Jump to content

Moto Zajednica

Guzzi V35 Florida vs Falcone 500cm

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: Shadow 750 ACE, AFRICA XRV RD07

koji je po vama bolji motor Florida V35 (na prvoj slici) ili Falcone 5oocm (druga slika), oba su custom varijante,

Za koji bi ste se rađe odlučili (da morate :D), i što bi presudilo?

post-567-12879019214006_thumb.jpg

post-567-1287901921427_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 701 postova
  • Motocikl: zx6r

Meni po izgledu prvi motor. Ne svidja mi se ova rupa oko motora (kod drugog) a i zadnje sediste izgleda kao klupica ispred neke vojvodjanske seoske kuce-totalno nemastovito.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

V-35 definitivno. Vibracije na ovom dole lubeničaru od 500ccm 1-cil. izvaljuju plombe sa zuba, čak i kad stojiš pored njega. V-35 je nekako smooooth sa nešto malo duše u sebi i još manje snage...

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ja moram da budem drugaciji glas u ovom saglasju :D.

Estetski, V35, po srcu i dusi, Falkonac. Imao sam ih tri, rado bih ga ponovo kupio, sad kao motor za uzivanje. 35ica je strasno slaba /za mene/, nema snage i mala mi je, kao biciklic. Falkonac ima vise smeka, lepsi zvuk, masinu koja kad krene osetim snagu. Specificniji je, ima vise duse /po meni, ima je bas puno/. Vibracije... hm, nije da ih nema, ali, nisu mi nista strasne.

Znci, izmedju ta dva, ja bih Falkonca. :D Posalji mi ga, ili ja da dodjem :D.

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

imao oba i vozio oba . nema rijeci za njih oba mi se svidjaju , oni su ko stvoreni za grad i guzvu mozes da ih vozis 3 brzinom 20kmh bez problema, V35 JE BRZI ALI MU ZA TO TREBA obrtaja A FALCONE je pravi konfort sa dovoljno snage , kad mu das vatre nije da je ne pokazuje ali to radi nekako smireno tako da uzivas u tome.. jedina prednost v35 je sto je laksi i malo brzi a;mozda i zbog kardana. ali mu je viljuska prednja sranje , preko 110 se tako uvija da mislis da se krivi ram. mada tu voznju od 100 do 130 po krivinama nikad necu zaboraviti, kao da ima u njemu SM KRVI borac za krivine u urbanim sredinama. a falcone pravi turing da odmoris dusu i srce da uzivas u zvuku i snazi, a na semaforu zbog velikog zamajca da se cudis kako radi na 500 obrtaja. ma rado bi ga pozelio sad.  meni su ocjene iste . znama da me nikad nisu iznevjerili.

V-35 definitivno. Vibracije na ovom dole lubeničaru od 500ccm 1-cil. izvaljuju plombe sa zuba, čak i kad stojiš pored njega. V-35 je nekako smooooth sa nešto malo duše u sebi i još manje snage...

z da kazem za ovaj tekst da V35 POSLE DUZE VOZNJE pri 100kmh imate osjecaj da su vam ruke i noge i dupe kao suplja cijev tako ljiepo zvone koliko vam utrnu, toga nema kod falconea,

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Voyio sam oba, duyio sam dva V 35-2 i jednog Falkonca ceo vojni rok, i sve vreme ih vozio.  Oba motora su dobra, i imaju svoje prednosti i mane, sve zavisi od toga sta ti zelis. Sto se V 35 tice, ova dva sto sam duzio, jedan je bio za obuku, a drugi za paradu. Ovaj za obuku je isao kako - tako - onako osrednje, ko sto idu manje vise svi koji se sad voze. Ovaj sto je bio za paradu, ja kad sam ga zaduzio imao je samo stotinak kilometara, a ja sam za 13 meseci vojske sa njim presao mozda jos 50-tak. E on je bio prava azdaja, mnogo bolje i isao, i ubrzavao, i sve.  Sto se tice rama na V 35 , sve je dobro pri normalnoj voznji, al ako se sportski tera po krivinama hoce da zaigra ispod ( desavalo mi se na ovom za obuku , na paradnom nije ), a tome je verovatno uzrok to sto je njemu ram iz dva dela. Rastavlja se ispred i iza masine, i kad to rastavis, otkacis zadnje amortizere , sajle i kablove - sve komplet od zadnjeg dela podignes i odguras na prednjem tocku, a dole ti na nogarama ostane masina, menjac i zadnji tocak da majstorises do mile volje.  Verovatno posle pri sklapanju ako sve ne legne kako treba ima problema pri voznji.

