Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki sv650n, 2002. godište, 72k km

Recommended Posts

• Zainteresovan, 223 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Uhvatio me crv da promenim motor. Da postoji neki realan i objektivan razlog da to uradim, pa baš i ne postoji, ali eto, hir da probam nešto drugo. 

U pitanju je prva generacija Sv-a. 

Na motor sam stavio Leo vince SBK titanium auspuh, maglenke, dodatna svetla kod rama za tablice, led migavce, i Cobra podmazivač lanca. 

U februaru mesecu urađen je kompletan mali servis, zamenjena je rashladna i kočiona tečnost i zamenjene svećice. Nedavno je stavljen i Joškin regler. 

Motor jako lepo radi, menjač je jako precizan, sve je stvarno kako treba. Naravno, svaka provera je moguća. 

Vlasnik sam tačno godinu dana i za to vreme sam ga održavao kod Ranka u Zrenjaninu. 

Motor sam kupio od prethodnog vlasnika koji ga je posedovao 7. godina i tokom tog perioda kompletno beležio sve servisne radnje. Od 2016. do danas, sve je zapisano šta je rađeno. 

Mana je napukli far, staklo je napuklo (prolazi tehnički), i gume su po meni stare, imaju dobru šaru, ali grip nije baš najbolji. Dot mislim da je 20. Troškara ulje čim se malo žustrije vozi, ali sve u skladu sa service manuelnom.

Motor je prethodni vlasnik farbao dva puta, prvi put kada ga je kupio pošto je rezervoar bio ogrena sa obe strane, a drugi put pošto mu je pao u mestu i oštetio rezervoar, polugu kvačila i migavac. Šrafovi na motoru i žabice su originalni. 

Cena kompletno opremljenog motora je 1.900e. Po toj ceni dajem i pločice koje sam dobio od prethodnog vlasnika. 

Zamena može za bilo šta. Najradije SV novije generacije u S verziji, može i od 1000 kubika, može neki sport, Touring, naked, uz moju doplatu. Visok sam 188cm, tako da mi je interesantno sve što nije preterano nisko. 

Fotografije kačim koje imam u galeriji, a neke lepše kačim ovih dana. 

IMG_20231029_175123.jpg

IMG_20240530_140322.jpg

IMG_20240602_095840.jpg

IMG-ea916194e30ccee113c4d5c67d68565e-V.jpg

IMG-20231111-WA0000.jpg

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Suzuki Sv650n, Sv 650 N, 2002. godište, Naked, vozilo prešlo 72000 km, Beograd. Cena 2.050 € - Motori - Polovni Automobili

Ode na komercijalne oglase 🙂

Prešao sam na Hondu, stiže sutra kući, tako da SV čeka narednog vozača i do tada stoji. 

Dođite, pogledajte, probajte, dogovorićemo se sve. 

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 4995 postova
1 hour ago, Luka9905 said:
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Suzuki Sv650n, Sv 650 N, 2002. godište, Naked, vozilo prešlo 72000 km, Beograd. Cena 2.050 € - Motori - Polovni Automobili

Ode na komercijalne oglase 🙂

Prešao sam na Hondu, stiže sutra kući, tako da SV čeka narednog vozača i do tada stoji. 

Dođite, pogledajte, probajte, dogovorićemo se sve. 

Sta si kupio?

• Sviđa mi se 1

Evo detaljnog opisa kako stvari stoje 🙂 

Voleo bih da motor ostane u okviru naše zajednice i da postoji detaljan trag o njemu.

Motor je 2002. godište, poslednja godina proizvodnje prve generacije Sv-a. Ima agregat zapremine 650 ccm3, sa isporukom snage od 71 KS.

Ja sam treći vlasnik u Srbiji. Drugi vlasnik je posedovao motor 7. godina, a vlasnik pre njega svega par godina.

Prethodni vlasnik je poput mene beležio sve servisne radnje tako da motor od 2016. godine ima kompletnu istoriju servisiranja. Prvi i drugi vlasnik su motor održavali kod istog majstora u Novom Sadu.

Motor se jako lepo vozi, prav je, nema čudnih zvukova, lupanja, kočnice su neverovatno dobre (smem da kažem da bolesno koči), zazori ventila su dobri, menjač je mekan i precizan, vile je prethodni vlasnik servisirao pre mene, pločice imaju još mnogo mesa, sva signalizacija je ispravna i radi (radi prekidač kvačila prilikom paljenja i prekidač bočne nogare, česta bojka). Karburatori su za sada lepo uštelovani mada sam prilikom montaže aftermarket auspuha primetio da je prednja grana malo crna što ukazuje da taj karburator malo preliva. Hladnije je vreme, pali svaki put iz prve, na tzv. zub.

Gume su kupljene i montirane 10.02.2021. godine, na 52k kilometara, a DOT je 20. Dakle, prešle su tačno 20k kilometara i stare su. Grip nije toliko dobar ali šare ima. Po meni, za zamenu su, možda eventualno izdrže i narednu sezonu.

Lanac i lančanici su stavljeni 05.03.2022. godine, na 57.200 kilometara. Dakle, stari su 15k kilometara. Ima prostora za još mnogo kilometara.

U februaru mesecu ove godine sam uradio kompletan mali servis sa svim filterima (ulje Ipon, 15w50), zamenio rashladnu tečnost (IPON), kočionu tečnost (DOT4) i zamenio svećice.

Prethodni vlasnik je sedište radio u Lowland-u u Zrenjaninu. Ima memory penu i jako je udobno, zaista baš, baš, kvalitetno urađeno.

Od dodatne opreme poseduje sledeće:
1.    Kappa nosač kofera;
2.    Maltene nov Kappa kofer K47N;
3.    Slip on Leo Vince SBK Titanium auspuh (materijal veoma lagan i auspuh sa doživotnom garancijom) sa nikada korišćenim DB killerom;
4.    Vizir i retrovizore za ručke (nikada montirane, vizir bio montiran na jednoj vožnji);
5.    Maglenke (prekvalitetne sa žastitom i opcijom žutih stakala zbog bolje uočljivosti);
6.    Dodatnu signalizaciju kod nosača za tablicu (bočno su migavci, donje je stop svetlo);
7.    Led migavce i led osvetljenje obrtometra;
8.    Cobra nemo 2 originalni podmazivač lanca;
9.    Nosač telefona sa Suzuki Sv logom;
10.    Originalni top i originalne migavce (fabrički);
11.    Joškin regler – ugradio sam ga pre mesec ipo dana i to je doživotna stavka;
12.    Disc lock sa alarmom i fluo kablom za podsetnik;

13.    Komplet prednjih pločica, TRW (novo) - trenutne nisu još uvek za zamenu;

Znam da je motor farban, zato tako sjajno i lepo izgleda. Prethodni vlasnik je kompletan motor farbao odmah pri kupovini, jer je prvom vlasniku nekoliko puta motor padao u mestu. Dakle, motor nije havarisan. Žabice i šrafovi su originalni što je veoma retko za SV-a.

Inače je 90% vremena proveo na otvorenom putu, i kod mene i kod prethodnog vlasnika. Obišao je i Rumuniju, čuveni Transfagarasan, tako da toliko o pouzdanosti agregata.

Što se mana tiče, izdvojio bih gume, kao i napukli far (ne ulazi voda i prolazi tehnički). 

Ulje troškara, treba pratiti i dolivati po potrebi. Ja sam za 3k kilometara dolio otprilike 250gr što je u skladu sa service manuelom. Napominjem da su moji uslovi baš nepogodni za agregat jer sa hladnim motorom izlazim pravo na otvoren put i vožnju preko 100 km/h.

Pre nego što sam ga kupio, pogledao sam dva SV-a i ovo je definitivno bio najbolji motor na oglasima u tom trenutku. Verujem da je i dalje najbolji ili ako ne najbolji, barem jedan od boljih.

Cena je stvar dogovora, ima mnogo opreme koja košta, pa ako sa tom opremom prevazilazi budžet, možemo nešto skinuti. Lak sam za komunikaciju i dogovor, te verujem da će nam to biti najmanji problem. Imajte u vidu da Cobra podmazivač vredi sigurnih 50e, kofer 100e, nosač kofera 50e, auspuh 150e, maglenke 50e, dodatna svetla 50e, što mu dođe 450e, pa na sve to led osvetljenja, vizir, itd.

Motor sam održavao kod Ranka u Zrenjaninu. Svaka provera je dozvoljena i moguća, mogu doći motorom kod bilo kog majstora. Iza svake izgovorene reči o motoru stojim svojim likom i delom.

Jako sam dobro upoznao ono što vozim i to vam prenosim u celosti.

Zamena nije opcija. Ponovio sam se 🙂

Promenio član Luka9905
  • Podržavam 1

2 minutes ago, drazenye said:

Jos samo da napises cijenu i kontakt tel?

Fenomenalan oglas.

P.s nisam kupac.

Hvala! 

Cena 1.900 za forum, ali kao što rekoh, možemo se dogovoriti sa opremom ili bez nje, ili delimična oprema, kako god. 

Telefon 0606219700. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 979 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka
Pre sat vremena, drazenye je napisao:

Jos samo da napises cijenu i kontakt tel?

Fenomenalan oglas.

P.s nisam kupac.

Zar nije dečak postavio oglas u sredu? Piše sve lepo par postova unazad. 

Sreća za kupca, pa još niža cena. 

Dobar je to motor za početnika, pa i za iskusnije. 

Promenio član Atorn
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Bmw R1150RT

Ja se izvinjavam, nisam pratio na casu.

Nije bilo lose namjere, ovaj zadnji "oglas " je toliko detaljan da sam pomislio da nedostaje samo br tel. Pa sam prokometarisao.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Može zamena za neki autić do cene motora 😊

Uslov da je registrovan i u pristojnom stanju. 

33 minutes ago, aleksuzuki 650sv said:

Ako neode mozda se cujemo prijatelj bi uzeo mozda ako stigne da proda skuter .

U principu, nije mi ništa hitno. Voleo bih da motorče ode u prave ruke. 

Biće ili u Beogradu, ili na vikendici u Samošu. U oba slučaja u garaži 🙂

Neka dođe da pogleda, dogovorićemo se već nekako. 

Promenio član Luka9905

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Evo ako nekom od kolega znaci, mogu da kazem da je motor zaista zglavan primerak. 

Necemo o tome da sam mu ja prodao auspuh, koji kupih nov za svoj motor od kolege koji se javio ovde. 🤣

Lep motor i super momak, za svaku preporuku i motornin i covek koji ga prodaje.

• Hvala 1

24 minutes ago, abarth_maniac said:

Evo ako nekom od kolega znaci, mogu da kazem da je motor zaista zglavan primerak. 

Necemo o tome da sam mu ja prodao auspuh, koji kupih nov za svoj motor od kolege koji se javio ovde. 🤣

Lep motor i super momak, za svaku preporuku i motornin i covek koji ga prodaje.

Auspuh je stvarno neverovatan. Oduševila me njegova lakoća, a i seo je na motor kao dupe na nošu. Taman, ni preglasan, ni tih. 

Hvala Ranko! 

• Hvala 1

• Zainteresovan, 509 postova
  • Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv

Ako se nevaram auspuh sam ja nabavio ranku😅posto smo na nas vec imali jedan dobar,super je vidimo se sigurno.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 509 postova
  • Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv

Sad citam ode luka i ti na redni motor iako v2 :takoje:se voleo cini mi se da sam procitao negde da si hteo sv1000 ,tako sam i ja pa na kraju uzeo z750 da vidim kako je ali v2 je v2 10 god na njemu je vec debela navika😄pa uzmem od buraza kad me mine zelja

18 minutes ago, aleksuzuki 650sv said:

Sad citam ode luka i ti na redni motor iako v2 :takoje:se voleo cini mi se da sam procitao negde da si hteo sv1000 ,tako sam i ja pa na kraju uzeo z750 da vidim kako je ali v2 je v2 10 god na njemu je vec debela navika😄pa uzmem od buraza kad me mine zelja

Baš tako. 

Nekako mi je Hornet za trenutne potrebe više legao. Imam baš mnogo otvorenog puta i čistog pravca, svaki dan vozim relaciju Pančevo-Beograda. Uz to, udobniji mi je Hornet zbog mojih gabarita. 

Krivine i v2, fantazija. Razmišljao sam i da ga ostavim, ali stvarno šteta da stoji, vožnje su mi se pretvorile u čist prevoz, pa ne bih verovatno nikada ni ugrabio vreme da ga poteram da me mine želja. 

• Podržavam 1

Došao gospodin iz Čačka, kaže nemam šta da pitam posle onakvog opisa, platio i oterao.

Ostade mi žal za motorom. Ode dobar motorić.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja