Jump to content

Moto Zajednica

Pocetnicki motor

Recommended Posts

  • U prolazu, 1 post

Pocetnicki motor

Planiram da polazem za A2 i kupim prvi motor, budzet mi je do nekih 3000€-3.500€. Prvo generalno pitanje je nov(kinez) ili polovan japanac.. Novih kineza ima i ono sto sam istrazio da je “dobro” i da upada u neke koje standarde su Zontes u125, g125x i Voge R125. Zontes nesto skuplji koliko sam video malo i losijih performansi, zanima me kakvo je generalno iskustvo sa ovim motorima ili je ipak najpametniji izbor nesto polovno… Maxi skuteri su takodje u opticaju, isto se vrte neki novi zontes i voge od 125kubika ili ici na 15godina star xmax od 250 kubika za 2500€? Gledao bih mozda nove od 250-350kubika ali su cene previsoke za mene trenutno a i kontam da uzmem nocu 125icu da se naucim i posle mogu uzeti nesto jace. Ili ici na varijantu polovnog cf moto-a koji opet nije previse “mator”

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 141 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Mustang XRS 4T 125cc

Evo iz ličnog svežeg iskustva. Položio sam za veliko A, pre manje od 2 nedelje :) Imam 38 godina, kada sam polagao za kola bio sam majmun i nisam polagao za A, tada je to bilo mnogo prostije, nije bila nauka kao danas. Hteo sam da polažem za A2 kao ti, medjutim, razmišljao sam, i pazi, ako imaš 24 godine ili više, polaži za veliko A. Jer nikad ne znaš da li ćeš nekad poželeti da kupiš nešto jače, da provozaš nečiji motor, nije ni bitno, ali nisi ograničen... Što se tiče motora, dugo sam gledao, pratio, razmišljao, budzet mi je bio kao tvoj. Sve zavisi za koje potrebe ti treba motor. Ako je za samo po gradu i to onda skuter, ako je za putovanja, 125 je premalo, a ni ovi od 500cc skuteri nisu za putovanje, za to je nešto na brzine i jače, uzbrdice, veći točkovi itd. Pošto je meni prioritet bio grad, onda sam gledao te polovne i to, reko možda nešto od 400-500cc, medjutim ti skuteri su teške krmače, nije to baš za agilnost po gradu. Sve u svemu, mnogo sam gledao i hteo svašta nešto. Na kraju sam kupio nov motor u "Trio Moto" iz NS, Temerinska ulica. 1540 evrića 125cc 10ks, sa mnom ima 11 konja :) , za grad ja sam prezadovoljan. To je agregat GY6, tako da je to super, isto tako jednog dana ako poželim malo jače, mada realno nema potrebe, ubaciću mu "kit 200cc" i rešeno :) Ali na moju visinu od 185 i 84 kg, sasvim lepo ide, mesta za noge ima, ne dodirujem korman kolenima ko na većini, ubrzava i sve... Ja zadovoljan. Nisam bacio pare na neki polovnjak koji ko zna u kakvom je stanju, jer kod nas ti motori imaju 10 godina, a kilometraže vraćane, i svi malo voženi :) Cene motora ne padaju, nekada davno su i varirale zimi i leti, sad toga gotovo i da nema. Odluka je tvoja, ali čuvaj evre, jer svaki Jugo može kad je kiša tamo gde ni najskuplji motor ne može. :) 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 141 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Mustang XRS 4T 125cc

To su sve predrasude, moj od 50cc je na 100cc i apsolutno nikad nikakav problem... Naravno da bi izdržala, ako se i nekom nešto desi, uzme kvalitetniju radilicu i rešeno...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja