Rastko Nis 2 Napisano Februar 6, 2009 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan LJudi imam problem sa masinom mz 251 etz,sve sam poskidao ,mucno sam radapcigerom odstranio korpu zupcanike ,i alternator,medjutim sada kad samo trebam da odvrnem srafofe ono nece,jadac,svi srafovi u masini su imbus srafovi i svi su izakani tako da kljuc ne moze da ih uhvati probao sam sa trista kljuca srafcigera i imbusa ali nista ni makac,neki su mi predlozili navarivanje sipkica na srafove i odvrtanje,Da napomenem da se radi o srafovima koji su usrafljeni sa desne dekle u levu i cija je uloga da drze blok motora.Sta vi mislite da li je navarivanje pametno posto nema sanse odrafiti ih???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Februar 6, 2009 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moze i razbusivanje glave pa kad se rasklopi onda se izvrne preostali deo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 6, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Moze i razbusivanje glave pa kad se rasklopi onda se izvrne preostali deo. Mislim da je ovo bolje resenje. Ako navarujes nesto, ekstremno se greje blok, pa moze doci do krivljenja istog. Ovako ako pazljivo razbusis glave tih imbusa , skines levu deklu, a posle odvrnes srafove. Pozeljno je da razbusujes na stabilnoj busilici, i da ti to radi neko iskusniji ( moze lako da ti pobegne burgija, pa opet zeznes blok ) ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Februar 6, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moze razbusivanje,radio sam to na dva tri srafa,posle onaj deo sto ostane u drugom bloku samo uhvatis dobrim motorcanglama i odvrnes,tako je bar bilo kod mene.Ima i druga stvar,samo ne znam kako se zove.Kao veliki srafciger na koga mozez da stavljas razne nastavke,odaberes zeljeni nastavak,recimo ostar ravni srafciger,naslonis gde treba i udaris cekicem po njemu.Prilikom udara on se zakrece par mm levo ili desno,biras smer,i na taj nacin odsrafljuje sraf velikom silom i obicno sraf popusti bez proklizavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Februar 6, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zove se IMPACT DRIVER ili UDARNI ŠRAFCIGER, medjutim ako su ti zeznuti šakanti unutar imbusa jedino što ti može pomoći je da u tu rupu nakucaš kvaltetan TORX ključ i zatim predhodno navedenim alatom odvrneš govna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Februar 8, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Rale nemoj da me nerviras > . Stigao sam iz BG-a pa cemo se videti sutra da to sredimo. Ako se secas isti ptoblem sam imao u Knjazevcu kada sam morao zamentiti lamele a jedan sraf nije hteo da se odvije. Ako se secas pozajmili smo od onog obucara busilicu i razbusio sam glavu srafa. To je najefikasnije resenje. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Februar 10, 2009 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Alij brate sasd se secam.Ok ljudi hvala svima na pomoci,ce da radi buselica kolko vidim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Februar 10, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Samo polako i bez nervoze, da se ne uništi nešto što netreba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...