Jump to content

Moto Zajednica

Mogucnost registracije rucno pravljenog (prepravljenog) motocikla ?

Recommended Posts

• U prolazu, 92 postova

Pozdrav svima 

Igoritza ovde, znate me verovatno sa razlicitih foruma i slicno :)

Kupio skoro lucni aparat za varenje, poceo sam da varim sta treba i sta ne treba, lol, vec sad se lozim da uzmem COdva 

Trenutno vozim Kymco Xciting 500, ali mi je palo napamet da napravim nesto slicno kao sto je Can-Am Spider

Odma u startu da pitam - ako napravim trotockas, u sopstvenoj reziji, sta sve trebam da prodjem kao atest za bezbednost, i da li je uopste takav poduhvat moguc ? 

Za pocetak pretpostavljam da mi agregat i menjac trebaju sa motora koji ima papire, ne mogu da uzmem bilo koji, jer mi je to osnova za registraciju jer ce se voditi kao "prepravljen" .. ? 

Postoji li neka lista stvari koje su neophodne, da bi prepravljeno vozilo moglo da dobije atest od agencije za bezbednost saobracaja ? 

Nadjoh ovaj clanak https://www.politika.rs/sr/clanak/332102/Od-bube-napravio-jaguara te vidim da postoji opcija za atestiranje prepravljenih, samo pojma nemam gde i kako da se informisem za motore ? 

Imam jako dobar plan koji sam nasao na nekom americkom moto-forumu, covek je uradio ceo blue-print od nule za three-wheeled motorcycle sa 2 tocka napred u jednom PDF-u, gde u detalj objasnjava korak po korak kako uraditi zadnju vucu i prenos, suspenziju, instalaciju agregata i menjaca, itd, na kostur koji ti sam osmislis. 

Ako neko zna nesto vise o ovoj temi, molim vas recite mi koji su uslovi i da li je uopste zakonski izvodljivo, ili da odustanem od ideje .. ? 

Hvala u napred 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 996 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Koliko znam prvo treba da imas projekat, elaborat sa proracunima i crtezima i svon pratecom papirologijom. Pa sa tim da dobijes odobrenje za konstrukciju pa tek onda u proces proizvodnje pa atest. I nakon svega toga registracija. Mukotrpan proces, previse papirologije za samo jedno vozilo. 

• Drug član, 1014 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

U glavnom u praksi kod nas nemoguća misija. ( Ovo kad sam napisao u drugoj temi obrisali mi komentar)

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Haha 1

• Drug član, 467 postova
  • Motocikl: V2- americki

Ajde da ne mracim al lakse je prodati bubreg i kupiti Spidera no registrovati samogradnju kod nas. Ipak su to strucnjaci par exelance!

• U prolazu, 92 postova

E pa do klinca. 

A bas sam smislio kako bih ga napravio, cak sam i 3D dizajnirao plastike i sve, al eto srusili ste mi sneska, opravdano 

Ostaje da vidim sa bracom Bosancima, kakvi su po tom pitanju, imam familiju tamo

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Zoveš AMSS CMV, kažeš im šta želiš i oni te upute šta i kako. 

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06
On 6/5/2024 at 11:34 PM, stari roker said:

Zoveš AMSS CMV, kažeš im šta želiš i oni te upute šta i kako. 

R.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja