Jump to content

Moto Zajednica

Katana 1983

Recommended Posts

• Marko, 289 postova
  • Motocikl: ZX-9R F2P, GPz810 unitrak, CZ 477

Prvih 1000km nakon restomod-a je najgore. Pričam iz iskustva sa mojim GPz810. Tokom same hirurške operacije se gleda samo u pravcu estetike i komponenti, a onda nakon tih prvih vožnji kreću prepravke koje nose kompromise i odricanja na konto praktičnosti i daily upotrebe. Obično tad isplivaju rupe u karburaciji, ogibljenje koje je potpuno raštelovano iako su komponente vrhunske itd. Ako nisam 5 puta skidao karburatore dok nisam našao kombinaciju dizni koja radi dobro uz Wiseco piston kit. A pre toga ih nisam dirao 10 godina pre restomoda. Nov semering na vili pušta i slični fazoni. Kako podesiti ogibljenje kad su vile predviđene za potpuno drugi motor sa drugom težinom i rasporedom iste? Trial and error.
Za neupućene svako to "Samo da" znači da se pola motora rasturi da bi se ta "mala" prepravka napravila.
Ali nakon toga kad se motor do detalja podesi po sebi, nema mu ravnog ni u prodajnom salonu. 😊
PS. Sviđa mi se ceo Sanctuary fazon ali cajgeri sa GPS-om mi ne idu sa ovim. Serijska varijanta mu daje nešto. Ja se bukvalno razmišljam da zamenim ceo prednji kraj na mom (ponovo) samo da bih mogao da vratim originalne cajgere sa sajlom za brzinomer. 

Promenio član markovisacki

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja