Jump to content

Moto Zajednica

Aluminijumski koferi - izrada i sistemi kacenja?

Recommended Posts

• Pharmaceutical Industry, 19 postova

Marko, aj ako te ne mrzi stavi slike direktno na forum jer ne mogu da otvorim imageshack iz Azije a bas bi voleo da vidim kako je sve ispalo!

Ma kako da ne samo ti pozeli,kad ti nama budes poslao neke azijatkinje da se mi sa njima malo gledamo u cetiri oketa,dobices slike do tada nista.

Ali nije sto ih ti ne vidis ali koferi su vrhunski ko bi rekao da su pravljeni.......:nanana::nanana::P :P :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

post-396-0-68707900-1314092188_thumb.jpg

post-396-0-17329300-1314092155_thumb.jpg

Evo, valjda se sad vidi .. Islikacu sve naravno, nikakav problem, cim uhvatim malo vremena ..

Boles' bolje od originala sa ove distance

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

... Islikacu sve naravno, nikakav problem, cim uhvatim malo vremena ..

Jel´ crko aparat? :zdravo:

Može i telefonom samo da se vide detalji, dno, poklopac , var,...

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Evo, evo :D Nisam bio u mogucnosti :D

ezesg_mg8542.jpg

pVsMi_mg8543.jpg

zZMVo_mg8544.jpg

YCLgN_mg8546.jpg

6tdHW_mg8547.jpg

vqDre_mg8548.jpg

1zdravo.gif

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Kofer je odlican, ali mi se ove plastike za kacenje ne dopadaju. Ja bih napravio vece, kako je Touratech rekao, treba da budu 60mm u precniku, koliko je i precnik krivine noseceg rama. Zatim, kanal u koji leze ova plocica bi trebao da ide preko cele sirine plastike, a i sama plocica treba da je tolika. Time se povecava povrsina aluminijuma koji treba da podnese opterecenje. Takodje i sa unutrasnje strane, treba napraviti slican komad plastike kao onaj spoljni, ali u sredini izbusiti rupu i narezati navoj, tako da se taj komad navrce. Tek na kraju ide leptir za osiguranje.

Kofer je odlican, ali mi se ove plastike za kacenje ne dopadaju. Ja bih napravio vece, kako je Touratech rekao, treba da budu 60mm u precniku, koliko je i precnik krivine noseceg rama. Zatim, kanal u koji leze ova plocica bi trebao da ide preko cele sirine plastike, a i sama plocica treba da je tolika. Time se povecava povrsina aluminijuma koji treba da podnese opterecenje. Takodje i sa unutrasnje strane, treba napraviti slican komad plastike kao onaj spoljni, ali u sredini izbusiti rupu i narezati navoj, tako da se taj komad navrce. Tek na kraju ide leptir za osiguranje.

Sto se tice nosaca .. mozda se na fotografiji ne vidi najbolje ali oni jesu prekopirani od tebe tj. TT-a .. Mozda te buni opticka varka jer su moji nesto dublji, tj. deblji pa deluju manjeg precnika iz razloga sto sam hteo da ostavim kanal za plocicu dublje od

TT-a da se ne bi slucajno vremenom razlokao ..

Zbog jednostavnosti izrade a i bolje izdrzljivosti sam se odlucio da i gore i dole idu metalne plocice, s'tim sto su donje "fixne"

Nisam siguran da razumem deo za sirinu plocice, odnosno njenu vezu "sa povrsinom aluminijuma koja treba da ponese opterecenje" ?

(Ako si mislio na plocice, one su od 5mm debelog celika presvucenog termo buzirom zbog grebanja o ram nosaca motora) ..

Unutrasnje kacenje nije finalizirano, svakako mora da ide aluminijumski prsten velike povrsine kao na Zegi .. Leptire sam stavio privremeno jer sam morao hitno da idem na neki put :D, a time i da istestiram kofere koji se evo posle 2 hiljade kilometara raznoraznih mucenja i testova nisu pomerili 0takoje.gif

• Svrati ponekad, 105 postova

Odlicno izgledaju! A i zasto bacati novac na orginalne kad se za pristojnu cijenu mogu napraviti kvalitetni koferi. Ja sam svoje napravio prije dvije godine i izasli su me oko 100 evrica s nosacima.

post-532-0-32789700-1316475997_thumb.jpg

post-532-0-05302900-1316476081_thumb.jpg

Evo, evo :D Nisam bio u mogucnosti :D

fhGpA_mg8542.jpg

r13SG_mg8543.jpg

gq2SA_mg8544.jpg

J9nit_mg8546.jpg

fWeRE_mg8547.jpg

hHBrg_mg8548.jpg

1zdravo.gif

Hitman,

da li si koristio dimenzije kofera koje je Lalajko dao u temi http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/35151-honda-africa-twin-alu-koferi-i-nosaci-kofera-u-samogradnji/page__st__40 ili si ih menjao? U toj temi si naveo da dimenzije nisu dobre zbog radijsa savijanja lima.

da li si koristio dimenzije kofera koje je Lalajko dao u temi http://forum.bjbiker...ji/page__st__40 ili si ih menjao? U toj temi si naveo da dimenzije nisu dobre zbog radijsa savijanja lima.

Dimenzije jesu iste, a prvobitno sam koristio Laletov crtez koji je tacan, a onda smo mi nesto zajebali u nasem crtezu. (Koliko se secam, mislim da je zabuna bila oko mesta spajanja stranica posto je na Laletovom nacrtu mesto spajanja drugacije nego kod mene, pa se tu nesto nije poklapalo)

U svakom slucaju, kada sam otisao u Jeep, majstor koji je radio kofere i ja smo nacrtali sve ispocetka na licu mesta pre secenja i savijanja :D0takoje.gif

U svakom slucaju, kada sam otisao u Jeep, majstor koji je radio kofere i ja smo nacrtali sve ispocetka na licu mesta pre secenja i savijanja :D0takoje.gif

Na osnovu spoljnih dimenzija kofera?

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: AT RD03, SW 400

Nisam stručnjak, ali mi var deluje mnogo neprimetnije iznutra, dok spolja... pa baš i ne deluje estetski.

Kakve su šanse da var na koferu bude iznutra? Jesam li lupio glupost?

Nisam stručnjak, ali mi var deluje mnogo neprimetnije iznutra, dok spolja... pa baš i ne deluje estetski.

Kakve su šanse da var na koferu bude iznutra? Jesam li lupio glupost?

Nisi, dosta je komplikovanije variti iznutra ali moze ..

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

ko mozhe i koliko naplachuje izradu nosacha bochnih kofera?

ono shto meni treba je ovo

wpid-SW_Motech_Evo_Trax_Mounting-2010-11-7-21-17.jpg

samo adaptirano za monokey sistem, tj ona 2 shrafa i gore ona piramidica za zakljuchavanje, naravno ja kupim te adaptere (2 shrafa i piramidicu) a taj neko odradi savijanje svega i rupe za te adaptere...

hvala unapred

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: AT RD03, SW 400

Majstor mi je zavrsio plasticne koturove kopije Touratech sistema kacenja - od originalnih se razlikuju samo po tome sto su beli, uradjeno za 10!

Ima li neko ideju koji je materijal najbolji za kopiranje Touratech sistema kačenja:

PoliTerm (PA 60) – poliamid 6

PoliTerm (PE) – visokomolekularni polietilen

PoliTerm (PP) – polipropilen

PoliTerm (POM) - poliacetal

???

• Svrati ponekad, 437 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Momci videh juče ovakve kofere za alat koji su sasvim ok a i cena je više nego ok ...mislim da su oko 2000din komad jel kačio neko ovakvo nešto na motor.Imaju i bravice sa ključićima šarke sve što treba...

http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljno.aspx?KatOznaka=79650820

Jedino čega se plašim da stranice nisu dovoljno jake za kačenje mada mogu da se pojačaju,kakva su vam iskustva,veličina bi mi potpuno odgovarala.

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

То је направљено од превише танког материјала да би издржало напоре којима је изложено на мотору. Не знам да ли си их загледао, ја јесам и не уливају ми поверење.

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Ako su ovi ugaonici dovoljno jaki, bilo bi potrebno samo ojacati ovu unutrasnju, nosecu stranicu. Madjutim plasim se da je kofer klasicno kinesko s*anje, po principu, spolja gladac ...

• Svrati ponekad, 437 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

То је направљено од превише танког материјала да би издржало напоре којима је изложено на мотору. Не знам да ли си их загледао, ја јесам и не уливају ми поверење.

Malo sam ih preturao po rukama deluju dosta lagani što verovatno i znači da su klasično kinesko njesra....mada mislim da bi mogli da se ojačaju sa te noseće strane plus da se ojačaju i na uglovima,jer cena im je stvarno do jajčana,a i neizgledaju loše upošte.

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

Koja je tezina normalnog kofera , I koliki su teski oni veci koferi , nasao sam na netu da imaju mnogo veci koferi od 75 l i koja je njihova tezina?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja