 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Iako je ova tema možda prigodnija delu foruma za sportske motocikle, ostavljam je privremeno ovde, a moderatori neka je prebace ako smatraju da je ipak prikladnije da bude tamo.

Elem, lepa vest je da se GSX-R1000 vraća na tržište Evrope, ali ono što možda neke neće obradovati je da će GSX-R1000 biti homologovan kao "Track only", što znači da neće moći da se vozi na ulici. GSX-R1000 se prodaje širom sveta, osim u Evropi i Japanu gde su stroi EURO5+ standardni potisnuli mnoge sportske motocikle. Srećom Suzuki je uvideo da je vožnja na stazi popularna i da ima potencijala da vrati GSX-R1000 makar za stazu. 

Dobra vest je i da će biti jeftiniji od trenutne konkurencije, a za trackday vozače je više nego konkurentan. Za sada je informacija da će stići krajem ove godine.

BJBIKERS.COM

Međutim, od 2022. godine povučen je iz prodaje za tržište Evrope i Japana, ali prema najnovijim glasinama Suzuki GSX-R1000 se vraća!

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Najavljeno je da se GSX-R 1000 vraća, a u toku prošle nedelje Suzuki je napokon i predstavio novi GSX-R 1000. Nemojte da vas brine što ima manje snage u odnosu na poslednju generaciju. Agregat je skroz redizajniran i zadovoljava EURO5+ emisioni standard.

Takoreći agregat je dobra osnova za stazu, jer uz malo truda cenim da bez problema može da izbaci 10% više snage. 

Elektronika je druga stvar koja je dobila unapređenja, a izgled je treća stavka na spisku promena.

BJBIKERS.COM

Suzuki GSX-R1000 najpoželjniji motocikl iz klase sportskih motocikala velike radne zapremine, konačno se vratio!

Prvi primerci trebalo bi da stignu u maju naredne godine. Za sad cena još nije poznata. Prema prvim informacijama ne bi trebalo da pređe 20.000 EUR

• Sviđa mi se 4

• Integrisan, 6373 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Pokusao sam otvoriti temu prosle nedelje cim je predstavljen al valjda me odjebali admini.

Inace razocaranje za mene. Ocekivao neki bum za 40 godina  kad ono prc.

Nece biti konkurent evropljanima, mozda ako bude ispod 20.000e mozda ce se prodavati. 

Izgled meh, Temu krilca, LCD ekran iako imaju TFT na novijim motorima, manje snage.

Jedino ce ga povoljna cena izvuci. Ne vidim drugacije da ga neki zaljubljenik u R motore kupi umesto konkurencije.

Promenio član Motorcyclist

Vidi, za TD vozače koji hoće izdržljivu i solidno sposobnu litru, ako bude cena 18.000 - 19.000 EUR to je to. Unapredili elektroniku, sa drugim izduvom i par prepravki eto ga na oko 205 - 210 KS što je i više nego dovoljno.

Očekivao sam i ja da će još nešto čačnuti, ali dobro je i ovo. Neka se vratila neka sportska litra koja ne košta 25.000+ EUR.

Do GSX-R je jedini razuman motor bila RSV4 za oko 20.000 EUR koja je konkurenta, nije problematična, a uz to se uz malo para solidno poboljša.

• Sviđa mi se 1

Pre 1 sat, Motorcyclist je napisao:

Pokusao sam otvoriti temu prosle nedelje cim je predstavljen al valjda me odjebali admini.

Inace razocaranje za mene. Ocekivao neki bum za 40 godina  kad ono prc.

Nece biti konkurent evropljanima, mozda ako bude ispod 20.000e mozda ce se prodavati. 

Izgled meh, Temu krilca, LCD ekran iako imaju TFT na novijim motorima, manje snage.

Jedino ce ga povoljna cena izvuci. Ne vidim drugacije da ga neki zaljubljenik u R motore kupi umesto konkurencije.

Možda zbog toga što postoji ova tema za GSX-R. Doduše nespretno sam napisao naslov, nisam stavio godinuj jer u tom momentu nisam znao kad će tačno i za koju godinu biti predstavljen.

Sad ima osnova da se tema prebaci u sportske motocikle i da se koriguje naslov u GSX-R1000 2026., ukoliko neko od admina vidi.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja