GS 249 Napisano Mart 6, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan @GS Vanja, koferi su fenomenalni, taman ti prolazim pored kuce kad idem na more. Ti lepo parkiraj Afriku negde da mi je zgodno, al sve sa koferima, pa da ti ih maznem ;D ;D ;D ;D ;D Nemoj da prodes a da ne svratis ,a za kofere je lako ,ako treba napravicemo jos jedne iste! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Konacno sve zavrseno ,ako prestane padati ??? snjeg mozda i da ih probam u subotu do sajma . Slika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 12, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan GS, mozes li da snimis nosace zasebno. Zanima me kako si izveo poprecnu vezu izmedju njih. Inace, koferi izgledaju zaista sjajno!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan GS, mozes li da snimis nosace zasebno. Zanima me kako si izveo poprecnu vezu izmedju njih. Inace, koferi izgledaju zaista sjajno!! Mislis na ovaj nosac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Mart 12, 2009 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su najbolji home-made koferi na forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno izgledaju ti okviri od poliestera! Kako si predvideo zakljucavanje? Katancem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su najbolji home-made koferi na forumu Plan je bio da mi ti uradis nosace ,ali sam zurio da sve zavrsim pa sam ih sam napravio napravio sam gresku sto ih nisam plastificirao ,boja se grebe na mjestima gdje dodiruje aluminijum. Odlicno izgledaju ti okviri od poliestera! Kako si predvideo zakljucavanje? Katancem? Mali katanac blokira podizanje zakacke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 12, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu bas najbolje sa slike da vidim sistem kacenja kofera na nosac. A gore, na prvoj slici gotovih kofera na motoru, poprecni nosac jos ne postoji, zato sam i pitao, a bas me zanima kuda ga je najelegantnije provuci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu bas najbolje sa slike da vidim sistem kacenja kofera na nosac. A gore, na prvoj slici gotovih kofera na motoru, poprecni nosac jos ne postoji, zato sam i pitao, a bas me zanima kuda ga je najelegantnije provuci. Na prvoj slici nije bio postavljen poprecni nosac ,mislim da je ovakav na svim nosacima ,razlika je samo u debljini (obliku)materijala od koga je napravljen. Slikacu ti sutra sistem kacenja ,da ne idem ponovo u radionicu , pravio sam neke jednostavne zakacke sa gumenim odbojnikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 12, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A gde si nabavio ove hm... drzace poklopca? Taj deo jos nisam nasao, mada iskreno, nisam puno ni trazio, racunam lako ce se naci. Za sve ostalo vec imam adrese, telefone i cene. Stalno proucavam projekat onog Italijana. Zanima me zasto je na gornjoj strani stavio samo one kuke koje se prebacuju preko sipke nosaca, a na donjoj strani klasicne sarke? Sta je sa time dobio? Ja sam razmisljao da postavim na sva cetiri mesta onakve kuke kakve je on koristio sa gornje strane, a da na nosac zavarim cetiri cevcice kroz koje bi se one kuke provlacile. Kad prodje skroz kroz cevcicu sa donje strane kroz rupicu provuci rascepku ili katanac i to je to. Mnogo sam se nalozio na ove alu kofere! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan A gde si nabavio ove hm... drzace poklopca? Taj deo jos nisam nasao, mada iskreno, nisam puno ni trazio, racunam lako ce se naci. Za sve ostalo vec imam adrese, telefone i cene. Stalno proucavam projekat onog Italijana. Zanima me zasto je na gornjoj strani stavio samo one kuke koje se prebacuju preko sipke nosaca, a na donjoj strani klasicne sarke? Sta je sa time dobio? Ja sam razmisljao da postavim na sva cetiri mesta onakve kuke kakve je on koristio sa gornje strane, a da na nosac zavarim cetiri cevcice kroz koje bi se one kuke provlacile. Kad prodje skroz kroz cevcicu sa donje strane kroz rupicu provuci rascepku ili katanac i to je to. Mnogo sam se nalozio na ove alu kofere! Nasao sam neke vojne (JNA) manjerke , posude za hranu na kojima su bile ove zakacke ;D inace ekstra su kvalitet i imaju stelovanje. Sto se tice kacenja kofera na nosac ja sam trazio najjednostavnije rijesenje ,ako negdje u nekoj nedodiji popucaju samo se izbuse nove rupe i prenesu se ovi isti !(vrlo slicno kacenje je na Zega koferima) Mislim da bilo koje rijesenje kacenja je dovoljno cvrsto ,ali ako trazis da se brzo skidaju ,lijepo izgledaju onda su i vjerovatno komplikovani za popraviti :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Mart 12, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, imaš takvih zakački (bilo je)u Merkuru (Bež. kosa)ili U(K)radi Sam ;D (NBG: ili Ada Huja), a moguće je da ima i u prodavnicama tapetarskog pribora (Derma-Kralja Petra) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koferi su stvarno extra!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Extra, extra, extra su koferi, koliko je kostala cela zabava po sistemu "kljuch u ruke" ? Lalajko, stavi naocare ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 579 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1714 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su najbolji home-made koferi na forumu Vaistinu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Extra, extra, extra su koferi, koliko je kostala cela zabava po sistemu "kljuch u ruke" ? Lalajko, stavi naocare ;D ;D ;D Lim 30e ,sjecenje i savijanje 20e ,varenje 50 e (mislim da ovo moze malo jeftinije da se nade), eloksiranje 40e ,ostatak posla sam sam odradio i nije kostalo nista osim sitnica (nitne, diht masa i sl.). Oko 140e i malo rada ,moze i malo manje ako se izbjegne eloksiranje ,a mozda i varenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4764 Napisano Mart 13, 2009 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja davno nisam video bolje kofere, narocito iz kucne radionice! Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da vam se svida , ako neko pocne da pravi nesto slicno tu sam da pomognem ,bar nekim savjetom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Mart 13, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Super nisam ni sumnjao da ce drugacije ispasti, nego da odmah rezervisem malo placa ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koferi su do 00, ima da ovi sa touratech-ovim balave pored tvojih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da vam se svida , ako neko pocne da pravi nesto slicno tu sam da pomognem ,bar nekim savjetom SVAKA CAST, PRELEPO IZGLEDAJU!!! Slikaj samo sistem kacenja molim te. Je l' si pop nitne koristio ili? Ja se nadam da cu polovinom sledeceg meseca napraviti dva komada za mene uz pomoc caletovog prijatelja naravno. Pa ako nesto zapne znam koga da pitam . Kod mene ce biti uglavnom sa nitnama i nesto malo varenja (izvaricemo samo poklopac i dno po ivicama) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da vam se svida , ako neko pocne da pravi nesto slicno tu sam da pomognem ,bar nekim savjetom SVAKA CAST, PRELEPO IZGLEDAJU!!! Slikaj samo sistem kacenja molim te. Je l' si pop nitne koristio ili? Ja se nadam da cu polovinom sledeceg meseca napraviti dva komada za mene uz pomoc caletovog prijatelja naravno. Pa ako nesto zapne znam koga da pitam . Kod mene ce biti uglavnom sa nitnama i nesto malo varenja (izvaricemo samo poklopac i dno po ivicama) Za dno sam koristio pop nitne (zakovice je vrlo tesko postaviti na takvim mjestima) ,postavicu slike kacenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 27, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ideja mi se jako svidela, pa cu pokusati da uradim i alu top-case. Zanima me kako izvesti kacenje na motor u tom slucaju. Na motoru imam plocu za Givi kofere, da li koristiti nju ili praviti novu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ideja mi se jako svidela, pa cu pokusati da uradim i alu top-case. Zanima me kako izvesti kacenje na motor u tom slucaju. Na motoru imam plocu za Givi kofere, da li koristiti nju ili praviti novu? Napravi ti bato novu, bolje je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Mart 27, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Obecao sam slike kacenja kofera ,konacno sam ih uslikao... Donji nosaci imaju gumeni dio koji nalijeze na cijev nosaca , a gornji je samo metal. Skidanje je jednostavno ,samo se popusti saraf na gornjem nosacu i on se zakrene da moze da se skine kofer. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...