DJ Miki 2 Napisano Jun 21, 2024 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, vozim odavno ali sam nov na forumu. Leto je, svi spavamo sa otvorenim prozorima, kada se utisa cujem ekipu iz kraja kako pegla po okolnim ulicama. Kada voze obavezno dodaju medjugas kada saltaju, svejedno dali u nizu ili visu. To jesu sve neki oldtajmeri Japanci 20 i kusur godina, ali ne znm cemu toliki medjjugasovi i turiranja. Jel ima neko sa starijom masinom da objasni jel medjugas potreba, jel to cuvanje motora i menjaca, ili neka bzvz navika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Jun 21, 2024 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pukla sajla kvačila pa sinhronizira zupčanike? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8195 Napisano Jun 21, 2024 Solo Rider, 3162 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Medjugasom se izjednačuje broj obrtaja motora i menjača tj. obrtaji pogonskog točka. Konkretno kad sam vozio Ducati , dva cilindra u L formatu hiljadarka sa medjugas om u brzine se ulazi kao u sir. Bez ...udari baš jaki Solo rajder sa i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 21, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Na vise nema potrebe za medjugasom, a pokusaj sa V2 saltati dvije nize prije okuke bez medjugasa pa mi javi kako je proslo 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1662 Napisano Jun 21, 2024 Drug član, 603 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Stariji motori nisu imali klizno kvačilo, pa je u manjim brzinama znalo doći do kratkotrajnog blokiranja zadnjeg točka kad šaltaš u nižu. Ako čekaš ulazak u krivinu za to, znalo je doći do problema. Na višu....diskutabilno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1516 Napisano Jun 21, 2024 Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Iz vise u nizu moze u nekim slucajevima da bude potreba a u nekim i obicno qrcenje. Iz nize u visu i turiranje da pokazu da su pravi "bajkeri" 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ Miki 2 Napisano Jun 21, 2024 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, MatorKonj je napisao: Iz vise u nizu moze u nekim slucajevima da bude potreba a u nekim i obicno qrcenje. Iz nize u visu i turiranje da pokazu da su pravi "bajkeri" To je i moja teorija Niko od njih (Rakovica, Knezevac) ne vozi Dukati, nemoguce da svima crkla sajla, od jednog do drugog semafora mogu i bez turiranja i medjugasova Promenio Jun 21, 2024 član DJ Miki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 21, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisu samo Ducati-ji V2. Evo ja vozim japanca koji ce te zbaciti sa sebe kao konj ako ga na 130 bacis u dvije nize pred okuku. Steknes nekako naviku saltati sa medjugasom u nizu, pa ti ide to nekako automatski cak i ako ne treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ Miki 2 Napisano Jun 21, 2024 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj ako sve saltas sa medjugasom pa sta ce ti onda kvacilo koji q? Ako je toliki problem da uskladis obrtaje sa brzinom onda nemoj da se patis sa menjacem, predji lepo na skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 21, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema to veze sa kvacilom. Objasnjeno ti je gore za sta sluzi medjugas. A imam i skuter. On sam salta u nizu sa medjugasom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1608 Napisano Jun 21, 2024 Drug član, 1002 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja obavezno imam trzaj ruke iz vise u nizu uslo u naviku. Al iz nize u visu nikad jedino na autu dodam iz prve u drugu jer mi se gasi na plinu dok se ne ugreje 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5453 Napisano Jun 21, 2024 Ne silazi, 4839 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio V2 i hiljadarku na stazi i SV650. Šaltao i po tri niže pred krivine i nije mi blokirao točak niti se dogodilo nešto spektakularno. Ume malo da skakuće i proklizava zadnji točak, ali ništa specijalno. Preveliki je bauk da V2 motori imaju prejako motorno kočenje. Npr. MT07 ili neka redna 2 takođe znaju da imaju jače motorno kočenje od npr. nekog V2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ Miki 2 Napisano Jun 21, 2024 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znam sta je medjugas, vozim i kamion ali mi nije jasno da neko pet puta isturira motor izmedju 2 semafora koji su udaljeni manje od 100 metara. Meni je zadovoljstvo da lepo usaltam u nizu brzinu, ne treba mi turiranje i cimanje i oblak benzina i urlanje motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Jun 21, 2024 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Treba mu, dize mu ego 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Jun 21, 2024 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam sta je medjugas, vozim i kamion ali mi nije jasno da neko pet puta isturira motor izmedju 2 semafora koji su udaljeni manje od 100 metara. Meni je zadovoljstvo da lepo usaltam u nizu brzinu, ne treba mi turiranje i cimanje i oblak benzina i urlanje motoraМики, ма пусти будале нека раде шта им воља. Свугде где закон затаји цвати такав олош који обожава да у 23 - 24 ночу пропуца кроз ауспух.