Jump to content

Moto Zajednica

KUPOVINA PRVOG MOTORA I OPREME, POCETNIK, POTREBNA STRUCNA POMOC.

Recommended Posts

• Zainteresovan, 529 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Na forumu, ako hoćeš da ljudi znaju da si ih označila, moraš koristiti @ ispred nadimka. Na primer @Skittles kojeg si iznad pitala .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 400 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Nema tu letnje ili zimske gume, gledaš po tipu motocikla koji voziš, tebi bi kompromis bile neke turing gume. Početnik si, to jest nezahtevan vozač, nećeš obarati do ivice itd. tako da možeš pogledati po internetu po fabričkim dimenzijama za tvoj motocikl 2.75/18 prednja i 100/80/18 zadnja guma. Trudi se da budu uparene, to jest isti model napred i pozadi.

Što se tiče zaštite, takozvanih crash bar vidi da zakažeš termin kod @seba011 i on će ti napraviti po meri. 

Nadam se da smo bili od pomoći, uživaj u novoj makini i čisti ti drumovi vazda bili!

• Nemanja Stojanović, 1403 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

@taurunum_girl

Nema letnjih i zimskih guma, ima guma koje su bolje po kiši samo.

Na samom motoru kod lanca kao što je okačio Ranko sliku vidiš koji pritisak treba.

Kad kažeš da su tanje, na šta tačno misliš? :) 

Vučko ti je napisao koje su fabričke dimenzije, pročitaj na samoj gumi da li piše isto.

Meni sa fotografije deluju normalno za toliki motocikl.

Za kacigu karbon je lakši, ali nije obavezno da je bolji, a dobar je sigurno.

Najbolje je da tražiš kacigu koja ima oznaku ECE 22.06 na sebi, to je trenutno standard za bezbednost, i minimalan na koji bi trebala da pristaneš.

Probaj obavezno malo duže u radnji, treba da ti drži čvrsto glavu, ali ne da te boli. Da ti pritiska obraze ali ne da te steže.

Zavisi i od tvog oblika glave koja će ti kako stajati, nema univerzalnog tačnog odgovora.

Kreš bar ili rol bar kako ko voli - šipke za zaštitu, pravi Seba.

Ali oni ti neće zaštiti noge prilikom pada, nego oprema.

To da spreči da ti motor padne na nogu, minimalna je šansa da će ti noga biti u tom delu gde je i kreš bar, i svejedno ti ostaje problem zvani asfalt.

Za ličnu zaštitu više će ti uraditi dobra čizma nego kreš bar.

Ja kad sam pao, sa kreš barovima, svejedno mi je motor pao preko noge, i čizma me spasila da sam mogao da ustanem i nastavim vožnju.

Postoji i opcija zaštite motora u vidu malih slajdera koji bi ti isto pomogli, dosta su sitniji i jeftiniji, ukoliko ne planiraš neki offroad.

Ljudi često i zaborave da su ručke najistureniji deo.

Koliki god kreš bar bio, skoro uvek i korman udara, i lomi poluge kvačila odnosno kočnice.

Postoje zaštite i za to, plus štite ruke od vetra, buba i kiše.

I na kraju, ABS ne može da se dokupi, osim nekom hirurgijom da se pakuje sve i svašta sa donorskog motora, ali u tom trenutku je jeftinije i mnogo jednostavnije da prodaš ovaj i kupiš drugi koji ima ABS.

Do tada probaj da ne povlačiš naglo jako kočnicu, ili da dovodiš sebe u situaciju gde je to potrebno.

Čestitam na kupovini, dobrodošla u svet bajkera! :) 

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja