Jump to content

Moto Zajednica

Gde naći kacigu za glavate? :)

Recommended Posts

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Mustang 125cc

Pomagajte da nađem kacigu! 😅

Trenutno imam Nox flip-up, piše da je XXL (64-65cm). Skoro da mi je dobra, jedino što osećam pritisak napred i nakon nošenja mi ostane crvena fleka na čelu (i to ne na sredini već malo sa leve strane).

Zašto sam je kupio? Jbg, počeli časovi u auto školi, oni mi rekli da moram da koristim njihovu zbog komunikacije, dali mi XXL, ja je jedva nabio na glavu, nisam mogao ni retrovizor da vidim, i onda na brzinu kupim ovu pre narednog časa. Glup sam, znam.

Glava mi je... pa, velika :). Izmerio sam obim 64cm i imam izdužen (jajasti?) oblik. Ova Nox kaciga koju trenutno imam je bila bukvalno jedina u Motoland prodavnici koja mi je iole odgovarala. Pre neki dan sam u Barel shopu probao Schuberth XXXL i jedva sam uspeo da uvučem prst između čela i kacige (ali sam uspeo, za razliku od ove Nox koju sad nosim, gde ni nokat ne može da prođe). Možda bih i kupio ovu Schuberth, ali košta 91000, pa sam u fazonu da ću pre da trpim malo pritiska na čelu...

Da li neko ima savet gde naći kacigu za glavonju, a da ne košta kao polovan skuter? 🤣 Do nekih 400 EUR bi bilo savršeno.

20240407_193811.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Samo pise da imaju takve kalupe, moje iskustvo da sam valiant nosio najvecu mogucu i celo crveno... Probao HJC rpha70 XL i legla ko dupe na nošu. Imam i MT atom, odgovara mi takodje. Jajasta mi glava ali ls2 nikako..

Sent from my CPH2305 using Tapatalk

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja