VladaSrbijaSP 0 Napisano Februar 1, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Koliko staje ulja u Apriliu Tuareg 600?Ispustio sam ulje i skinuo filter ali ne znam koliko ulja treba da sipam...?Nasao sam user manual ali na italijanskom pa bas i ne mogu da se snadjem na njemu...Nasao sam koje ulje ide ali ne i koliko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2304 Napisano Februar 1, 2009 Skuteras, 3747 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pise ti u manualu na pocetku gde su karakteristike motora nesto ovako CAPACITA Olio motore (sostituzione) 1200 cm3 (73.228 in3) Olio motore (sostituzione per revisione motore) 1400 cm3 (85.433... jedno ti je koliko ide kad se menja,a drugo koliko stane u motor kad je skroz prazan. Toliko od mene, a mozda ima neko ko zna tacno bez manuala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17697 Napisano Februar 1, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko staje ulja u Apriliu Tuareg 600?Ispustio sam ulje i skinuo filter ali ne znam koliko ulja treba da sipam...?Nasao sam user manual ali na italijanskom pa bas i ne mogu da se snadjem na njemu...Nasao sam koje ulje ide ali ne i koliko... Ima li taj motor mjerac ulja. ??? Sipkicu ili okce, pa po njima (mjeracima) naspi ulje, samo polako da ne pretjeras. kada naspes upali motor da odradi pa onda opet izmjeri, ako fali dospi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 1, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko staje ulja u Apriliu Tuareg 600?Ispustio sam ulje i skinuo filter ali ne znam koliko ulja treba da sipam...?Nasao sam user manual ali na italijanskom pa bas i ne mogu da se snadjem na njemu...Nasao sam koje ulje ide ali ne i koliko... Ima li taj motor mjerac ulja. ??? Sipkicu ili okce, pa po njima (mjeracima) naspi ulje, samo polako da ne pretjeras. kada naspes upali motor da odradi pa onda opet izmjeri, ako fali dospi. kad upalis motor pa ugasis prvo malo mora da ostoji pa onda meri . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Februar 2, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan a kad ima suhi karter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2304 Napisano Februar 2, 2009 Skuteras, 3747 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A jel' uvek neko mora da podjebava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 2, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ne podjebava.. na suvom karteru se meri drugacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano Februar 2, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Sipao 2.5 litra.Ima malo iznad max,ali nisam ga palio pa ce i filter malo da povuce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2304 Napisano Februar 2, 2009 Skuteras, 3747 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na suvom karteru pola meraca nije pola kao na mokrom pola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano Februar 2, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Bitno je valjda da bude na max?Kad se upali i odradi malo bice oko max... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 2, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa molim da neko lepo objasni kako sta i zasto to tako ovako kako smo ispisali nelici ninasta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Februar 3, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan pa molim da neko lepo objasni kako sta i zasto to tako ovako kako smo ispisali nelici ninasta Prvo ispusti ulje iz spremnika na rami motocikla a onda iz motora/mjenjača. Obavezno odšarafi mjerač nivoa ulja u rami dok ispuštaš ulje. Zatim promjeni filter ulja. Nemoj pretegnuti vijke poklopca filtera! Zašarafi oba vijka za ispuštanje ulja ( na rami i motoru ), s onim na rami budi nježan. Utoči 2 litre ulja kroz otvor za dolijevanje/kontrolu nivoa, zašarafi šipku za kontrolu, upali motor da povuče ulje u filter, neka motor radi 30ak sekundi. Dolij ulje do minimuma na šipki, provozaj se 10-15 km nakon toga, ostavi motor da radi kratko u leru, ugasi ga, nakon minute prekontroliraj nivo ulja i ako je potrebno, dolij ulje do maksimima! NIKAD ne kontroliraj nivo ulja na hladno, uvijek nakon vožnje, jer sistem suhog kartera je specifičan . Dry-sump = suhi karter A jel' uvek neko mora da podjebava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovo nisam znao hvala kolega na informaciji ostace zapisano u mom belezniku nisam se susretao sa suvim karterom nikad do sad . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Februar 3, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan ovo nisam znao hvala kolega na informaciji ostace zapisano u mom belezniku nisam se susretao sa suvim karterom nikad do sad . ima i motora sa 1,5-2 litre ulja pa se ne uljeva odma 2 litre, već 1,2-1,5 ,a poslije ostalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...