wiggin 940 Napisano April 24 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan 24.04.2024 Najskuplje što imamo je vreme, a na drugom mestu su naše strasti. Pre 5 godina sam se pošteno slupao u sred Beograda, 3 meseca na intenzivnoj, titanijum umesto ramena, standardna priča... Progurao, stao na noge, idemo dalje… I sve bi bilo lepo i bajno, da baš u isto žena nije trebalo da se porodi, i dobili oboje posao u Švici.Progutao knedlu, prodao oba motora, i obećao da neću kupiti drugi. Ali đavo ne da mira 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 24 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam sleteo u Lisabon, plan je da pokupim motor tu, i spustim se do Jerez-a za vikend. LX Moto Rent Lisabon, kod kojih ću iznajmiti motor ima svašta nešto u ponudi, a ja sam bacio oko na Triumph 900. Uz motor se dobija i jakna, kaciga i sve od opreme, tako da nosim samo GoPro. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 24 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Lisabon je prelep grad, dosta me podseća na Beograd - svi su napolju iako je radni dan, miriše sve na neki roštilj, i muzika…. Iako je Portugal tramvaj liga Evrope, lepo se živi ovde. Upao sam u neki burger bar, i evo valjam se od smeha Posebna ponuda je >>>Bahova je fuga pregolema 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6039 Napisano April 25 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Lisabon je super destinacija, uostalom cijeli Portugal mi je odličan. Komplet.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8236 Napisano April 25 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Уфффф, Протугалија ... неостварена туристичка жеља 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 25 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Poranio da pokupim motor, ali domaćini vredni me pretekli. Prilično velika radnja, imaju svašta od motora. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 25 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Spremni za put 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 25 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Ok, vreme za prve utiske Fantastičan motor, udoban, živahan i okretljiv. Dobio sam u ful stok opciji, sa Givi top case-om, u koji može da stane moj ručni prtljag od 40l. Uz motor u kompletu ide jakna i kaciga, doduše doplata za fullface Sada pravac na jug preko mosta Vasco da Gama. 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 25 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Danas je inače praznik u Portugalu - 25 April se slavi kao dan revolucije, kada je svrgnuta dugogodišnja diktatura.Preko reke Težo se prostiru 2 mosta, stari most 25. April i noviji - Vasko da Gama. To jedan od najdužih mostova u Evropi (ako se ne računa Krimski) i dugačak je skoro 18 km. Kada sam prešao most, uputio sam se ka Evori. Prošle godine su mi rekli da obavezno obidjem taj gradić i kapelu od kostiju. Sam grad je možda sat vožnje udaljen od Lisabona, i ima zapravo više crkava i katedrala, pa sam dvaput promašio gde idem Ne idem često u crkvu, možda ovo ima i kod nas, ali prvi put sam video ove virtualne sveće… ubaciš evro i gori lampica. Kapela sa kostima je baš jeziva, ali omiljena destinacija posebno američkih turista Na vratima piše nešto tipa ‘Mi kosti koje smo ovde čekamo na vaše”. Morbidna srednjevekovna opsesija, ugradili su 5000 lobanja i ko zna koliko kostiju sa raznoraznih manastirskih grobalja po evropi. 15 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 25 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Posle Evore, uputio sam se ka Španiji i Badajoz-u. Ovaj deo Portugala je bogat zemljoradnički ili stočarski kraj, voćnjaci, vinogradi i krave na sve strane. Sve miriše na balegu/stajsko djubrivo Drugi utisak su rode, na svakom strujnom tornju po 5-6 gnezda….Benzin je dosta jeftiniji čim predješ u Španiju, više od 20 centi po litru…Vrteo sam se okolo naokolo do Meride, a onda opet na autoput i dosadnih sat ipo vožnje do Sevilje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 25 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Najbolji deo dana je Sevilja. Nikada ranije nisam bio ovde, i sada se kajem Grad ima dušu, na sve strane tapas barovi i nezaobilazni flamenko na ulici. Malo podseća na Kotor, uzane ulice, zbijene zgrade da uvek bude promaje i hladovina preko leta…Ubacio sam se u neki obilazak grada sa degustacijom, krenuli sa malim pivom. Na točenje, taman da spere prašinu autoputa Sledi tapas dimljena tunjevina sa bademom, zanimljiv ukus. Prati se sa Manzaniljom, čuvenim šeri vinom iz San Lucar-a. Malo kisi, nije za mene taj prefinjeni ukus Sledeće na redu je domaće vino, belo zalema - jedina sorta koja je preživela Filokseru - vinsku kugu, i naravno crno Rioja. U paru sa vinom ide domaći kulen sa čili majonezom. Kida koliko je dobroJedan od barova u koji smo ušli je La Decana, mesto gde je osnovan FK Betis. Sada je mini muzej, mada i dalje organizuju gledanje utakmica, posebno gradski derbi protiv FK Sevilje 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 26 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Tapas-i nisu samo meso ili plodovi mora, kad se posti na primer imaju i ovako nešto >Spanać sa leblebijama i ljutom papričicom, pored je hleb propržen na ulju… trenutno su najpopularniji tapas puževi, sada je sezona i barovi koji ih imaju su puni.Veče sam završio sa sladoledom od pomorandže Evo još par slika iz Sevilje, a sutra pravac Jerez 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 27 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego što krenem za Jerez, hteo sam da prošetam još malo po gradu ujutro. Sevilja je impresivna, ko voli istoriju nek’ pročita zašto, a ja ću ovde ostaviti par detalja i puno slika. Još u vreme Rimljana je dobila status grada, i tu i tamo se i dan danas vidi njihov uticaj. Arapi su je ukrasili sa svojim geometrijskim šarama, a na to kako danas izgleda Sevilja najveći uticaj je ostavila Amerika. Zapravo obe Amerike Svo bogatstvo koje je Španija otela u Novom svetu slivalo se kroz luku Kadiz u Sevilju na carinu i rasparčavanje.Real Alkazar je deo te priče. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 27 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Kada dolaziš na moto trke u Jerez, još izdaleka te uhvati uzbudjenje i onaj osećaj pripadanja. Putevi su puni motorciklista, i svi nam se sklanjaju, jer ovde mi imamo prednost. Na parkingu već u petak ujutru do pola puno, kako li će biti u nedelju?Sam ulazak do tribina je opojna droga, još se ne vidi staza, ali prepoznaješ kočenje, pa ono dodavanje gasa Trke su i veliki vašar, roštilj i muzika piči sa svih strana. Ujedno i praznik, nose se kao na piknik kuleri sa pivom i klopom…Deru sa cenama kao na vašaru, porcija rebra i pivo 20€ 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 27 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Posle treninga i malo vožnje okolo naokolo, dolazim u Kadiz. Cene smeštaja u samom Jerezu su nenormalne, jer je interesovanje ogromno, a u Kadiz-u ima više da se vidi, pa sam lako odlučio gde da se smestim.Našao sam se sa nekim društvom, pa idemo zajedno u neki bar na tapase.Vreme se pomalo kvari, izgleda da će kiša. Kažu ovi lokalni da se okrenuo vetar, ali da neće da potraje. Nadam se da su u pravu. Tapasi su legendarni, ali vino… ufffRestoran/tapas bar se zove El Faro, sve preporuke.Na spavanje me ispraća kiša. 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6039 Napisano April 27 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično!!Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2684 Napisano April 27 Braveheart, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Strava putopis, bas mi se sviđa jedva čekam nastavak. