srbenda 513 Napisano Jul 13 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Za ne poverovati ,ali u servisnoj knjizici nigde ne pise gde se nalaze 3 osiguraca. Na patosu gde se drze noge vozaca je poklopac i ispod njega je i akumulator ,pored njega su 3 REZERVNA osiguraca . Dali je neko upoznat sa mojim modelom People GTI 125 iz 2011godine konkretno model, gde se nalaze njemu osiguraci posto sumnjam na 1 osigurac da je crkao a koji treba da je za ventilator hladnjaka , i naravno JAKOO bitan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4887 Napisano Jul 14 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne da znam, pokušao sam da izguglam, al prilično neuspešno Osigurači su negde u ovom kućištu 38200-KHE7-900, pod brojem 15 na slici. Ako nije u podu kod baterije, možda mora skuter da se raskupusa ceo i skinu plastike, da bi se do njega došlo. https://www.bike-parts-kymco.uk/kymco-motorcycle/125-SCOOTER/PEOPLE/PEOPLE_GT_125_I_EURO_III/ELECTRICAL-EQUIPMENT/100/19/0/100 Inačle si u pravu, ovde ima el. šema, vidi se da je jedan 10A osigurač zadužen za ventilator hladnjaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Jul 14 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Po slici trebalo bi da su pozadi desno osigurači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 15 (promenjeno) Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Kymco dobar kvalitetan, al ume da iskomplikuje stvari bez realne potrebe,mnogo modela People postoji ali veoma ogranicene informacije od strane samoga proizvodjaca, a osigurace sam nasao zahvaljujuci Nemcu jednom sa Nemackog foruma. Naime za njihovo trziste se fabrika na nemackom potrudila da ostampa i radionicku i korisnicko uputstvoNa svakom modelu na drugom mestu postavljeni ... a u korisnickom uputstvu pise samo koliko ih je i za sta sluze ali NE I GDE SE NALAZE Promenio Jul 15 član srbenda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4887 Napisano Jul 15 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mene Kymco izluđuje sa šiframa delova... Svaki model ima svoj šifarnik, i to je OK, ali iz nekog razloga, često, ali ne uvek, iste delove nazivaju različitim šiframa, u zavisnosti od modela i/ili generacije. Ne znam šta im to znači koji moj? Desi se da prodavac već ima deo na stanju, i to jeftiniji, a čekaš novi, a potpuno isti, skuplji, pod drugom oznakom, mesec-dva da stigne iz belog sveta. Ili recimo, poslednji primer, rolnice iste veličine i gramaže, u zavisnosti da li su krem boje ili crne, nose različitu šifru. Briga me bre koje su boje, šta mi sluđujete mozgić Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 16 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, boza_kg je napisao: Mene Kymco izluđuje sa šiframa delova... Svaki model ima svoj šifarnik, i to je OK, ali iz nekog razloga, često, ali ne uvek, iste delove nazivaju različitim šiframa, u zavisnosti od modela i/ili generacije. Ne znam šta im to znači koji moj? Desi se da prodavac već ima deo na stanju, i to jeftiniji, a čekaš novi, a potpuno isti, skuplji, pod drugom oznakom, mesec-dva da stigne iz belog sveta. Ili recimo, poslednji primer, rolnice iste veličine i gramaže, u zavisnosti da li su krem boje ili crne, nose različitu šifru. Briga me bre koje su boje, šta mi sluđujete mozgić Isto sam to i ja primetio .a jos gore je kada pozoves naseg uvoznika a on neupucen pa nezna dali pasuje od drugoog modela a jos crnje sto bezobrazno kazu Mi samo imamo podatke i delove za modele iskljucivo koje smo mi uvozili Brukaaaaaaa i sramotaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4887 Napisano Jul 16 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A ne bih rekao da bezobrazno, zahebano je to sa delovima. Primera radi, proletos sam tražio gumeni dihtung CVT dekle. Sitničica, al Kymco istu, ili jako sličnu deklu ugrađuje na 10-ak modela, a postoje 4 različite šifre za dihtung. Pogledam šta piše za moj model, nema takve da se nađe, ili mora da se čeka 2 meseca, ili je poštarina iz sveta 2-3x skuplja nego ta guma... Niko sa sigurnošću ne može da kaže da li je to isti q, ili se malo negde razlikuje, ako nije ranije probao. Rizikujem i naručim drugu šifru, jer je dovoljno jeftino, i to na sreću bude pasent. Sad znam da isti dihtung ide za Agility i XTown, i ako su različite šifre u pitanju. A takvih primera, odnosno delova ima mali milion. Niko ne može baš sve da proba, pa da zna sa sigurnošću 100%. A još gore bi bilo da priča napamet, pa da ispadne pogrešno. Zato malo zentam od ovih novih kineskih skutera, koji imaju, cenim, još slabiju podršku. Verujem da su dobri i solidnog kvaliteta, ali ipak, iz iskustva, očekujem prilične komplikacije sutra prilikom održavanja i nabavke delova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...