Jump to content

Moto Zajednica

Tunis i Alzir

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502X, Benelli TRk 702x

Pozdrav, planiram sledece godine za godisnji da vozim ove dve zemlje, pa mi trebaju informacije sta je potrebno od papira da bi se vozilo kroz te zemlje, da li treba nesto posebno za motor. 
Ove godine sam vozio ovu trasu pa ako neko planira na put ovom linijom, slobodno neka pita ako ga nesto zanima.

image.thumb.png.22eb1a8cca8a2c77be4f9cbc0b5c8c2a.png

• Sviđa mi se 3
  • Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 695 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Tura o kojoj maštam Sicilija + Tunis. Pošto zbog male dece nije realno da vozim u narednih par godina nisam detaljno razrađivao, ali jesam solidno analizirao.

Dobra stvar je što za motor ne treba karnet, loša stvar je što od prošle godine mora viza. Košta 75 evra, od papira treba klasika rezervacija smeštaja i karata, 2 slike i popunjavanje formulara. Ono što nije klasika čeka se 15-20 dana. Za motor ti treba sigurno zeleni karton i mislim prevod saobraćajne na francuski jezik, ovo će već neko bolje znati. Trajekt iz Italije u sezoni ide 2 puta nedeljno. Obavezno ranije rezervisati, sada svakako mora i zbog vize. Kašnjenja nisu retka, jako retko može i da se desi da se odloži polazak tipa neki kvar na brodu ili loši vremenski uslovi, tako da ne treba knapirati odmor u dan.

Imaš i putopise bilo je par kolega, pa će ti sigurno značiti. Za Alžir ne znam ništa, niti znam da je bilo ko sa foruma išao tamo motorom u skorije vreme.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 30 postova
On 12/29/2024 at 8:32 AM, maza1 said:

Uuu, sve ti jbm, kakva ruta. Svaka čast!

Hvala, 30 dana, ali vredelo je, imao sam srece pa samo 2 dana je kisa bila, ako ikada budes hteo ovu rutu slobodno pitaj za savete.

• Hvala 1

• U prolazu, 30 postova
On 12/29/2024 at 11:17 AM, max80 said:

Tura o kojoj maštam Sicilija + Tunis. Pošto zbog male dece nije realno da vozim u narednih par godina nisam detaljno razrađivao, ali jesam solidno analizirao.

Dobra stvar je što za motor ne treba karnet, loša stvar je što od prošle godine mora viza. Košta 75 evra, od papira treba klasika rezervacija smeštaja i karata, 2 slike i popunjavanje formulara. Ono što nije klasika čeka se 15-20 dana. Za motor ti treba sigurno zeleni karton i mislim prevod saobraćajne na francuski jezik, ovo će već neko bolje znati. Trajekt iz Italije u sezoni ide 2 puta nedeljno. Obavezno ranije rezervisati, sada svakako mora i zbog vize. Kašnjenja nisu retka, jako retko može i da se desi da se odloži polazak tipa neki kvar na brodu ili loši vremenski uslovi, tako da ne treba knapirati odmor u dan.

Imaš i putopise bilo je par kolega, pa će ti sigurno značiti. Za Alžir ne znam ništa, niti znam da je bilo ko sa foruma išao tamo motorom u skorije vreme.

Ja sam hteo da vozim preko Turske do Egipta ali ova situacija u Izraelu sve pokvarila, gledao sam par videa i citao putopise ali nigde da neko spomene sta treba od papira. Hvala ti na infomarmacijama, pokusao sam da dodjem do info od ambasade ali me ignorisu.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja