Nigy 13 Napisano Jun 13 U prolazu, 2 postova Lokacija: BGD Motocikl: Aprilia Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Ja sam Aleksandar. Vec dve decenije vozim samo Italijane, u glavnom na 4 tocka, a nedavno uzeh svog drugog Italijana na dva tocka - Aprilia SR GT 200. Makina je jos u fazi razrade, a ja zadovoljan izborom. Citamo se! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 298 Napisano Jun 13 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9624 Napisano Jun 13 Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 505 Napisano Jun 14 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Pantheon Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 227 Napisano Jun 14 Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, i dobro došao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1570 Napisano Jun 14 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Jun 14 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobro nam došao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nigy 13 Napisano Jun 15 U prolazu, 2 postova Lokacija: BGD Motocikl: Aprilia Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, bolje vas nasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scofield 99 Napisano Jun 16 Svrati ponekad, 16 postova Lokacija: Apatin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Jun 17 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodošao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PetraBG 212 Napisano Jun 18 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT-07 , super soco ts1200r Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7163 Napisano Jun 18 Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 6/13/2024 at 8:14 PM, Nigy said: Pozdrav, Ja sam Aleksandar. Vec dve decenije vozim samo Italijane, u glavnom na 4 tocka, a nedavno uzeh svog drugog Italijana na dva tocka - Aprilia SR GT 200. Makina je jos u fazi razrade, a ja zadovoljan izborom. Citamo se! Nije bolest sve što boli Dobro došao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8232 Napisano Jun 25 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Добро нам дошао на форум добре вожње, дружења и забаве 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejoking 20 Napisano Jul 23 U prolazu, 0 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Da se predstavim,ja sam Dejan,novi sam clan i od skoro sam ponosni vlasnik Aprilie SR GT 200 Replica. U prilogu vam ostavljam link do klipa koji sam licno snimao ako koga zanima kako izgleda motor Moj je takodje jos uvijek u fazi razrade,trebao bih nekad u avgustu na prvi servis. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nigy 13 Napisano Jul 27 U prolazu, 2 postova Lokacija: BGD Motocikl: Aprilia Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao! Trebao si otvoriti svoju temu za predstavljanje, ali ok. Mozda modovi da odvoje postove... I meni su nudili replicu, ali mi se vise svidela moja. Vidim da se razlikuju gume - replica ima gume za asfalt. Da ti prenesem ono sto su mi u servisu rekli - prati temperaturu motora i pazi da se ne pregreje. Aluminijumski je agregat, a pregrevanje aluminijuma se retko kad zavrsi dobro. Zelim ti puno srecnih desetina hiljada km bez problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nigy 13 Napisano Jul 27 U prolazu, 2 postova Lokacija: BGD Motocikl: Aprilia Prijavi odgovor kao problematičan Evo par fotki makine. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejoking 20 Napisano Jul 29 (promenjeno) U prolazu, 0 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan @NigyNaletio sam na par postova na netu da vole spaliti dihtung glave,ali isto tako znam momka sto radi u servisu i rece da mu je skoro bila jedna na redovnom servisu sa 18000 km,bez ikakvih problema. Sto se pregrijavanja tice,ja vozim lagano uglavnom po ravnom i krace destinacije i ne forsiram masinu,tako da me to ne brine puno.Ali svakako planiram sledece sezone staviti komplet aftermarket izduv,cisto da se rijesim katalizatora jer nzm za tebe ali imam osjecaj da je ovaj motor strasno zagusen. Promenio Jul 29 član dejoking Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nigy 13 Napisano Avgust 2 U prolazu, 2 postova Lokacija: BGD Motocikl: Aprilia Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem Alfe sa Nord motorom koji je od aluminijuma, te imam vec 20 godina