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 21, 2024 (promenjeno) Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, DJ Miki je napisao: Znam sta je medjugas, vozim i kamion ali mi nije jasno da neko pet puta isturira motor izmedju 2 semafora koji su udaljeni manje od 100 metara. Meni je zadovoljstvo da lepo usaltam u nizu brzinu, ne treba mi turiranje i cimanje i oblak benzina i urlanje motora Nema to onda veze sa medjugasom nego sa divljanjem i malim reproduktivnim organom. Evo sad mi nista nije jasno, stavis naslov teme "Medjugas cemu sluzi" i onda pises da vozis kamion i da znas cemu sluzi. Ja jos gori, pokusavam objasniti. @Jovan Ristic svaka cast kad ti ne treba. Meni sa mojih V2 1800 kubika i 10,5:1 kompresijom nije niti malo ugodno saltati dvije nize bez medjugasa pred okuku. Pokusao sam jednom kad sam ga tek kupio pa mi je prosetao guzicu i od tada uvijek sa medjugasom. Bas me nesto i nije briga hoce li nekome smetati. Al evo ako vec ne treba, zasto DCT mjenjac to radi pri saltanju u nizu? Cemu sluzi blipper kod quickshiftera ako ne treba? Promenio Jun 21, 2024 član wragg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Jun 21, 2024 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, wragg je napisao: Al evo ako vec ne treba, zasto DCT mjenjac to radi pri saltanju u nizu? Cemu sluzi blipper kod quickshiftera ako ne treba? Nisam strucnjak ali mislim da je to zato sto rade bez kvacila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10047 Napisano Jun 21, 2024 Ne silazi, 2322 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Znam čemu služi međugas, al ga na motoru nikad ne koristim. Bar na mom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5453 Napisano Jun 21, 2024 Ne silazi, 4839 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, wragg je napisao: Nema to onda veze sa medjugasom nego sa divljanjem i malim reproduktivnim organom. Evo sad mi nista nije jasno, stavis naslov teme "Medjugas cemu sluzi" i onda pises da vozis kamion i da znas cemu sluzi. Ja jos gori, pokusavam objasniti. @Jovan Ristic svaka cast kad ti ne treba. Meni sa mojih V2 1800 kubika i 10,5:1 kompresijom nije niti malo ugodno saltati dvije nize bez medjugasa pred okuku. Pokusao sam jednom kad sam ga tek kupio pa mi je prosetao guzicu i od tada uvijek sa medjugasom. Bas me nesto i nije briga hoce li nekome smetati. Al evo ako vec ne treba, zasto DCT mjenjac to radi pri saltanju u nizu? Cemu sluzi blipper kod quickshiftera ako ne treba? Nismo se razumeli, nisam rekao da ne treba. Nadovezao sam se, to jest mislio sam da je komentar bio na temu da nije pametno spustiti dve niže na V2 motorima. Totalno sam pogrešno protumačio komentar i nisam očigledno dovoljno pažljivo čitao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17121 Napisano Jun 22, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko uopšte zna šta znači pojam međugasa i kako s e to izvodi? Čitajući prethodne komentare čini mi se ovo što se radi sa motorima nema veze sa međugasom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4815 Napisano Jun 22, 2024 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, DJ Miki said: Niko od njih (Rakovica, Knezevac) ne vozi Dukati Braćko, a gde se tacno desava dogadjaj u Rakovici, Knezevcu ? Slavka Rodica , Knezevacka ? Na koje semafore mislis , udaljene 100m ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ Miki 2 Napisano Jun 22, 2024 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Braćko, a gde se tacno desava dogadjaj u Rakovici, Knezevcu ? Slavka Rodica , Knezevacka ? Na koje semafore mislis , udaljene 100m ? Desava se tamo gde ekipa na R oldtajmerima proceni da ima najvise ljudi koji su legli da spavaju ili su tek uspavali decu Promenio Jun 22, 2024 član DJ Miki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1662 Napisano Jun 22, 2024 Drug član, 603 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, zika56 je napisao: Jel neko uopšte zna šta znači pojam međugasa i kako s e to izvodi? Čitajući prethodne komentare čini mi se ovo što se radi sa motorima nema veze sa međugasom. U pravu si, ali koji drugi pojam bi bio prikladniji? Drkanje komšiluka? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4815 Napisano Jun 22, 2024 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, DJ Miki said: Desava se tamo gde ekipa na R oldtajmerima proceni da ima najvise ljudi koji su legli da spavaju ili su tek uspavali decu Ima li nesto konkretno , jer ,bas tu zivim a ne cujem ovo o cemu pricas... Pitam , cisto iz znatizelje... Zapravo , ne znam gde kod nas ima ekipa sa R oldajmerima.... Kroz slavka rodica imas Boru , sa zitim trijumfom , dalje ja , pa na tamo imas jednu afriku , pa ide nas @ProMaster ... Itd itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ Miki 2 Napisano Jun 22, 2024 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Darko Mihajlovic je napisao: Ima li nesto konkretno , jer ,bas tu zivim a ne cujem ovo o cemu pricas... Pitam , cisto iz znatizelje... Zapravo , ne znam gde kod nas ima ekipa sa R oldajmerima.... Kroz slavka rodica imas Boru , sa zitim trijumfom , dalje ja , pa na tamo imas jednu afriku , pa ide nas @ProMaster ... Itd itd Ahahaha ne glumi ako zaista zivis tamo onda vrlo dobro znas da krecu sa turiranjem i pucanjem oko 9-10 uvece a vikendom vec oko 11 ujutru Obidju ceo Knezevac ulicu po ulicu da budu sigurni da su ih svi culi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...