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 27 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Osvanulo sa kišom, a mrzi me da vozim po mokroj kaldrmi. Pošto je pijačni dan, rešio sam da obiđem glavnu pijacu u Kadizu. Obzirom da je morski grad, nimalo ne čudi da na pijaci najviše ima - ribe Najtraženija je crvena tuna, koja se uglavnom izvozi u Japan. Barakuda?Rakova, školjki, sipa i puževa, sve može da se nađe…Naravno, ovo je Španija, ne može bez šunke, sira i kobasica. Da, ima i čvaraka Specijalitet dana puževiČurosi ‘Kod Lepe’, tradicija se održava skoro 100 godina. Lepo, ali mnogo masno za moj ukus.Posle pijace, svratio sam u loklani muzej, delom jer je ulaz džabe, a i išlo mi se u wc. Lokalni umetnici naravno pogodićete gde su našli inspiraciju 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 27 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan U međuvremenu, kiša stala i kao da je nikada nije ni bilo. Granulo sunce, okean miriše samo pršti…Sišao sam do plaže, izuo patike i ohladio noge u okeanu Ovde je izgleda popularno i surfovanje, klinci su odmah istrčali da iskoriste vetar. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 27 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Fast forward do Jerez-a, gde sam stigao taman na vreme za Sprint. Imam karte za W3 tribinu, pogled je fenomenalan. Oko mene sve naravno domaća ekipa, i 93 je miljenik. Posle njega najviše se voli Acosta.Imam dosta video snimaka, ali nešto mi neda Tapatalk da ih okačim, kad se vraatim kući dodaću ih. Ako ste gledali Sprint, bilo je ludio Inače apsolutna dominacija na parkingu je baja sa ovom motorom.A da nije puko hvalisanje, dokaz je motor iza 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 27 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Posle Sprinta mala vožnja prema Gibraltaru, tamo ne može bez vize, ali su mi bajkeri iz Portugala koji su me usvojili zbog tablica preporučili turu do vidikovca sa koga se vidi Afrika. Mirador de la PeñaMalo pentranja kroz šumu, preplašio sam par krava ili bikova Odmah preko puta je plaža gde sam zabo na kafu.Nisam jedini ovde, tu su braćala iz Švice Plaža je zapravo puna Nemaca, izgleda da je neko popularno mesto. Ali ne smeta, to je ta kafa sa pogledom Bežim nazad za Kadiz, dosta za danas 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmwgs 57 Napisano April 29 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: NG Motocikl: bmw r1200gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bravo svaka cast top tura 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 29 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Rekordna posećenost danas na stazi, trebalo mi je 45 minuta da udjem na parking posle kružnog toka. Hm, parking je zapravo pun, pa je dobra i livada Jerez je praznik i vašar, provod za stare i mlade.Niko nije usamljeniji od prodavca na štandu Pedra Acoste. Sve je otišlo još u petak Već se popunilo i pored tribina, nema gde igla da se udene.Ustvari, ima mesta ako si hrabar i spretan Atmosfera je fantastična, lokalni vozači se pozdravljaju pesmom i aplauzom, rashladjuju se sa pištoljima na vodu i lopta za plažu leti preko cele tribine Kreće polako glavni događaj, nadleću avioni, ide himna.Svi se nadaju da će Markez da ih obraduje danas, ali favoriti su i Martin i Acosta.I idemooooo Trka je bila odlična, Jerez me nije razočarao ni ovaj put Vreme da se polako kreće nazad, let nazad je rano ujutro, a ima nekih 5-6 sati autoputa do Lisabona. Osim lagane kišice usput, jedini događaj vredan pomena je granica između Portugala i Španije. Odmah na izlasku na portugalski deo autputa, Garda zaustavlja sve na 2 točka i piše kazne. Meni su uzeli 60€, jer nisam na vreme pokazao osiguranje pošto je motor rentiran, dok sam pozvao LX moto i dok su mi oni objasnili da je papir sa osiguranjem ispod sedišta, baja je već ispisao kaznu, mora da se plati pa se ti buni, itd klasična drumska pljačka Ostavio sam kaznu momcima iz agencije, oni će napisati žalbu i kažu sigurno dobijam pare nazad.Motor sam parkirao u garažu hotela, i zagrlio i poljubio rezervoar. 1500 km čistog uživanja, nemam reči osim pohvale za Triumph. 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano April 29 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Toliko od mene drugari, pozdrav za sve i videću da dodam još par video snimaka možda za vikend. 4 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5504 Napisano April 29 Drug član, 1972 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, stvarno odličan putopis ! Ne znam kako mi je promakao do sada, ali možda i bolje jer sam ga pročitao u jednom dahu Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...