Bruno 68 2709 Napisano Jun 16 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ima i neki filmici pa ako Bracika i Djole znaju kako da ih montiraju nije zgoreg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2709 Napisano Jun 16 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ja jos nisam dobio poredjenje sa Herceg Novim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2709 Napisano Jul 4 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Au prodje skoro mesec a ja ne zavrsih zapoceto. Zadnjih dana samo skacem iz jedne u drugu zemlju da me pitas gde sam bio prosle srede, zamislim se. Ovog jutra se nesto probudih ko vampir pa gledam kako svanjava jutro u Oelde, Westfalen. Cujem ja da je nevreme u Srbiji. Ovde nije nevreme. Ovde je redovno stanje. U jutro jedva dvocifren a u podne ni to tinejdjera da stigne temperatura. Kisa pada svakih 10 minuta po 5 minuta. Stanje normano, svi u nortface jaknama a ja dosao u bermude. Kao da je Novembar. Ma da se vratimo mi ovom nasem malom putovanju koje ne steti nista a moze da koristi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2709 Napisano Jul 4 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Thassos nam ostaje u magli dok od Keramotija krecemo na sever. Puca ravnica i vec je vruce. Skrecemo sa puta kao u neciju bastu a ne na put koji nas vodu u prekrasne planinske predele Grckih Rodopa. Stvarno smo bezveze ali osim ove dve fotke koje smo napravili nakon prelaska reke Nesto i apinistickog serpentinskog pentranja iznad Stavropoli/ Xanti i pogleda na Thasoss u magli, niceg vise osim nase memorije. Prosto ti se neda da stanes i prekidas tako tobar trip. Na celoj deonici osim par konja, jednog cobana i kolege bajkera sa trudnom zenom (al u kolima) nikog vise nismo sreli. Na pojilu/ valovu za stoku zartonili glave i napojili se. A sta drugo. Tu naidje coban, pa da se neobjasnjavamo paljba. Vozis putem koji je obelezen da nije obelezen. Mislim nema linija na putu. Drugo, sve neke gomilice i to po sred puta. Kako da ih neko skupio. A mozda i jeste. Nece konj da sere pored puta nego posred. E bas je konj. Jedno tri primerka su mirno konjski posmatrali kao mirno i bez previse buke ih prolazimo- odlazimo. Ma sve 5 dok ne skrenusmo kroz neku sumetinu sa tako jadnim delom puta cc 7 km ali muski smo to podneli. E bas na tom putu stane neki pikup (to je standardno vozilo u Grckoj, nevoze oni pasata karavana). Kaze da je kolega bajker ali da bas vodi zenu da se porodi. Bajo moj kakav je put garantovano si postao cacos pre nego li si ga prosao. Ma sve 5. Nego, kad izadjosmo iz ovih sumetina i u seoskoj krcmi trazimo okrepljenje, gledamo u tablu iz suprotnog pravca od naseg: "Oprez ima vukova i medveda". Dal smo srecni ili ne ali svakako nije kao u Rumuniji. Ociglrdno da "otpadci hrane" privlace ove vrste. A ovde toga nema. Coban, 3 konja, kolega sa trudnom zenom. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2709 Napisano Jul 19 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Bio bi red i da zavrsim putopisanije. U Bugarsku ulazimo na prelazu Ilinden (neko ga zove i Goce Delcev). I pre i posle magistrala je u odlicnom stanju tako da je doslo do ubedjivanja ko je i kako brijao fuzastere. No, osmeh nam mami prilicno niza cena goriva na bugarskim pumpama pa posle malo duze pauze palimo za Bansko. Na pumpi dobijamo prijateljko upozorenje da ima puno montiranih kamera za brzinu i da nas nece pustiti bez naplate kazne na granici ako smo snimljeni. Hvala, zaista ima kamera. Sad sta koja snima nismo hteli da proveravamo. Uz dobro bugarsko vino i preostalu hranu zavrsavamo ovaj super dan u Rodopima. Ja odlucujem da se nevracam za Beograd, vec radi posla ostajem u bugarskoj. Ujutro se rastajem sa drugarima pa preko Velingrada, Batak, Ravnogora (vozili i opisali u Bugarskim rodopima) na Balkan. Cilj je bio da predjem preko Shipke, jedna od veoma popularnih desticija bugarskih ljubitelja dvotockasa. U podnozju sa obe strane Balkana policijske snage obezbedjuju prolaz. Jbm ga sto? Mene nisu dirali. Mozda sto je nedelja-vikend bilo je tu i po neki automobil i autobus. Ali motora ko osa. Dal me vara oko ali mi se cini da popularnost zujalica iz 2000-tih ne opada. Na vrhu Shipke je prilicno veliki parking a na njemu stotine dvotockasa. Cim sam stao postao sam meta radoznalosti. Prosto da ne poverujem da nisu videli novi Strom. ADV motori nisu nesto popularni. Nisam se bas usudio da napustim ni motor ni stvari iako su me pozivali na pice. Drugi put. Sto se tice drugog puta u povratku nazad za Srbiju nisam odoleo a da ne predjem jos jednom preko Balkana ali na prelazu Trojan. Ostali deo ekipe je pod obavezno obisao Bugarskog "Supermena" , Manastir Rila pa preko Ribaraca u Srbiju i prema Surdulici pa kuci. I to je to, nemoze da steti a moze nekom da koristi. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...