vtomic85 123 Napisano April 7, 2024 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Pomagajte da nađem kacigu! Trenutno imam Nox flip-up, piše da je XXL (64-65cm). Skoro da mi je dobra, jedino što osećam pritisak napred i nakon nošenja mi ostane crvena fleka na čelu (i to ne na sredini već malo sa leve strane). Zašto sam je kupio? Jbg, počeli časovi u auto školi, oni mi rekli da moram da koristim njihovu zbog komunikacije, dali mi XXL, ja je jedva nabio na glavu, nisam mogao ni retrovizor da vidim, i onda na brzinu kupim ovu pre narednog časa. Glup sam, znam. Glava mi je... pa, velika :). Izmerio sam obim 64cm i imam izdužen (jajasti?) oblik. Ova Nox kaciga koju trenutno imam je bila bukvalno jedina u Motoland prodavnici koja mi je iole odgovarala. Pre neki dan sam u Barel shopu probao Schuberth XXXL i jedva sam uspeo da uvučem prst između čela i kacige (ali sam uspeo, za razliku od ove Nox koju sad nosim, gde ni nokat ne može da prođe). Možda bih i kupio ovu Schuberth, ali košta 91000, pa sam u fazonu da ću pre da trpim malo pritiska na čelu... Da li neko ima savet gde naći kacigu za glavonju, a da ne košta kao polovan skuter? Do nekih 400 EUR bi bilo savršeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 410 Napisano April 7, 2024 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Samo pise da imaju takve kalupe, moje iskustvo da sam valiant nosio najvecu mogucu i celo crveno... Probao HJC rpha70 XL i legla ko dupe na nošu. Imam i MT atom, odgovara mi takodje. Jajasta mi glava ali ls2 nikako..Sent from my CPH2305 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobaNP 68 Napisano April 9, 2024 U prolazu, 40 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Aprilia SXR 50 '23 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao taj problem i u Barelu mi odgovarale samo Nolan u veličini XXXL. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...