iskustva sa ponasanjem celog sklopa u raznim uslovima eksploatacije. Problem je sto se aluminujum deformise na visokim temperaturama, time se dihtung glave vise ne drzi podjednako na celoj povrsini i probije gde se iskivio blok/glava. Ovo gore potvrdjuje i ono sto mi rekose u servisu - I-get agregat kada se gazi, pa naglo zaustavi, nema dovoljnog protoka vazduha da se agregat ohladi, te je posledica odlazak u servis. Ne postoji dzaba cool down lap na trkama. Sto se moje tice, cepao sam pun gas na auto-putu petnaestak minuta u kontinuitetu, i temperatura poraste za jedan podeok i tu stoji, tako da nema problem u normalnom radu. Sto se skidanja katalizatora tice, time vise ne moze zadovoljiti euro 5 standard, tako da ne razmisljam u tom pogledu. Ima dovoljno snage da odleti ispred saobracaja na semaforu, a da zadrzi ekonomiju. Ako budes menjao auspuh, uradi test 0-max speed sa fabrickim pa aftermarket, pa baci vremena ubrzanja i krajnje brzine. Skeptican sam da ce biti neke bitne razlike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejoking 20 Napisano Avgust 2 U prolazu, 0 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan @NigyNecu mjenjati izduv zbog performansi,nego da malo "prodise" masina.A sto se euro 5 tice to se u Bosni jos ne gleda,a ostavicu i fabricki ako slucajno bude problema na tehnickom.Ostavio sam svoju na servisu upravo,pa cu tek sad probati da vidim koliko moze max,inace do sad nisam presao 75-80 sa njim jer sam u gradu non stop.Sto se temperature tice nije presla sredinu nikako,tj ako je ono sredina jer se meni cini i da je jedan podeok ispod i tu drzi konstantno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4765 Napisano Avgust 2 (promenjeno) Drug član, 3639 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moguće da neće biti problema na tehničkom, ali novi skuteri imaju katalizator u auspuhu, pa ako ga menjaš time i poremetiš gasove, trebalo bi mislim uraditi i remapiranje softvera, a time se retko ko bavi za skutere, ako je uopšte to moguće. Hoćureći, prostom zamenom auspuha možeš dobiti više problema nego koristi. Jedino da menjaš nekim koji ima homologaciju baš za tvoj model motorina... Promenio Avgust 2 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejoking 20 Napisano Avgust 2 U prolazu, 0 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kgRazmisljao sam o tome,moras uzeti tzv lambda emulator ili kako se vec zove.Radi Malossi komplet elektroniku za to,dodje oko 80-ak eura zavisno od modela i auspuha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4765 Napisano Avgust 2 Drug član, 3639 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da je baš tako jednostavno, ali ne da ja znam. Sve u svemu, nisu mali troškovi za zamenu auspuha, a korist i nije neka, uz rizik da neće to da radi kako treba. Ipak je to samo običan mali skuter, pitanje je ima li smisla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejoking 20 Napisano Avgust 2 U prolazu, 0 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kgPazi prica je sledeca,ovaj motor ima 2 katalizatora,jedan u izduvnoj grani kod cilindra i drugi u mufleru.E sad zasto je to lose,pogotovo taj kod cilindra.Nasao sam vise iskustava da bas taj kod glave cilindra zna stvoriti velike temperature i istopiti dihtung glave cilindra.Bukvalno su stavili sve iste dijelova kao na ovom modelu ali od 125 kubika.Znam da nije prevelika razlika u snazi ali vrv zbog ustede ili cega vec Bog zna,filter zraka,komplet izduvna grana i ko zna sta jos je identicno kao na 125 kubika.Ako se gleda sa finansijske strane nema smisla,ali ja ne planiram prodavati ovaj motor minimalno 5 godina vrv i duze i hocu sto bi se narodski reklo da se navozam.Naravno jos cu se raspitati o ovome,jer ne mislim da sam pametniji od inzenjera koji su ga napravili. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4765 Napisano Avgust 2 Drug član, 3639 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Onda Arrow Arrow - Aprilia SR 125 / 200 GT 2022 WWW.ARROW.IT Arrow - Aprilia SR 125 / 200 GT 2022 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejoking 20 Napisano Avgust 2 U prolazu, 0 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Aprilia SR GT 200 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kgtaj sam i ja mislio,citas mi misli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...