Astrea 54 Napisano pre 7 sati U prolazu, 67 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan A ja kao obožavam da curi? Iskreno, nisu mi baš jasni oni kojima ne smeta što kaplje ... curi ... slini ... A još su bolji oni majstori kad kažu nešto "to pomalo curka ali nije to ništa". Lanac je nezgodan jer svake hiljadarke moraš da pereš i podmazuješ a posle uvek deo ostane na zadnjem točku. Ali to je danak jeftinog prenosa. Kardan duže traje ali kad procuri skuplje ispadne da se sredi - što ne platiš na mostu platićeš na ćupriji. Kaiš nije loš ali ga mnooogo malo ima, svi prešli na lanac jer je jeftin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6065 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 5126 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, Sharky - Alex je napisao: Nisam neki fan lanca, vise bih voleo da imam kajis. Sto se kardana tice, za mene je to jos jedna posuda sa uljem koja moze da curi. Ne volim tj alergican sam na bilo kakva curenja ili slinavljenja iz vozila (i motora i auta),. Imaju oba sistema svoje prednosti i mane. Lanac zahteva brigu, ali isto tako u slučaju defekta na putu je lakše rešiti problem. Takođe je lakše na vreme uočiti ako lanac ima neke probleme ili oštećenja. Kardan ne zahteva održavanje u tom smislu i što se toga tiče mirnija je glava. Međutim, ako dođe do kvara na putu, veći je problem nego sa lancem. Imamo ideje da nekad uradimo test lanac vs kardan u smislu koliko se potroši na održavanje i zamenu lanca (u održavanje da uđu sprejevi i vreme utrošeno na čišćenje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15440 Napisano pre 7 sati Integrisan, 8127 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Briga o lancu je preuveličana. Pogotovo sa skupim čistačima i tako to. Čak i da ga istrljate krpom, nakapate menjačko ulje, dovoljno je. Mali lančanik treba zameniti otprilike na 15.000 i nema frke. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21260 Napisano pre 6 sati Integrisan, 6605 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kais deluje zanimljivo ali velika prednost lanca je zamena lancanika kako vama pase- plus ili minus zuba napred/nazad. Kod kaisa to je sto je. Ja ne berem brigu oko lanca narocito X ring. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6949 Napisano pre 1 sat Enduraš, 6596 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako se stavi neki automatski podmazivac lanca onda ni lanac ne zahteva brigu sem da se dosipa ulje u podmazivac i eventualno dotegne jednom u par hiljada km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...