U svakom slucaju - oba motora su dobra, a ti moras sam odluciti sta ti se vise svidja !

• Ne silazi, 5554 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Vozio sam V35 jedno 5 godina, a posto je nekoliko drugara imalo Falkonca i njega sam dosta puta vozio. Prilicno su drugi koncepti u pitanju, dosta toga je vec receno iznad. Ja jos da dodam da V35 ima 3 Brembo diska i kombinovani sistem kocenja, nesto slicno kao Dual CBS kod Honde 90-ih, tako da koci odlicno. Ja sam sa mojim V35 obisao celu Srbiju uzduz i popreko i bez problema.

• Svrati ponekad, 306 postova

Definitivno Falkon.Ima svojih mana ali one su beznacajne za ono sto nudi.Velik je ,malo trosi,lako se odrzava,trpi improvizacije u popravkama.V 35  se mora savesno i strucno odrzavati da bi bio dobar.Toga ovde nema ili vrlo retko.

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

po velicini cilindara :)

V65 i V75 imaju istu dimenziju cilindara ali V75 ima veci klip koji ti spolja gledano ne mozes da provalis  ;)

koji god da uzmes neces se prevariti ali ja sam za V35  ;)

• Svrati ponekad, 306 postova

V65 i V75 imaju istu dimenziju cilindara ali V75 ima veci klip koji ti spolja gledano ne mozes da provalis  ;)

koji god da uzmes neces se prevariti ali ja sam za V35   ;)

Tz,tz ;D

V35 I V 50 imaju identicne cilindre spolja,a razlika je u precniku klipa i karburatorima.

V65 i V75 imaju isti precnik klipa a razliciti hod ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

koji god da uzmes neces se prevariti ali ja sam za V35   ;)

Tz,tz ;D

V35 I V 50 imaju identicne cilindre spolja,a razlika je u precniku klipa i karburatorima.

V65 i V75 imaju isti precnik klipa a razliciti hod ;D ;D ;D

Pa dobro na to sam mislio ,samo si se strucnije izrazio  ;D ;)

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

uvek biram Falcone jer sam ga vozio 4-5 godina i presao sa njim dosta kilometara i samo mi je jednom stao zato sto mi je nestalo goriva :D :D :D,jeste velika kubikaza na jednom cilindru i da ima dosta vibracija i svi misle da je trom(sto nikako nije tacno) ali taj motor ima dusu!masina je i suvise jednostavna da bi se bilo sta na njoj pokvarilo.ima snage na pretek mislim da mozes sa njime da izvuces zaglavljeni tenk ;D.toliko od mene.

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: Shadow 750 ACE, AFRICA XRV RD07

Hvala na svim sugestijama.

Moje zapažanje:

V35 ima 2 karburatora koja nikako nisam uspijevao da dovedem u red. Potrošnja mu je bila daleko iznad proseka (10l oko 90-95km) a trebalo bi duplo manje, mada je imao elektronsko paljenje (bez platina). Zahvaljujući gosp. Stevu i Željku iz Trebinja, nabavio sam neke djelove između ostalog i druge karburatore ali ga je uvijek nešto zezalo. Recimo radi fino na malom broju obrtaja ali pri većem počinje da trokira i puca itd....

Nadam se da sa falkoncem neću imati sličnih problema.

Hvala na svim sugestijama.

Moje zapažanje:

V35 ima 2 karburatora koja nikako nisam uspijevao da dovedem u red. Potrošnja mu je bila daleko iznad proseka (10l oko 90-95km) a trebalo bi duplo manje, mada je imao elektronsko paljenje (bez platina). Zahvaljujući gosp. Stevu i Željku iz Trebinja, nabavio sam neke djelove između ostalog i druge karburatore ali ga je uvijek nešto zezalo. Recimo radi fino na malom broju obrtaja ali pri većem počinje da trokira i puca itd....

Nadam se da sa falkoncem neću imati sličnih problema.

znaci sad vozis  falkonca, e nek je sa srecom ,pozdrav.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja