BijeliHljeb 0 Napisano Jul 11 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, Trenutno sam u potrazi za motorom, i izbor se sveo na Hondu CBF600 naked, Horneta 600 naked, i Bandita 650 naked. Mozete li mi reci vase utiske/iskustva/misljenje o navedinim motorima? Svaki od tih motora koje gledam su 2008-2012 godiste sa opcijom ABSa, i svi su FI umjesto karburatora. Tip voznje, gradska i manja putovanja (najduze planirano putovanje je mini Balkan tour od nekih 5 dana, tipa 400 kilometara/dan) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moustaki 24 Napisano Jul 11 U prolazu, 80 postova Lokacija: BG Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan MT07? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BijeliHljeb 0 Napisano Jul 11 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, moustaki je napisao: MT07? Na zalost ili na radost (kako kome), ne bi motor s dva cilindra. Iskljucivo me zanimaju motori sa 4cyl agregatima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jul 11 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Aaa MT07 dospeo na los glas da je tihi ubica neukih u voznji. Nije bas predvidiv. Gledao sam bas i na you tube recenziju koji je to tvrdio. No da se vratimo odgovoru. Ja bih ovakvim redosledom. Bandit 650, Fazer i Hornet. Evo i zasto. Bandit je malo pitomiji ali izuzetno zahvalna ta 650 masina, bar po pisanju i tekstovima. Ima udobnije sediste, sire za suvozaca. Fazer odlican motor, bolji i jaci od Bandita ali po meni nije prakticniji sto Bandita stavlja na prvo mesto. Hornet mi nekako nije legao, njega sam probao. Previse sportski orijentisan i nekako sicusan. Al ruku na srce koji god da nadjes ocuvaniji kupuj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Jul 11 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Manje više sve su to dobri motori i razlike su u suštini male. Ima ih, ali ništa tu nije drastično. Jednostavno nađi onaj koji je okej sa cenom i koji je iz domaćinske kuće. @Zarkela Ljudi su kao prve i početničke motore počeli da smatraju MT07, SV650, itd. Sedaju neiskusni i eto sranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jul 11 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, i to zahvaljujuci auto skolama. Mada skole koriste i er6f i bandita i fazera... Al u poslednje vreme MT07. Pitom jeste do neke mere i onda kad se opusti krece zezancija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 294 Napisano Jul 12 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih uzeo u obzir i Suzuki gsr 600 mada ni sa jednim od 3 navedena nema promašaja. Bitno je samo da je održavan i u urednom stanju. Sve su to odlični i pouzdani strojevi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jul 12 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, sale600 je napisao: Ja bih uzeo u obzir i Suzuki gsr 600 mada ni sa jednim od 3 navedena nema promašaja. Bitno je samo da je održavan i u urednom stanju. Sve su to odlični i pouzdani strojevi Strašno dobar i kvalitetan motor, pomalo stavljen po strani. Čini mi se i dosta bolji od Bandita. Pokušaj Suzukija da nadomesti tu rupu do Fazera. Gledam baš jedan na oglasima. Moćnu linije, skladne. Lepo upakovan. Šteta što nisu nudili i s verziju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zero_187mc 10 Napisano Avgust 16 U prolazu, 8 postova Lokacija: Niš Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde i ja da se uključim, pošto ste ''prozvali'' motor koji vozim - GSR 600. Naime, nisam vozio modele koje si naveo, ljudi oko mene ih imaju ili su imali ali ne volim da probam tuđe motore... Što se GSR-a tiče, zavisno kakav si vozač (mislim na iskustvo), ja lično sam pre njega vozio GS500 (bio mi je prvi da kažem ozbiljniji motor) bez problema prešao na GSR-a, istina je posle takve promene da itekako osetiš razliku u ubrzanju, ali to je samo onaj prvi utisak, vau efekat. Inače na nižim obrtajima nije raketa, linearno ubrzava, meni je to okej, nekome nije, stvar ukusa i potreba. Povozan motor, ta čuvena zabava kreće od srednjih ka visokim obrtajima i tada stvarno ''poludi''. Inače fabričko sedište je prilično udobno, suvozačev deo takođe (ako ti je bitno), na mojih 174cm mi leži kao saliven, ne znači da viši vozači ne mogu na njega, istina je da su fuzasteri možda mogli da budu malo niže, ali ništa dramatično. Sve u svemu i ja sam bio u dilemi oko izbora nakeda, gledao takođe bandita, horneta i sasvim slučajno naletim na oglas mog sadašnjeg motora, gotovo da sam u trenutku rešio da ću ga uzeti, samo ako je u dobrom stanju, jer me je kupio izgledom, imao je ralicu, kompletan izduv, aftermarket štopku, što sve zajedno čini jedan lepši paket ovog modela, naravno sve je stvar ukusa. Kao što su ti već rekli, GSR je nekako nepravedno zapostavljen a ništa lošiji od motora koje si naveo, najbitnije je samo da nađes što bolji primerak i stanje. Tu sam ako imaš pitanja u vezi GSR-a, srećno! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaronEvola 1 Napisano Avgust 21 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da napisem o Hondi Hornetu mini review, posto sam vozio taj motor 2 godine. Model je Hornet CB600 FA, dakle verzija sa ABSom. Izuzetno pouzdan motor i relativno lak za voznju. Ovaj motor ne povlaci u nizim obrtajima i upravo zbog toga je dobar za pocetnike. Preko 6000 obrtaja kida. Najbolji izduv koji mozes postaviti na ovaj motor je Akrapovic GP Loud Horn (oko 400 evra). Perfektan zvuk i sasvim dovoljno da te svi cuju u saobracaju, sto je bitno za bezbednost. Cesto se automobili sklanjaju jer cuju da nesto opasno prilazi. Ono sto je prednost je udobnost sedista sa saputnika, jer je siroko i ima rucke iza za koje saputnik moze lepo da se uhvati. Ukoliko resis da kupis upravo Hornet, gledaj iskljucivo ABS verziju. Drug je imao isti motor ali bez ABS i kada sam ga probao, proklizavao sam svojom zustrijom voznjom gde sam navikao na ABS. Dosta delova mi nisu bili stock, kao sto su prednje viljuske (Matris), zadnji amortizer (Nitron R1), sto je primetno poboljsalo ciklistiku, upravljivost i celokupan dozivljaj motora. Horneta sam prodao teskog srca jer sam hteo Kawasaki Z800. Promenio Avgust 21 član BaronEvola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...